Przerywa VTEC 2002r
-
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Przerywa VTEC 2002r
Witam. Przed chwilką ukazał mi się "maly" problem. Moto zaczęło szarpać/przerywać w trakcie jazdy (bardziej odczuwalne do 7tys obr) a na biegu jałowym jest wszystko ok, pod obciążeniem tylko szarpie, miał ktoś taki przypadek może podpowie od czego zacząć?? Szukalem troche na forum ale podobnego problemu nie znalazlem
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Przerywa VTEC 2002r
Sprawdź świece zapłonowe, dopływ paliwa. Może coś nie tak z V-Tec'iem? A te szarpanie to na silniku?
-
Dziś pojeździłem troche więcej i myśle że to nie świece bo raz szarpie a raz nie szarpie dziwna sprawa, z vtec chyba ok bo czuc i slychac kiedy sie zalacza tak jak nalezy, moze modul zaplonowy cos szwankuje... a szarpanie na 100% wychodzi z silnika napewno nie naped czy "v", objaw bardzo podobny do zarzucajacej swiecy ale dziwne ze nie zawsze i tylko w czasie jazdy hmmmm
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
No powiem Ci szczerze że objawy jak przy padających świecach. Jednak do nich bym zajrzał. Może coś z kablami przy fajko-cewkach. No chyba że faktycznie coś z "dostawą" paliwa jest nie tak.
-
Też pomyślałem o świecac, ale dziwne jest to, że nie dzieje się tak zawsze, z układem paliwowym myśle , że jest dobrze bo w górnym zakresie byłoby gorzej....
-
Aha zapomnialem, szukalem jak sprawdzać błędy i nie mogę znaleść, może ktos niapisza po krótce jak to sprawdzić albo jakiś link bo niemogę się odnaleść pozdr
- Damo 88
- klepacz
na wyższych obr. są Takie same objawy czy tylko w tym przedziale ? , Podstawa kiedy był wymieniany filtr paliwa , Regulacja .. Podciśnienie . Objawy są po zatankowaniu na promocyjnej stacji
.
Rozpisz się bo na szybkiego się przywitałeś i szybko oczekujesz odpowiedzi tak nie można

Rozpisz się bo na szybkiego się przywitałeś i szybko oczekujesz odpowiedzi tak nie można

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
Może i szybko ale zmartwiłem sie co się dzieje ze sprzętem. Sprawa juz wyjaśniona (chyba), nie łączył czujnik od stopki i rozłączał mototeraz zrobiłem kosteczkę przejechałem z 20km i było wszystko ok więc mam nadzieje, ze sie uspokoji pozdr
- greck
- teksciarz
- Imię: grzegorz
- województwo: śląskie
miałem tak w fazerce, byłu u wielu mechaników i elektryków, nic nie znaleźli a nawet mówili że mi się wydaje, a cholera szarpała i zero przyjemności z jazdy, gdzieś w kraju spotkałem szefa mechaników z salonu yamahy z jeleniej góry Diabełka doradził mi abym zmienił TPS czyli czujnik regulacji przepustnicy ( nie jestem fachowcem i nawet nie wiem czy w Twoim jest coś takiego ), upierali się w Bielsku że zmierzyli go i jest dobry, ale ja już tracąc nadzieję też się uparłem i kazałem zmienić na nowy ( niestety 600 zł ) i wszystko ustało, jeździło się wreszcie normalnie !
-
Tacy są nasi serwisanci hehe.