42zl na allegro. a zwyke po chyba 24zlDiego pisze:CR9EHIX-9
Świece
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Piotrek82
- teksciarz
Chciałbym wymienić świece w VFR 800fi, ale na przeszkodzie stoi mi chłodnica oleju przy przedniej głowicy. I tu moje pytanie: czy po odkręceniu tych chyba 2 śrub(nad chłodnicą na których ona wisi) da się ją bezpiecznie odchylić, żeby się przewody olejowe nie rozszczelniły, czy może jednak trzeba chłodnice i przewody zdemontować.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- brutoos
- pisarz
- Imię: Jacek
- województwo: mazowieckie
Re: Świece
ale wbiłem łopatę 
Będę lada moment wymieniał świeczki w 800FI i teraz pytanie - czy do wymiany świec w okolicach kroku, trzeba zdejmować zbiornik, czy da się tam sięgnąć kluczem grzechotką z przedłużką?

Będę lada moment wymieniał świeczki w 800FI i teraz pytanie - czy do wymiany świec w okolicach kroku, trzeba zdejmować zbiornik, czy da się tam sięgnąć kluczem grzechotką z przedłużką?
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
jeśli masz oryginalny klucz to dasz rade bez podnoszenia baku jeśli nie to może być problem (oryginalny klucz jest łamany w połowie). Zresztą - wystarczy, że odkręcisz 2 śrubki przy główce i podniesiesz bak na wysokość ok 10-20 cm i nawet na sztywnym kluczu dasz radę 

- brutoos
- pisarz
No właśnie nie mam oryginalnego i dlatego się zastanawiałem, czy po podniesieniu się tam wogóle jakieś miejsce znajdzie, bo jak patrzę z boku, to niebardzo to wygląda 

- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Nasadka 16 mm do świec, przedłużka 120 mm i klucz dynamometryczny i wszystko pasuje. Ale trzeba składać elementy po kolei bo cały zestaw nie wejdzie.
- brutoos
- pisarz
Pojszło 
ale lewa świeca od przodu to był pain-in-the-ass jak nie wiem, bo dostęp jest na obrót klucza o 2 stopnie
Założone i wygrzane irydki, a efekt zmiany ze zwykłych to na razie tylko równiejsze obroty jałowe, reszta w zasadzie bez zmian.. no moooooże spaliny mniej wachą walą

ale lewa świeca od przodu to był pain-in-the-ass jak nie wiem, bo dostęp jest na obrót klucza o 2 stopnie

Założone i wygrzane irydki, a efekt zmiany ze zwykłych to na razie tylko równiejsze obroty jałowe, reszta w zasadzie bez zmian.. no moooooże spaliny mniej wachą walą

- michalw66
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: śląskie
a ja kupiłem komplet za 100zł do rc36Iszatan pisze:moge skołować za 28 zeta NGK CR-9EH-9 ale nie wiem czy Ci sie opłaci z wysyłką

VFR RC36.
- seven9
- bywalec
- Imię: Hubert
Witam,
Kupiłem świece DENSO U24FER9 do mojej RC36I. 17,30 PLN za sztukę. NGK (te zwykłe) były droższe o prawie 60%, więc się nie skusiłem. Czy są duże różnice miedzy tymi świecami?
Pozdrawiam.
Kupiłem świece DENSO U24FER9 do mojej RC36I. 17,30 PLN za sztukę. NGK (te zwykłe) były droższe o prawie 60%, więc się nie skusiłem. Czy są duże różnice miedzy tymi świecami?
Pozdrawiam.
-
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: dolnośląskie
To są bezpośrednie zamienniki.
- seven9
- bywalec
- Imię: Hubert
Dzięki, tak też myślałem.
Mam pytanie, wymieniłem już te świece i dwie stare od strony gaźnika miały lepki nalot na gwincie. Czy to oznacza, że puszcza jakąś uszczelka pod pokrywą zaworów? Generalnie w samym gnieździe było czysto.
Mam pytanie, wymieniłem już te świece i dwie stare od strony gaźnika miały lepki nalot na gwincie. Czy to oznacza, że puszcza jakąś uszczelka pod pokrywą zaworów? Generalnie w samym gnieździe było czysto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.