Dziwne odgłosy ze strony sprzęgła

johny3672

Dziwne odgłosy ze strony sprzęgła

Post autor: johny3672 » sob 23 kwie 2011, 21:20

witam.na pewno temat już był ale powtórzę bo może coś się zmieniło.problem jest taki że strasznie trajkocze od strony sprzęgła.jak zimny mocno jak gorący wcale.na zimnym jak wcisnę sprzęgło to mniej ale coś jeszcze szorujei. zdarzyło mi się kilka razy. że rozrusznik nie załapał tzn.rzęzi jakby w samochodzie będiks nie łapał.bardzo proszę o radę co tam wymienić żeby było cacy.
Ostatnio zmieniony ndz 24 kwie 2011, 13:48 przez johny3672, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » sob 23 kwie 2011, 23:32

johny3672 pisze:problem jest taki że strasznie trajkocze od strony sprzęgła
Być może zaczynają sie problemy ze sprzęgiełkiem rozrusznika :sad:
Ostatnio zmieniony ndz 24 kwie 2011, 11:04 przez figaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » ndz 24 kwie 2011, 02:50

figaro,

Porządek musi Być ;-)

Co wymienić , jak wiesz skąd i gdzie jest problem to rozbieraj dodaj zdjęcia elementów , przy których maż wątpliwości tak to można gdybać :drool
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » ndz 24 kwie 2011, 12:32

skoro wiesz że już było to nie zakładaj nowego tematu tylko podłącz się do już istniejącego, tak ciężko poszukać?! :evil:

i nazywaj tematy tak żeby było wiadomo co Cię boli to nie dział OFF-TOP

tu masz kilka podobnych tematów:
viewtopic.php?t=285&highlight=sprz%EAgi ... ozrusznika
viewtopic.php?t=3121&highlight=sprz%EAg ... ozrusznika
viewtopic.php?t=3541&highlight=sprz%EAg ... ozrusznika

johny3672

Post autor: johny3672 » ndz 24 kwie 2011, 20:03

witam.ale mnie z....cie i chyba słusznie.ze sprzęgiełkiem znalazłem wymieniłem aku i jest elegancko.tylko zostało te trzaski na zimnym silniku.w razie czego łańcuszek znalazłem na metry tylko nie wiem czy te 48 ogniwek od razu zakuwają.a jeżeli łożysko to tylko serwis czy można jeszcze gdzieś kupić i jak sprawdzić po demontażu że to łożysko.i czy można to wszystko rozebrać bez ściągaczy?będę wymieniał olej i mam trochę mało czasu bo 1-go chcę jechać na zlot i mam zdjęte wszystkie owiewki chcę to wszystko od razu zrobić żeby drugi raz nie rozbierać.może warto od razu kupić i wymienić np.łożysko i łańcuszek .moto ma 56.000 przebiegu.pozdr.

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » ndz 24 kwie 2011, 21:45

Jeśli chodzi o łożysko które wyciska sprzęgło to można zmienić na stożkowe. Nie wiem dlaczego Honda stosuje zwykłe skoro działa tam między innymi siła z boku.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

ODPOWIEDZ