kolejny artykuł o nas :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
PBWroc
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: dolnośląskie

Re: kolejny artykuł o nas :)

Post autor: PBWroc » pt 10 cze 2011, 12:05

Ja mrugam awaryjkami (moja ma takowe) lub lewa w górę (prawa nie, bo na gazie i hamulcu jest). Widziałem na zachodzie Europy że lewą nogę wystawiają, ale to obcy u nas zwyczaj. Wioząc synów - na nich spoczywa obowiązek dziękowania i pozdrawiania.
Z laskami jest odwrotnie niż z VTEC-iem - im mniej wałków tym lepiej
Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent
Prędkość moim przyjacielem - przyjaźni nie wykorzystuj nadmiernie
Prędkość nie zabija tylko nagłe zatrzymanie ...

Awatar użytkownika
greck
teksciarz
teksciarz
Imię: grzegorz
województwo: śląskie

Post autor: greck » pt 10 cze 2011, 12:18

W vtecu są awaryjne :-) ale używam rączki i najczęściej prawej, ma to wadę bo wyhamowuje moto, no ale cóż. Widziałem jak ktość wyrażnie odwracał głowę i kiwał w podziękowaniu ! Nie proponuję wyciągania nogi bo sam jak jeszcze nie jeździłem źle to odbierałem i na pewno nie jako podziękowanie ale obrazanie :bye

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » pt 10 cze 2011, 13:17

Na szczęście moja VFR'ka ma awaryjne więc z nich korzystam w takich przypadkach :)

Awatar użytkownika
woju27k
teksciarz
teksciarz
Imię: Mariusz
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: woju27k » pt 10 cze 2011, 14:17

zalezy czy mam czas na mrugniecie kierunkami. Jak nie to lewa w gore
Bo jeździ się Hondą albo motocyklem

dj_ww
bywalec
bywalec

Post autor: dj_ww » pt 10 cze 2011, 15:17

ppamula pisze:
dj_ww pisze:16 czerwca jest fajna akcja protestacyjna przebiwko pisaniu takich bzdur
gdzie? co? jak?
a bardzo prosz :-)
tu jest wszystko: http://www.facebook.com/home.php#!/even ... 0768195188

dla wrogow facebooka ;-) wklejam tresc:

W związku z ukazaniem się w na Gazecie Prawnej i w Wirtualnej Polsce dość „ciekawych” artykułów:

http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Motoc ... omosc.html

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... episy.html
...
mamy propozycję dla warszawskich motocyklistów.
Proponujemy zgromadzenie się w jak najliczniejszym gronie 15.06 o godz. 17:00 na Placu Teatralnym i wyruszenie o 17:30 na ulice Warszawy.
Przejażdżka głównymi ulicami ( trasa do uzgodnienia) zgodnie z interpretacją przepisów zawartą w wyżej wymienionych artykułach.
Pojedynczo, zachowując odstępy i absolutnie przestrzegając ograniczeń prędkości.
Na motocyklach na końcu stawki planujemy zainstalowanie kilku kamer, celem rejestracji zachowań kierowców samochodów.

Kto za?

W związku z pojawiającymi się wątpliwościami słowo wyjaśnienia:
Nie chcemy nikogo wkurzać.
Wręcz przeciwnie, chcemy zamanifestować swoje poparcie dla wszystkich tych, którzy twierdzą, że motocykliści nie powinni przeciskać się w korkach.
My Praworządni Motocykliści chcemy jeździć godnie, a nie przeciskać się między samochodami, jak jakieś, nie przymierzając szczury.
Chcemy przestrzegać wszystkich ograniczeń prędkości. I innych przepisów też.
Dlatego każdy uczestnik akcji otrzyma do zamocowania na plecach hasło: „STOP przeciskaniu się motocyklistów w korkach” (na koszulki nie mamy budżetu).
A naszym logiem będzie widniejące powyżej.
Pamiętajcie, im nas więcej tym lepiej (na warszawskich ulicach oczywiście) ;)
Jesteśmy przekonani, że po takiej akcji wszyscy kierowcy stwierdzą, że bardzo przyjemnie im się stoi w korkach razem z nami ;)

Ogłoszenia parafialne:
Wszystkich planujących udział w wydarzeniu prosimy o posiadanie prawa jazdy kat. A i ważnego dowodu rejestracyjnego swojego pojazdu. Z uwagi na rozwój sytuacji policja zamierza pomóc nam w przejeździe przez Warszawę.
Przypominamy, że przejazd ma być absolutnie zgodny z przepisami w związku z tym prosimy o: NIE palenie gumy, NIE nadużywanie klaksonów i używanie obydwu opon naraz podczas całego przejazdu.
Prosimy o stosowanie się do zaleceń osób funkcyjnych.
Kolejne informacje wkrótce
VFR 750, 90'... bielutka... no fajna jest ;-)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 10 cze 2011, 18:41

Będę. W dodatku będę jechał jednym pasem i to środkiem.
A na plecach nakleję sobie :
Obrazek

mlody55
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: mlody55 » pt 10 cze 2011, 21:56

wpadnijcie do lądka to zobaczycie jak wygląda współpraca kierowców samochodów z motocyklistami,
bardzo duży pozytyw

dj_ww
bywalec
bywalec

Post autor: dj_ww » pt 10 cze 2011, 22:05

kurcze, a mnie w przyszlym tygodniu nie ma w Polsce :-( Na szczescie beda kamery :-)

Tylko ja mam jeden klopot w zwiazku z jazda zgodna z interpretacja przepisow przez Pana Redaktora...

