Witam, mam zamiar kupić używana Vfr800 model od 2001 na co zwracać szczególna uwagę jakie są bolączki tego moto bo na pewno jakieś ma !
pozdrawiam
Zakup używanej VFR800?
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Re: Zakup używanej VFR800?
od 2001 r?
No to masz do wyboru RC46 i vtec'a (nie wspominając o 1200
) a więc to dwa różne motocykle.
Najlepiej jak upatrzysz sobie jakieś ogłoszenie to wrzuć (każde w oddzielnym temacie) i może ktoś coś podpowie.
Poza tym możesz poczytać opisywane motocykle z ogłoszeń i będziesz wiedział na co zwracać uwagę.
Największą bolączką tego motka może być jego właściciel
Poczytaj też dzał giełda, może coś od ownersa wpadnie Ci w oko.
No to masz do wyboru RC46 i vtec'a (nie wspominając o 1200

Najlepiej jak upatrzysz sobie jakieś ogłoszenie to wrzuć (każde w oddzielnym temacie) i może ktoś coś podpowie.
Poza tym możesz poczytać opisywane motocykle z ogłoszeń i będziesz wiedział na co zwracać uwagę.
Największą bolączką tego motka może być jego właściciel

-
- Imię: Maciej
- województwo: dolnośląskie
Interesuje mnie VFR800 V-tec>2001/2
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
Vtec jest od 2002. Ma jakieś bolączki? Poza słabym lakierem na tylnej feldze i skrzydełkach przy podnóżkach kierowcy nie zauważyłem raczej. Uważaj na przebieg, bo łańcuchy rozrządu sporo kosztują, jezeli zbliża się okres ich wymiany.
Pzdr
Pzdr
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
No tak jak powiedział Groszek, przy 60 tys. koszt serwisu to ok 2 tys. zł.
Nie patrz na licznik tylko na odgłos (słychać charakterystyczne cykanie łańcuszka). Jeśli nie zrobił tego poprzedni właściciel to Ty będziesz musiał to zrobić bo przy 10 letnim motku nie wierz w przebieg 20 tys
. Poza tym to nie ma się czego bać.
Nie patrz na licznik tylko na odgłos (słychać charakterystyczne cykanie łańcuszka). Jeśli nie zrobił tego poprzedni właściciel to Ty będziesz musiał to zrobić bo przy 10 letnim motku nie wierz w przebieg 20 tys

- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
To jest teoria. Wszystko zależy od stylu jazdy.ivan pisze:przy 60 tys. koszt serwisu to ok 2 tys. zł.
Ja wymieniałem przy 48kkm, a u Piotra przy 35kkm
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,