Vectra - TV + internet

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Re: Vectra - TV + internet

Post autor: Łysolek » czw 09 cze 2011, 10:18

dzięki Wszystkim za cenne uwagi , rady i porady :) dziś wpada gościu to sobie z nim podyskutuje ;)
pozdrawiam

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » czw 09 cze 2011, 23:53

mrf pisze:
ivan pisze:Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.
W grudniu ub UPC kupilo Aster tak wiec niebawem bedzie to jedno i to samo. a burdel? pewnie tez przez scalenie

adam.ada pisze:Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: [?]
243,52 kB/s
zauwaz, ze w umowie masz pewnie informacje o gwarantowanej predkosci do routera brzegowego wiec nie wszedzie bedziesz mial zagwarantowana predkosc ;-)
w umowie mam w dzień 2 Mbity w nocy 4 Mbity a to co podałem to wynik pomiaru z niezależnej strony w ciągu dnia
tu wynik ze strony twojeip.wp
1,92Mb/s
Adam

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Arylian » pt 10 cze 2011, 03:55

Hola,

mam Vectrę od prawie 2 lat (wcześniej SPRAY'a).
Plusy:

- bezawaryjność
Z netem nigdy nie miałem problemów i jeśli prównać to nawet do DSL, którego mam w firmie to ... bez komentarza. Z TV podczas burzy może się coś dziać, ale to norma.
- "ogarnięci" technicy i handlowcy
Miałem kontakt z kilkoma osobami (instalacja; nowy dekoder - co ciekawe sami zaproponowali; podpisanie aneksu) i nie trafił mi się żaden żółtodziób lub nawiedzony salesman. Ludki potrafiły zagadać, doradzić (nie zawsze na korzyść firmy :) ). Generalnie wrażenia pozytywne
- płatności
Można płacić co 3 miechy :D

Minusy:
- nowe dekodery
Gorsza jakość, brak EURO złącza (jeśli ktoś jeszcze używa) choć już z HDMI
- BOK
Ludzie na słuchawie nie mają już tyle wiedzy i rozumu jak ci, którzy chodzą po ludziach ...

Ceny (jak zawsze warto też szukać promocji) mają generalnie dobre. Może z racji faktu, iż jeszcze są stosunkowo nowi w Wawie (po przejęciu SPRAYa) i chcą się pokazać. Oby jak najdłużej :)

P.S. Uwaga na okablowanie ! Może się okazać, że aby uzyskać więcej niż 4Mb/s potrzebna będzie np. wymiana kabli w ścianach ...

ODPOWIEDZ