No bo skoro nie mozna OMIJAC pojazdy tym samym pasem, ktory on zajmuje, to jak zobacze pojazd zaparkowany na ulicy przy krawezniku, to... kurde mamy zator :hooray

Awatar użytkownika
greck
teksciarz
teksciarz
Imię: grzegorz
województwo: śląskie

Post autor: greck » pt 10 cze 2011, 23:09

I to jest to - STRAJKI WŁOSKIE SĄ NAJLEPSZE !!! :D POWODZENIA, JAK WAM SIĘ UDA TO ROBIMY TO U NAS !

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » sob 11 cze 2011, 00:05

Gazeta Prawna
''Gówno Prawda''
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » sob 11 cze 2011, 09:26

VFRki mają awaryjne - tylko nie wszystkie :wink:

Jak jeździłem na Fi to dziękowałem łapką w górę - mruganie kierunkami na zmianę to głupi pomysł - poproś kogoś żeby zrobił taką symulację a Ty stań za motorkiem - zobaczysz, że za cholerę dla większości puszkarzy nie będzie to zrozumiałe.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 11 cze 2011, 12:18

Noo pomysl pierwsza klasa, jak zwykle po dupach dostana przypadkowi kierowcy.
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

dj_ww
bywalec
bywalec

Post autor: dj_ww » ndz 12 cze 2011, 13:32

binio pisze:Noo pomysl pierwsza klasa, jak zwykle po dupach dostana przypadkowi kierowcy.
gdyby rowerzysci nie organizowali co roku masy krytycznej (po jakims czasie kierowcy sie przyzwyczaili do utrudnien) nie mieliby dzis ustawy pozwalajacej im na wieeele...
gdyby inni motocyklisci nie oglosili akcji placenia grosikami za autostrady pies z kulawa noga nie zainteresowalby sie tematem etc...

Policja bedzie zabezpieczac impreza, w czasie przejazdu beda rozdawane kierowcom ulotki informacyjne, a material filmowy posluzy osobom, ktore beda walczyc o stworzenie JEDNOZNACZNYCH przepisow ulatwiajacych nam zycie.

Pewnie, ze wygodniej byloby usiasc i nic nie robic, ale na szczescia niektorym sie chce :D

Ta akcja naprawde wyglada na przemyslana wiec wsiadaj na motunga i przybywaj, bo moze dzieki temu ktos, cos zrozumie i nie zajedzie drogi dzieciakowi, ktory akurat odkrecil nieco za bardzo w korku...

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 12 cze 2011, 20:59

dj_ww pisze:gdyby rowerzysci nie organizowali co roku masy krytycznej (po jakims czasie kierowcy sie przyzwyczaili do utrudnien) nie mieliby dzis ustawy pozwalajacej im na wieeele...
no tak, tylko ze ja wcale tego nie chce :) nowe prawo napisane pod rowerzystow jest idiotyczne
do czego chcesz przekonac w ten sposob ludzi? zeby nie zajezdzali drogi motocyklistom? to robi tylko baardzo maly procent, wrecz promil, z czystej zazdrosci, chamstwa itp, ich zadowolisz gdy pokazesz im ze sam jestes takim nieudacznikiem jak oni
Cala reszte tylko zniechecicie w ten sposob do siebie, sam zreszta tez bym sie wk**** gdybym jechal motocyklem w kombinezonie przy 30sto stopniowym upale i musial stac na zablokowanej marszalkowskiej "bo motocyklisci maja akcje".
Jestem zdecydowanie przeciwny jakimkolwiek akcjom uniemozliwiajacym normalne funkcjonowanie reszcie spoleczenstwa. Oczywiscie, mozna to zrobic (ale jesli juz to bez obstawy policji bo podatnicy za to placa), jechac zgodnie z przepisami itp - tylko nasuwa sie pytanie czym w takim razie roznimy sie od tych kierowcow ustawiajacych sie przy linii aby specjalnie uniemozliwic przejaz motocyklowi, i ci i ci robia to zgodnie z prawem, ale jest to najzwyczajniej w swiecie CHAMSTWO.
Zeby nie bylo, tak samo jestem przeciwny pielgrzymkom idacym ulicami, manifestacjom itp
Wszystko mozna zrobic w sposob kulkturalny
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » ndz 12 cze 2011, 21:37

mruganie kierunkami na zmianę to głupi pomysł - poproś kogoś żeby zrobił taką symulację a Ty stań za motorkiem - zobaczysz, że za cholerę dla większości puszkarzy nie będzie to zrozumiałe.
ja tak zawsze dziękuje na trasie :) - kiedyś mój znajomy - kierowca tira z 20-25 letnim stażem powiedział, że takie dziękowanie jest lepsze :mrgreen:
co kraj to obyczaj :)

ODPOWIEDZ