Jaka szyba turystyczna, Givi, MRA a może MGG?
Re: Jaka szyba turystyczna, Givi, MRA a może MGG?
Dziś założyłem Vario Touring MRA z deflektorem.
Wrażenia ? Ustawienie deflektora to wcale nie na maxa do góry. Wtedy huczy w głowie strasznie, gwizda i wogóle. Natomiast 2 ząbki niżej jest już dużo lepiej, optymalnie. Mam 186 cm wzrostu.
W zasadzie jestem zadowolony... W porównaniu do seryjnej szyby do 160 km/h było komfortowo, do 200 km/h bezpiecznie. Teraz z Vario Touring do 180 - 200 km/h komfortowo a do 220-230 km/h bezpiecznie.
Podsumowując: różnica jest w jakiś 20-30 km/h więcej w komforcie a to chyba wystarczy, przynajmniej mnie.
Wrażenia ? Ustawienie deflektora to wcale nie na maxa do góry. Wtedy huczy w głowie strasznie, gwizda i wogóle. Natomiast 2 ząbki niżej jest już dużo lepiej, optymalnie. Mam 186 cm wzrostu.
W zasadzie jestem zadowolony... W porównaniu do seryjnej szyby do 160 km/h było komfortowo, do 200 km/h bezpiecznie. Teraz z Vario Touring do 180 - 200 km/h komfortowo a do 220-230 km/h bezpiecznie.
Podsumowując: różnica jest w jakiś 20-30 km/h więcej w komforcie a to chyba wystarczy, przynajmniej mnie.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Dziś przyszła paczka od Gregora i szyba już założona. Jest rewelacyjnie! Różnica w stosunku do fabrycznej Vteca oszałamiająca. Czy jedziesz lajtowo czy gonisz 180 i więcej nie trzeba zmieniać pozycji. Nie bije też tak strumień powietrza jak mijasz tira.
Są i "minusy". Inaczej odprowadzona struga powietrza już tak nie chłodzi łepetyny - przy dzisiejszej pogodzie robiło się duszno.
Nie bardzo jeszcze łapie jak obsługiwać deflektor. Jak się przestawia te ząbki?
Są i "minusy". Inaczej odprowadzona struga powietrza już tak nie chłodzi łepetyny - przy dzisiejszej pogodzie robiło się duszno.
Nie bardzo jeszcze łapie jak obsługiwać deflektor. Jak się przestawia te ząbki?
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Deflektor jest jakby na wieloklinie. Po prostu ruszasz min w górę i w dół 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Ustawić deflektor wcale nie oznacza max do góry. Ja mam 185 cm, tą samą MRA Vario Touring z deflektorem i mam ustawione 3 ząbki poniżej max górnej pozycji bo w innym wypadku strasznie huczy wiatr w kasku.
No ja też mam już założoną vario touring, różnica jest znaczna.Komfort podróżowania istotnie poprawił się.Teraz mam problem z siedzeniem:) Bo 4 litery doskwieraja po 250km, macie jakies patenty?
mnie po 250 km zaczyna boleć tyłek, po 300 ręce (i klatka piersiowa), po 350 plecy (krzyż) a po 400 mięśnie karku (od zadzierania głowy do góry)
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Fakt - deflektor każdy musi ustawić pod siebie. Ja po krótkich testach zostaje przy pierwszym ząbku.
Co do siedzenia - w mojej ocenie Vitek wypada tu gorzej niż poprzedni model. Po ostatnim dłuższym wypadzie we dwoje zatwierdzono w budżecie domowym wydatek na modernizację siodła w marimoto.
Co do siedzenia - w mojej ocenie Vitek wypada tu gorzej niż poprzedni model. Po ostatnim dłuższym wypadzie we dwoje zatwierdzono w budżecie domowym wydatek na modernizację siodła w marimoto.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/