ustawianie świateł
- igor
- klepacz
- Imię: Igor
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
ustawianie świateł
Witam, jak część z Was wie, już czas ustawić światła żeby nie napitalać po oczach po nocy. jesli chodzi o część techniczną to jestem po szkoleniu...
gorzej z teorią. pytanie brzmi: na jakiej odległości i na jaką wysokość mają sięgać żeby było prawidłowo/mądrze...?

-
- Kontakt:
Re: ustawianie świateł
Jeżeli to nie kłopot to ja poprosiłbym o szkolenie praktyczne z regulacji w VFR800 '01 bo ni cholery nie wiem jak je wyregulować w pionie. W poziomie regulacja jest do d...y bo trzeba mieć rączki niemowlaka żeby tam się zmieściły, ale nie chce mi się wierzyć, żeby do regulacji w pionie trzeba było zdejmować plastiki.... a oczywiście w manualu pokazane jest gdzie są śruby regulacyjne ale na wymontowanej lampie.... no chyba, że do regulacji służą te małe dziurki w plastikach ale to chore przecież. 750tka miała po prostu dwa pokrętła i można było na szybko przestawić lampę jak się dociążyło maszynerię a tutaj światła albo za krótkie jak się jedzie samemu, albo za długie jak z pasażerem:-(igor pisze:Witam, jak część z Was wie, już czas ustawić światła żeby nie napitalać po oczach po nocy. jesli chodzi o część techniczną to jestem po szkoleniu...
Pozdrawiam
Koziol
Koziol
-
- Kontakt:
Dzisiaj to i ja nie dam rady, najchętniej we środę ale skoro to te dziurki to dam sobie radę - pozostanie kwestia "browara za radę"igor pisze:Koziol, małe dziurki właśnie do tego są. trzeba mieć krzyżakowy śróbokręt. trochę dłuższy ale bez przesady. kiedy masz czas na zajęcia praktyczne? dziś się spieszę po robocie ale jutro po południu mogę gdzieś podjechać albo w czwartek na rozdrożu...

Pozdrawiam
Koziol
Koziol
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
ta, tylko trafić masakrycznie trudno, w szczególności gdy po drodze przeszkodzi Ci wiązka elektryczna. Ale fakt faktem, zawsze to tak robię...
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
Panowie, prośba o pomoc jak w temacie. Teraz ja mam wrażenie, że napitalam po oczach.
Nie znam jeszcze swojej nowej zabawki, szkicu w instrukcji nie mogę za cholerę rozgryźć, a na Forum nie udało mi się znaleźć stosownej porady w odniesieniu do RC46'08.
Jak dokonać regulacji lustra w pionie? Czy reguluje się również w płaszczyźnie poziomej?
Nie znam jeszcze swojej nowej zabawki, szkicu w instrukcji nie mogę za cholerę rozgryźć, a na Forum nie udało mi się znaleźć stosownej porady w odniesieniu do RC46'08.
Jak dokonać regulacji lustra w pionie? Czy reguluje się również w płaszczyźnie poziomej?
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Re: ustawianie świateł
Panowie, a gdzie jest regulacja świateł w rc36a?
reguluje się tylko w pionowej płaszczyźnie czy w poziomej również?
reguluje się tylko w pionowej płaszczyźnie czy w poziomej również?
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré