Podwyżki,kryzysy.....

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Re: Podwyżki,kryzysy.....

Post autor: puzon » śr 16 lis 2011, 20:17

Lukaszny pisze:Oj Panowie - miałem nie zabierać głosu, ale nie wytrzymałem. Marudzicie jak stare baby - bez urazy. Zamiast płakać jak jest drogo, jak źle pomyślcie lepiej czy możecie jednak coś zrobić, żeby wam było lepiej. Bez względu kto jest u władzy nikt wam za darmo nic nie da. Żyjemy w kapitalizmie i ceny są niezależne ani od opcji politycznych ani od nieróbstwa rządu.

A przechodzenie od kwestii finansowych i gospodarczych wprost do Tupolewa przypomina niestety wiec wyborczy pewnej partii. Pogadajmy więc lepiej o motocyklach, a brudy polityki zostawmy innym portalom.
Otóż otóż, cała prawda w temacie lepiej nie można skomentować. Masz u mnie browca :!: :piwko

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » czw 17 lis 2011, 12:18

KrzysztofVFR, a co Ty tak złagodniałeś jakoś ostatnio, czekałem w tym temacie na Twój obszerny i rozbudowany post, a Ty mnie zawiodłeś :(
Pozdrawiam :bye
:-)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » czw 17 lis 2011, 14:47

Dresik pisze:Ty tak złagodniałeś jakoś ostatnio
Hmmmm, dużo nie napisałem, ale w tym, co napisałem, było sporo treści. Przeczytaj jeszcze raz :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » czw 17 lis 2011, 19:10

oj tam treści, ale prawie bez uszczypliwości! :P
No dobra, nie ważne, w każdym razie avatar masz dobry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Arylian » pt 18 lis 2011, 02:58

Kurczę i Krzysiek nawet się ze mną zgodził (no prawie, prawie)

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 18 lis 2011, 13:54

no to pracujemy dłużej :evil:

http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,D ... omosc.html

"Premier nie mógł pominąć kwestii wieku emerytalnego. Zamierza zacząć podwyższać i zrównywać od 2013 roku wiek emerytalny kobiet i mężczyzn - finalnie do 67 roku życia. - Co 4 miesiące wiek emerytalny będziemy przesuwać o kolejny miesiąc. Zakładany wiek emerytalny mężczyźni osiągną więc w 2020 roku, a kobiet w 2040 roku. Dla kobiety, która ma dziś 39 lat, oznacza to pracę dłuższą o 7 lata i emeryturę wyższa o 80 proc."

Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 18 lis 2011, 16:47

kiki pisze:Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).
Ale doświadczony :wink:

Biorąc pod uwagę średnią długość życia mężczyzny w Polsce, niewiele nacieszymy się tą emeryturą :mrgreen:
Jednak mimo wszystko ja jakoś się przeciwko temu nie burzę. Jeżeli mamy jakąś szansę na choć trochę gładsze prześlizgnięcie się przez "kryzys" to jestem w stanie zrozumieć podobne kroki. Z resztą, po co komu emerytura. Pracujesz 50 lat przez 5 dni w tygodniu i nagle masz te 5 dni wolnego. I stąd się biorą te wszystkie depresje później, bo człowiek nie wie co ma ze sobą zrobić :wink: Taka np moja sąsiadka całą zimę zamiata śnieg, a wiosną nie ma śniegu więc wpada w depresję... Albo przez te 50 lat odkładasz sobie realizację swoich marzeń, pasji na "emeryturę". I albo jej nie doczekujesz, albo jest już za późno bo zdrowie nie pozwala. Trzeba umieć jakoś to pogodzić, pracować, ale znaleźć czas na inne sprawy. A gdy już się to uda to po co komu emerytura? :P

Awatar użytkownika
SNOOP85
pisarz
pisarz
Imię: Kamil

Post autor: SNOOP85 » pt 18 lis 2011, 17:01

Dresik pisze:
kiki pisze:Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).
Ale doświadczony :wink:

Biorąc pod uwagę średnią długość życia mężczyzny w Polsce, niewiele nacieszymy się tą emeryturą :mrgreen:
Jednak mimo wszystko ja jakoś się przeciwko temu nie burzę. Jeżeli mamy jakąś szansę na choć trochę gładsze prześlizgnięcie się przez "kryzys" to jestem w stanie zrozumieć podobne kroki. Z resztą, po co komu emerytura. Pracujesz 50 lat przez 5 dni w tygodniu i nagle masz te 5 dni wolnego. I stąd się biorą te wszystkie depresje później, bo człowiek nie wie co ma ze sobą zrobić :wink: Taka np moja sąsiadka całą zimę zamiata śnieg, a wiosną nie ma śniegu więc wpada w depresję... Albo przez te 50 lat odkładasz sobie realizację swoich marzeń, pasji na "emeryturę". I albo jej nie doczekujesz, albo jest już za późno bo zdrowie nie pozwala. Trzeba umieć jakoś to pogodzić, pracować, ale znaleźć czas na inne sprawy. A gdy już się to uda to po co komu emerytura? :P
No właśnie po co? To ja juz dzis poprosze swoje składki emerytalne przelewac razem z wypłatą... Jak marzyc to na całego :D
Mamy w Polsce miliony bohaterów codziennie uwalniających wódkę ze szkła

