Michelin Pilot Road
- Kudlaty
- teksciarz
- Imię: Kamil
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: Michelin Pilot Road
Trochę pojeździłem na tej oponie i mogę powiedzieć już co myślę:) Odkąd ją mam to dużo bieżnika nie ubyło. Wcześniej miałem Metzelera który ślizgał się po dodaniu gazu. Tutaj jest dużo lepiej, ale nie idealnie. Patrząc na inne opony te metzelery są cholernie twarde. W zakrętach dają radę, ale mając świadomość że to opony turystyczne nie składam się zbyt mocno. Na deszcz są idalne. Fajnie odprowadzają wodę. Nie rzuca dupą jak przy Metzelerach. Te opony są stworzone na deszcz:) Następne opony jednak kupię jakieś bardziej sportowe. Te Pilot Roady dobrze wyglądają na jakimś bandicie a nie na VFR;p
Skuciok, Podczas deszczu motocyklem wyjeżdżam tylko awaryjnie, przeważnie w deszczu jadę jak mnie gdzieś złapie. Jeszcze nie zdarzyło mi się wyjechać z domu jak lało. Od tego mam auto. Motor jest tylko na ładną pogodę. Nie po to pucuję go 3 godziny, żeby jedna kałuża zepsuła całą robotę;p
Skuciok, Podczas deszczu motocyklem wyjeżdżam tylko awaryjnie, przeważnie w deszczu jadę jak mnie gdzieś złapie. Jeszcze nie zdarzyło mi się wyjechać z domu jak lało. Od tego mam auto. Motor jest tylko na ładną pogodę. Nie po to pucuję go 3 godziny, żeby jedna kałuża zepsuła całą robotę;p
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Kudlaty porównujesz do do metzelera - ale do jakiego ?
- Kudlaty
- teksciarz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Metzeler sportec M3 z tego co pamiętam. Kolega ma komplet Metzelerów Racetec i obie opony mu popękały. Jakoś przez to nie mam przekonania do opon tej firmy.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
No właśnie ja śmigam na Z6 i wg mnie są super - fajnie trzymają (co prawda nie szoruje stopkami po asfalcie
) i wytrzymują przebiegi rzędu 20kkm, a poza tym są tańsze od pilot road o parę zł. Co nie znaczy, że nie zakupie PR na kolejną wymianę- będę miał porównanie 

- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Chopy, nie ciulajcie tu że na tych michałach nie można na winklach się składać...
mam takie coś na tyle, zaliczyłem taki niby-tor, pozapier... trochę (pewnie że nie jak Jacko czy Stoner ale się starałem
) i nie mam zastrzeżeń. Nawet się gumy pozamykały...
chyba że-taki mały peszek-wbita śruba podczas jazd to wina tej gumy...
mam takie coś na tyle, zaliczyłem taki niby-tor, pozapier... trochę (pewnie że nie jak Jacko czy Stoner ale się starałem

chyba że-taki mały peszek-wbita śruba podczas jazd to wina tej gumy...

VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
OLO, tylko dopisz jaką masz praktykę na moto, bo co niektórzy mogą się zdziwić
Ps. Na pewno nie grzeją się tak szybko i trzymają jak PR2

Ps. Na pewno nie grzeją się tak szybko i trzymają jak PR2

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
Gregory masz jakieś porównanie MPR2 i MPR3 ??
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 

- Gregory
- ostry klepacz
- Kontakt:
Tak i to spore8Bodzio8 pisze:Gregory masz jakieś porównanie MPR2 i MPR3 ??

Zrobiłem na PR2 ponad 22kkm i były super. Po przejechaniu ok 200km (od nowości) lepiły się już do drogi.
Na PR3 mam zrobione 5-6kkm i dopiero od niedawna trzymają się jak należy ( czyli jak PR2) - chodzi o suchą nawierzchnie.
Co do mokrej to PR3 są dużo lepsze.
Niestety zawiodłem się na PR3, co do potrzebnej ilości kkm, jeżeli chodzi o pełną przyczepność - przyszła dużo później niż na PR2
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
A ja na MPR3 od poczatku czuje sie bardzo pewnie, ale wczesniej byly zuzyte Z6 wiec porownanie na plus jest oczywiste.
Moje MPR3 maja juz pawie 13kkm i ledwo, ledwo widac na nich slady zuzycia - nie zaluje ani zlotowki wydanej na te gumy.
Moje MPR3 maja juz pawie 13kkm i ledwo, ledwo widac na nich slady zuzycia - nie zaluje ani zlotowki wydanej na te gumy.
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Gregory, jak to możliwe że taka firma tak strasznie popsuła kolejną wersję bardzo dobrej gumy...? Trochę nie kumam i mam wrażenie że to Twoje subiektywne odczucie spowodowane zresztą jakimś dodatkowym czynnikiem jak np. niewłaściwe ciśnienie...Gregory pisze:Zrobiłem na PR2 ponad 22kkm i były super. Po przejechaniu ok 200km (od nowości) lepiły się już do drogi.
Na PR3 mam zrobione 5-6kkm i dopiero od niedawna trzymają się jak należy
Tak na marginesie-myślę że większość opon współcześnie produkowanych (markowych!) jest na tak wysokim poziomie że jakiekolwiek różnice tak naprawdę są w stanie wyczuć jedynie profesjonaliści robiący odpowiednie testy i to w specyficznych warunkach-np. tor. Nam pozostaje decyzja czy wybrać oponę turystyczną, sportową, czy jeszcze inny typ, bo trochę tego jest...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- Gregory
- ostry klepacz
- Kontakt:
olo pisze:Gregory, jak to możliwe że taka firma tak strasznie popsuła kolejną wersję bardzo dobrej gumy...? Trochę nie kumam i mam wrażenie że to Twoje subiektywne odczucie spowodowane zresztą jakimś dodatkowym czynnikiem jak np. niewłaściwe ciśnienie...Gregory pisze:Zrobiłem na PR2 ponad 22kkm i były super. Po przejechaniu ok 200km (od nowości) lepiły się już do drogi.
Na PR3 mam zrobione 5-6kkm i dopiero od niedawna trzymają się jak należy
Tak na marginesie-myślę że większość opon współcześnie produkowanych (markowych!) jest na tak wysokim poziomie że jakiekolwiek różnice tak naprawdę są w stanie wyczuć jedynie profesjonaliści robiący odpowiednie testy i to w specyficznych warunkach-np. tor. Nam pozostaje decyzja czy wybrać oponę turystyczną, sportową, czy jeszcze inny typ, bo trochę tego jest...
Może tak.
Przed Pilotami 2 miałem Dunlopy D208 i te strasze ślizgały. Po założeniu Pilotów były rewelacyjne w porównaniu do D208.
Nie powiem, że przez te 22kkm nie opanowałęm więcej maszyny

Ps. Zakładałem je w marcu i pierwsze km robiłem przy 1-5 stopni, więc cały czas zimno

- Revolut
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
Wadliwa sztuka? Zawsze się może zdarzyć 

- Gregory
- ostry klepacz
- Kontakt:
W tym sezonie dobije do tego przebiegu na pilotach trójkach, to zobaczymy.
Ale moim zdaniem, to był bubel, puszczony bokiem z fabryki. ( u nas też się zdarzają )
Ale moim zdaniem, to był bubel, puszczony bokiem z fabryki. ( u nas też się zdarzają )