AKCJA PROTESTACYJNA - CENY PALIW
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
- województwo: mazowieckie
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
To o Nestle to mój dopisekposcig pisze: Wydaje mi sie,że ktos mądry z zarządu stacji neastle zapodał cos takiego dla zwiększeni zysków stacji nie z innego powodu.
Sorry ,ale ja to widzę tak

"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
Tankując 50 litów po ! 5,20 lub po 5,10 osczędzam 5 zł. No nie jest to duża oszczędność jeżeli mam pojechać kilka kilometrów dalej stracić paliwo na dojazd i czas.
Neste może jest i tańsza ale faktury nie dają, na miejscu nic nie mogę kupić, z nikim pogadać. Ot taki automat z rurą.
Na dodatek przyjeżdzając z pustym bakiem, jak się terminal-dystrybutor zatnie i nie odda karty to zostaje przybity na tej stacji i bez środków do życia.
Przez co najmniej 48 godzin.
http://w723.wrzuta.pl/audio/7peJ82XGiWj ... reklamacja
Też mi się wydaje że akcja jest skierowana przez jedną sieć stacji przeciwko drugiej.
Tak to prawda. Wszyscy pobierają paliwo z tych samych rafinerii.
Neste może jest i tańsza ale faktury nie dają, na miejscu nic nie mogę kupić, z nikim pogadać. Ot taki automat z rurą.
Na dodatek przyjeżdzając z pustym bakiem, jak się terminal-dystrybutor zatnie i nie odda karty to zostaje przybity na tej stacji i bez środków do życia.
Przez co najmniej 48 godzin.
http://w723.wrzuta.pl/audio/7peJ82XGiWj ... reklamacja
Też mi się wydaje że akcja jest skierowana przez jedną sieć stacji przeciwko drugiej.
Tak to prawda. Wszyscy pobierają paliwo z tych samych rafinerii.
-
- pisarz
- Imię: Adam
właśnie chciałem napisać , że wreszcie ktoś pomyślał o motocyklistach ( te wieszaki ) i jeszcze rozmawiałem z obsługą BP w Ostródzie i mają wymalować przy ich szybie 4 miejscówki parkingowe tylko dla motocykli , więc bez stresu można się wy.......pkać a wieszaki podobno mają być na wszystkich BP i to w toaletach męskich i damskichDresik pisze:Hehe, też się przyzwyczajam do stacji. A szczególnie do BP, które zaimponowało mi kilka razy słynnymi "wieszakami motocyklisty" w łazienkachtaki drobiazg,
a cieszy
Nie pij red bulla, to świństwo
[ Dodano: |9 Kwi 2011|, o 22:14 ]
jak "każdy" Polak nie przepadam za nabijaniem kabzy rosyjskiemu koncernowi ale jeśli chodzi o LUKOIL to powiem ,że kiedyś jadąc w zimie do Rumi jakoś nad ranem to od Gdyni tylko właśnie na Lukoilu pozwolili się wysikać naszym kobietom bo reszta odmówiła wpuszczenia do środka więc przy następnym wypadzie tam zatankowaliśmy 3 motki i zjedliśmy coś niezdrowego , tak wzamianHeno pisze:Ja od lat tankuje tylko na LUKOIL w moim obrębie mam najtaniej.
Adam
- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
Cała ta akcja nie ma sensu. Marża jaką maja stacje jest zaledwie ułamkiem marży jaką zdziera państwo w akcyzie i innych podatkach. Oczywiście wg wytycznych UE
Tak więc całe to uniesienie jest śmiechu warte. Nawet jeśli stacje obniżą stawkę o 10 gr to nie zrobi to kolosalnej różnicy, bo byle wahanie na rynkach ropy i tak podbije cenę.
A im paliwo droższe tym lepiej dla państwa bo większy podatek od tego płacimy.
i jeszcze im mało, więc stawiają bramki na ekspresówkach po to, by za chwile rozdać dzieciakom po laptopie czy tego potrzebują czy tez nie
ale ja znam winnych, to klechy i więźniowie i rydzyk jeszcze i pis łahahaha
Tak więc całe to uniesienie jest śmiechu warte. Nawet jeśli stacje obniżą stawkę o 10 gr to nie zrobi to kolosalnej różnicy, bo byle wahanie na rynkach ropy i tak podbije cenę.
A im paliwo droższe tym lepiej dla państwa bo większy podatek od tego płacimy.
i jeszcze im mało, więc stawiają bramki na ekspresówkach po to, by za chwile rozdać dzieciakom po laptopie czy tego potrzebują czy tez nie
ale ja znam winnych, to klechy i więźniowie i rydzyk jeszcze i pis łahahaha
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]