Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmierć

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmierć

Post autor: dragoo » pt 25 lis 2011, 16:03

Witam

Drodzy koledzy i koleżanki. Jakiś czas temu pisałem w negatywach o śmierci mojego bliskiego przyjaciela. Zginął wraz ze swoją dziewczyną w wypadku samochodowym. Spłonął żywcem. Jego rodzice (ludzie starsi) - po kilku miesiącach są wciąż załamani i nie wiedzą co mają zrobić. Zdeklarowałem się, że skontaktuje z nimi człowieka, który chociaż w jakiś sposób spróbuje zrekompensować im stratę syna. Wiadomo, że ubezpieczalnie wypłacają najmniejsze z możliwych odszkodowań. A wiem, że są firmy które trudnią się w walce z takimi ubezpieczalniami i są w stanie pomóc wyciągnąć jakiś dodatkowy grosz. Co byłoby dla nich z pewnością zbawienne.

Tym bardziej proszę o pomoc, gdyż Ci ludzie żyją z jednej renty, żona częściej przebywa w szpitalu niż w domu. Są załamani. Z góry piękne dziękuję w ich imieniu.

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
Imię: Kamil
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Re: Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmie

Post autor: kamil grudziadz » pt 25 lis 2011, 16:26

ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

Jarecki2102
pisarz
pisarz

Post autor: Jarecki2102 » pt 25 lis 2011, 18:49

Osobiście nie korzystałem z takiej firmy, ale słyszałem, że przy każdym sądzie pracują ludzie udzielający bezpłatnie porad prawnych. Może warto najpierw poradzić się kogoś w tej sprawie niż od razy zlecać firmie.

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz

Post autor: dragoo » pt 25 lis 2011, 19:17

kamil grudziadz pisze:ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?
Możesz napisać coś więcej. Skuteczni są ?

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: wielkopolskie

Post autor: KidRackBrawura » pt 25 lis 2011, 19:33

Wg mnie warto - kuzyn miał wypadek, a właściwie to nie wypadek a taką poważniejszą kolizję. 2 dni w szpitalu (tylko obserwacja i dostał jakąś kroplówkę) - dostał przyznane 5000 zł z czego 1000 dla firmy. A zadzwonił tylko i dostarczył dokumenty, oni wszystko załatwiali.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pt 25 lis 2011, 20:31

Napisz w jakim województwie zamieszkują rodzice owego kolegi?
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
SpiNacZ
zadomowiony
zadomowiony
województwo: łódzkie

Post autor: SpiNacZ » pt 25 lis 2011, 21:14

dragoo. Poruszyłeś bardzo poważny temat. Odpowiem. Nie korzystaj z żadnej firmy pośredniczącej. Biorą od 30 - 50 procent. Jak wytrzeźwieję i będę pamiętał, to odezwę się na pw. Spróbuj sam z moją pomocą. Jeżeli, to nie pomoże, to dopiero zwrócisz się do adwokata. Nie, do firmy odszkodowawczej. Pamiętaj, to co może firma, możesz również i Ty. Czego, Ty nie możesz - może adwokat. Napisz, mi na pw, wszystkie, okoliczności wypadku.
sorry za p.s.
i, nie pieprz, ze coś może zrekompensować stratę syna

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
Imię: Kamil
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: kamil grudziadz » pt 25 lis 2011, 21:47

dragoo pisze:
kamil grudziadz pisze:ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?
Możesz napisać coś więcej. Skuteczni są ?
na razie moja sprawa jest w toku,czytalem tylko ze jest to firma bardzo skuteczna,a odplatnosc to 30 % uzyskanej kwoty.w bajki o ktorych pisze kolega SpiNacZ nie wierze ze niby tyle samo mozna uzyskac samemu lub przy pomocy prawnika.jasne,prawnicy beda chodzic po sadach i pisac glejty za free.dla przykladu:moj kumpel mial stluczke,nic mu sie nie stalo poza siniakami,a firma uzyskala odszkodowanie 2500zl.powodzenia jesli ktos sam tyle od ubezpieczyciela wyciagnie.osobiscie wole odpalic te 30 procent i jedyne co robic to czytac korespondencje z firmy i czekac na kase.ale jak kto woli..
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz

Post autor: dragoo » pt 25 lis 2011, 22:06

Woj. Wielkopolskie - Krotoszyn

Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.

