Za co kochamy Unie

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » ndz 17 kwie 2011, 21:54

Ja mam wybór mogę sobie kupić SCYPKA ÓSCYPKA itp jak również OSCYPKA.
Ostatnio zmieniony ndz 17 kwie 2011, 21:57 przez puzon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piotrek82
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotrek82 » ndz 17 kwie 2011, 21:55

VFRKrzysztof oraz Kawa widzę, że Wasze myślenie opiera się na zasadzie, że jeśli państwo czegoś nie kontroluje w jakiś sposób to jest źle, bo zły baca będzie truł i oszukiwał ludzi. Zbudowanie państwowego aparatu urzędniczego nad tym bacą nie tylko jest szalenie kosztowne(stracony czas bacy nad papierami to też pieniądz), ale co gorsza uczy ludzi braku odpowiedzialności za swoje czyny, bo po co myśleć nad tym co kupujemy skoro wszystko urzędnicy załatwiają, a że przy okazji zabierają konsumentowi ponad 50% dochodów...Na tym socjalistycznym fundamencie zbudowana jest UE, co na pewno doprowadzi ten cały burdel do upadku. Szkoda tylko że coraz więcej obywateli w to wierzy, a zasada przezorny zawsze ubezpieczony powraca z PRL-u i zastępuje "kto nie ryzykuje ten nie je".

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 17 kwie 2011, 22:00

Piotrek82 pisze:VFRKrzysztof oraz Kawa widzę, że Wasze myślenie
Czyżby ujawnił się kolejny członek RJN uważający się za jedynego samodzielnie myślacego w naszej galaktyce i wszystkich okolicznych? :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » ndz 17 kwie 2011, 22:01

Piotrek, eee nie przesadszaj :), absolutnie nie wszystko. Zwisa i powiewa mi to, czy moj adidas spelnia normy UE, czy podeszwa jest odpowiednio gietka i czy skorka nie odparzy mi nozki. Jak bedzie parzyc to zdejme i juz wiecej nie kupie u tego pana. Ale przyjmuje jedna zasade, nie wkladam do buzi niczego co nie bylo sprawdzone (przeważnie :biggrin ;-) ). A serek i inne produkty mleczne, spozywcze, leki, czy np. prezerwatywy to produkty wyjatkowe. Pod takim wzgledem, ze niektore oszczednosci producenta moga zrobic duze kuku.

PS. Ciekwae jakby Ci sie jezdzilo na moto z informacja, ze producent TWoich klockow hamulcowych oszukiwal na mieszance i moze ale nie musi CI np. ten klocek rozsypac sie przy ktoryms hamowaniu :twisted:

PS. Jesli faktycznie dozyjemy konca UE, to przyjda jeszcze takie czasy, ze za nia zatesknicie :twisted:

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » ndz 17 kwie 2011, 22:36

Kawa pisze:I mysle sobie, ze np. w cale nie bylbys zadowolony gdybys kupil chinska Nokie N97, ktora kosztuje u chinczyka 10 dolkow a ty bys ja nabyl za cene salonowa. Chyba ze w imie wolnosci rynku :D
Powtorze jeszcze raz - moja sprawa :)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pn 18 kwie 2011, 10:00

Jestem zbrodniarzem. Zabilem wlasnego, urodzonego u mnie i odchowanego krolika i zjadlem. I w tym niecnym procederze uczestniczylo jeszcze 5 osob. Ba, powiem wiecej: 6 szt analogicznych krolikow sprzedalem prywatnemu odbiorcy z pominieciem aparatu panstwowego i specjalistycznych kontroli. Zaden z krolikow nie przeszedl szczegolowej, dwutygodniowej kontroli, przekazywany sobie z rak do rak, chlodzony i ogrzewany, by uzyskac na swym ciele pieczatke z ekologicznego tuszu "UE OK". I w dodatku zanizylem cene w stosunku do rynkowej, pozbawiajac panstwo i jego przedstawicieli naleznego udzialu.
Prosze o najwyzszy wymiar kary...

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pn 18 kwie 2011, 10:08

To nic, jestem gorszy :)
Kupilem w hong kongu komplet pieknych plastikow do mojej niuni, oszukujac skarb panstwa na jakies 700zl bo nie zaplacilem od tego vatu ani akcyzy. Ostatnio na uczelni dowiedzialem sie od bardzo mONdrego doktora, pracujacego w jakiejs tam unijnej komisji certyfikacynej, ze takich ludzi jak ja powinno sie prewencyjnie zamykac, gdyz moje plastiki nie posiadaja atestu CE i czegos tam jeszcze i w ogole nie powinny byc wpuszczone na rynek UE a uzywajac ich stwarzam ogromne niebezpieczenstwo na drodze. Jestem potencjalnym morderca :oops:
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 18 kwie 2011, 10:50

Przyznaję się....
Kupiłem paper toaletowy niecertyfikowany.
Moja dupa to bez znaczenia ale ten papier wrzucam do klozetu i wcześniej czy później jego chemia trafia do Wisły a potem do Bałtyku.
I w ten sposób niszczę środowisko życiowe Pościgowi 8)
Proszę o nawyższy wymiar kary. :sad:

A oscypki - bardzo lubię. Zwłaszcza jak są wędzone i z prawdziwego owczego mleka.
I nie ma znaczenia jak się nazywają. Jak jestem w górach to kupuje od bacy bezpośrednio z wędzarni.
Ale żeby mozył w Kawie? Na drugi raz będę uważniej szukał tam Kawińskiego. :mrgreen:

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pn 18 kwie 2011, 13:53

Piotrze, mysle, ze nawet nie wiesz, ze Twoj papier byl certyfikowany :biggrin
Binio, mysle, ze juz po Ciebie jadą :biggrin
Scibor, mysle, ze jak zrobiles to z krolikiem a czasem zdaza ci sie to z innym zwierzatkiem, to nie chwal sie tym za bardzo, bo bojowki czarnych Cie odwiedza :biggrin

No i brawo bylo na temat a i o czarnych udalo sie napisac :mrgreen:

PS. Ostatnio przygryzajac e domu kanapke zauwazylem ze w serku zamieszkal 4 tygodniowy karaluszek. Mysle, ze nie mial certyfikatu, ale w zwiazku z tym, ze mieszkal za moja lodowka, potraktowalem go jak swojaka. Binio, wpadniesz do mnie moze na browarka i kanapeczke :biggrin

PS2 . Kurcze, nie wpadniesz ... bo patrz pkt 2 :biggrin

PS. 3 Scibor - po ciebie tez juz jada

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pn 18 kwie 2011, 15:31

Kawa pisze:PS. 3 Scibor - po ciebie tez juz jada
Niech jada. A zabije ich wszystkich:D ( http://www.youtube.com/watch?v=rgyPeq6R ... re=related 3:14 )
Ostatnio zmieniony pn 18 kwie 2011, 22:37 przez scibor, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