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 18 lis 2011, 17:05

i to jest pomysł - będzie kasa na paliwo!!! :mrgreen: Przygotujmy projekt ustawy!! Z takimi pomysłami chyba musimy założyć partię Solidarni VFR-OC :biggrin

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » pt 18 lis 2011, 18:29

kiki pisze:finalnie do 67 roku życia.
Tak,jak pan premier i jemu podobni siedzi sobie wygodnie w fotelu to można się zgodzić na taki wiek emerytalny.Gorzej jak ktoś już dziś zapindala od pierwszego do pierwszego.Ciekawe jak sobie poradzi mając wiek przedemerytalny.
A tam w dupie byle zdrowie było i parę zeta na chleb.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 18 lis 2011, 19:17

Diego pisze: i parę zeta na chleb.
i na paliwo!! i na paliwo!!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » pt 18 lis 2011, 20:49

Dresik pisze:jestem w stanie zrozumieć podobne kroki
:shock: Qrcze, Dresik, nie zdziwię się, jeśli wkrótce założysz forumowy fanklub Donalda Tuska. Widzę, że obaj się zmieniamy :mrgreen: A ja myślę, że całe to expose to bełkot. Jak usłyszałem, że Tusk chce zlikwidować fundusz kościelny, że klechy będą płacić składki emerytalne, a nawet coś bąknął o renegocjacji konkordatu, to pomyślałem sobie: brawo! Polska wstaje z kolan i zrzuca kajdany watykańskiego okupanta! Dumny jestem z mojego premiera. Ale kolejna myśl była taka: g...o prawda, nie zrobi tego, to jakiś bełkot jest dla Palikota i jego wyborców. A skoro nie wierzę, że on TO zrobi, to dlaczego mam wierzyć, że inne rzeczy zrobi i dlaczego mam wierzyć, że te inne rzeczy mają sens? Spodziewałbyś się, że ja coś takiego napiszę? :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 18 lis 2011, 23:55

cóż Krzysztofie, czas płynie i ludzie się zmieniają :mrgreen: Być może na kolejnych wyborach zagłosujesz na PiS :lol

Jeżeli o mnie chodzi to faktycznie straciłem resztki nadziei i wiary PiS. Tak, jeszcze takie posiadałem. Ale straciłem już. Szczególnie po tym, jak ostatnio nastąpił ten Ziobrowy rozpad no i głownie po dzisiejszym przemówieniu prezesa, które było już do tego stopnia perfidnym powtarzaniem przerdzewiałych, zaśmierdziałych sloganów, że poczułem niesmak, a nawet ból głowy. Dotarło do mnie, że PiS jest w gruncie rzeczy podobny do ruchu poparcia samego siebie.... Szokujące? Ale prawdziwe. Tak samo próbuje głupim, bezsensownym gadaniem wpasować się pod pewną grupę odbiorców i mówić to, co tamci chcą usłyszeć, mimo że to się kupy nie trzyma. Przy czym Palikot robi to o tyle sprawniej, że zlecił przeprowadzenie naprawdę profesjonalnych badań, dokładnie takich, jakie przeprowadza nowa firma wchodząca na rynek... Z badań wynikło, że jest pewna luka- że jest grupa ludzi nie mających w zasadzie żadnych poglądów politycznych, których można porwać pewnymi sloganami. No i ma te swoje 10%. Z resztą dzisiejsze przemówienie też przygotowali mu bardzo sprawne, naprawdę cwany z niego lis.
Koniec końców zostaje od dziś PełOwcem :lol Krzysztof, a co powiesz na to, żebyśmy w przyszłości zostali Ziobrzystami? :lol

Awatar użytkownika
SNOOP85
pisarz
pisarz
Imię: Kamil

Post autor: SNOOP85 » sob 19 lis 2011, 00:58

Tylko NP i JKM :) żadne PO żaden PiS
Mamy w Polsce miliony bohaterów codziennie uwalniających wódkę ze szkła

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Arylian » sob 19 lis 2011, 01:15

Wzorem i ostatnią modą powinniśmy założyć jakieś frakcje forumowe :). Widzę, że nawet klarują się co najmniej trzy - PeOwa, PiSowa i nawet Solidarnościowo Polska

ODPOWIEDZ