I oczywiście nie miałem na myśli nic złego, oczywistością jest, że żadne pieniądze nie mogą nawet próbować rekompensować takiej tragedii, nie mniej jednak, znam tych ludzi dobrze i wiem, że każdy grosz jest dla nich obecnie na wage złota. Dlatego bardzo prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
SpiNacZ
zadomowiony
zadomowiony
województwo: łódzkie

Post autor: SpiNacZ » sob 26 lis 2011, 09:29

kamil grudziadz pisze:i jedyne co robic to czytac korespondencje z firmy i czekac na kase.ale jak kto woli..
Zgadzam się. aby samemu poprowadzić sprawę, musisz się trochę napisać i trochę nachodzić. Natomiast nie uważam, aby do chwili odmowy przez ubezpieczyciela wypłaty trzeba korzystać z pomocy firmy. Każdy ubezpieczyciel zaniży wysokość odszkodowania bazując na nieświadomości. Jednak po złożeniu odpowiedniego zażalenia - zmienia decyzję. Dopiero, jeżeli ta decyzja nie jest satysfakcjonująca, trzeba się zwrócić albo do firmy odszkodowawczej albo do adwokata.
dragoo pisze:Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.
Jeżeli, chcesz skorzystać z takiej firmy, to nie wydaje mi się aby, to był jakikolwiek problem. Nawet, jeżeli w Twojej okolicy nie ma oddziału, to ktoś podjedzie. Google i szukaj: Solvia,ECO, Votum i inne. Tutaj masz linka do votum. Zadzwoń, to się wszystkiego dowiesz.
http://www.votum-sa.pl/

zuzek77
Imię: Tomasz

Post autor: zuzek77 » sob 26 lis 2011, 14:11

Witam, ze swojej strony proponuje skorzystac z usług adwokata. Niestety ale firmy ubezpieczeniowe zwykłego zjadacza chleba nie do końca traktują poważnie i samenu niewiele zdziałasz całkiem inną wagę ma pismo sierowane z kancelarii adwokackiej lub radcowskiej. Adwokat jest o wiele tańszy do usług które świadczą firmy zajmujące się uzyskiwaniem odszkodowań tam biorą od 25 nawet do 50 %. Ponadto wiem z doświadczenia, że takie firmy dążą zazwyczaj do ugody z ubezpieczycielem nawet kosztem niższego odszkodowania. Jest to zwykła ekonomia ich postepowania, lepiej im wysłać dwa- trzy pisma do ubezpieczyciela i dostać np. 10 tys. niz kilka lat sie szarpać przed sądem za większe pieniądze. Życze cierpliwości i powodzenia. Sprawa o odszkodowanie mojej żony za wypadek mający miejsce w 2006r. toczy się już prawie 4 lata przed sądem i końca nie widać. Pozdrawiam.
Wolę iść do piekła niż do nieba, gdyż w tym pierwszym znaleźli się wszyscy ciekawi ludzie.
— Mark Twain

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: Łysolek » ndz 27 lis 2011, 12:24

odezwij się do Janusza B.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » ndz 27 lis 2011, 22:02

dragoo pisze:Woj. Wielkopolskie - Krotoszyn

Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.

I oczywiście nie miałem na myśli nic złego, oczywistością jest, że żadne pieniądze nie mogą nawet próbować rekompensować takiej tragedii, nie mniej jednak, znam tych ludzi dobrze i wiem, że każdy grosz jest dla nich obecnie na wage złota. Dlatego bardzo prosze o pomoc.
Jestem adwokatem, prowadzę własną kancelarię, która zajmuje się takimi sprawami, ale dzieli nas praktycznie cała Polska. Jeśli znajomym wystarczy korespodencyjna pomoc to służę pomocą.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