dlaczego?

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » pt 25 mar 2011, 11:33

dragoo pisze: Najlepiej dla nas wszystkich było by wsiąść na motocykl i już z niego nie zsiadać, nie oglądać TV nie słuchać radia a już na pewno czytać internetu. Wrócilibyśmy do czasów otępienia intelektualnego, ale wtedy przynajmniej każdy miałby swoją rację w obrębie własnych czterech ścian, a wszyscy byliby szczęśliwy.
Święta prawda, byłoby pięknie :mrgreen: Oby wraz z włączeniem wehikułu czasu nie poznikały motocykle :razz:
:-)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 25 mar 2011, 12:10

dragoo pisze: nie oglądać TV nie słuchać radia a już na pewno czytać internetu [....]każdy miałby swoją rację w obrębie własnych czterech ścian, a wszyscy byliby szczęśliwy.
Dresik pisze:Święta prawda, byłoby pięknie
wątpię
Stan podobny do tego jaki mamy w większości państw arabskich. Tam kazdy wataszka który ma trochę broni uznaje swoje terytorium za autonomię, określa własne prawo i definuje własne podatki. Za nic ma państwowość.

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Post autor: Łysolek » pt 25 mar 2011, 12:55

jak ja lubie takie tematy a już czytanie Twoich postów Krzyś to jak wypicie 2 litrów wódki i słuchanie rosyjskiej muzyki ;)

co do pytań na każde znajdzie sie odpowiedź , w naszym Państwie kazdy sie czymś kieruje tylko nie tym czym powinien , nie będę rzucac tu błotkiem w PO czy PiS bo ich i tak cały naród obrzuca, ale nad możliwościami

w Niemczech sa prawie same autoastrady z żelbetonu, u nas tylko krótki odcinek na Katowickiej i od Wrocławia do Zgorzelca/Olszyny ? Dlaczego tylko tyle , ano dlatego zę,żelbeton droższy ale i dziury sie w nim nie robią... u nas patrzy sie na wszystko pod względęm kadencji, czyli nie róbmy czegoś co sie utrzyma po naszym odejściu , zauważcie ze ŻADNE inwestycje nie wykraczają poza kadencję - dlatego tez EURO2012 będzie klapą ? dlaczego ? bo mamy wybory niebawem i nowi tak samo muszą sie nachapać jak starzy a polityką i poprawa sytuacji skupią się jak już do Euro będziemy mieć 5 miesiecy :D

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pt 25 mar 2011, 17:00

Piotrze, a jak mozna mowic/myslec o ludziach popierajacych i glosujacych na tych sku***? No jak? Ja to mozliwe, ze wychodzi Tusk/Kaczynski/Miller etc i mowi: "zredukujemy liczbe urzednikow, uproscimy przepisy podatkowe... itp itp" po czym nie dotrzymuje zadnego z danego slowa i ciagle ma poparcie??
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » sob 26 mar 2011, 06:01

Sztuka dyskutowania to sztuka prezentacji swoich poglądów tak by nie naruszać godnosci innych i ich nie obrażać. Prezentując swoje poglądy w kulturalny i inteligentny sposób zachęcasz innych do myślenia i przyjęcia Twojego toru rozumowania.
Taka dyskusja ma sens kiedy zdajesz sobie sprawę, że inni mogą i MAJĄ PRAWO mieć odmienne spojrzenie, czyli tolerujesz ich odmienność.
I to powinno działac z wzajemnoścą.
Kiedy po zastanowieniu się nad argumentami rozmówcy przekonam się do jego wizji to jest to moja decyzja. Tak przyjętych idei będę póżniej bronił jak lew, w przekonaniu że sa one również i moje. A zatrem staje się twoim przybocznym a nie zmuszonym strachem przed odrzuceniem. Nazywając mnie idiotą, być może zrobię to emocjonalnie, ale raczej nie na trwałe. Po co Ci taki poplecznik idei jak chorągiewka.
Tak że przekonaj mnie argumentami nie obelgami.
Ja i tak uważam, że masz prawo mieć swoje własne poglądy, inne od moich, bo każdy z nas jest inny.

To uwaga do wszystkich.
Szanujcie się na wzajem bo wasze wypowiedzi świadczą o Was.

Świat nie jest taki jak jest. Świat jest takim jak go widzimy. My go interpretujemy.

[ Dodano: Sob 26 Mar, 2011 ]
binio pisze:Ja to mozliwe, ze wychodzi Tusk/Kaczynski/Miller etc i mowi: "zredukujemy liczbe urzednikow,
binio, a od kiedy bierzesz na poważnie kiełbasę wyborczą?
Coż z tego że inni to łykają. Śmiej się z tego i ciesz że należysz do tych kilku procent społeczeństwa co wiedzą jak się mydli oczy innym.

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » sob 26 mar 2011, 08:46

Dresik pisze:Dlaczego pchamy się do strefy euro, kiedy Ci, którzy już w niej są, najchętniej by się wycofali i widać, że się to sypie...

Dlaczego niektórzy chcą się pchać w w legalizację marihuany, kiedy w Holandii i innych miejscach gdzie to zrobiono, nie sprawdziło się, mają problemy i kombinują jak się wycofać. ???

Dlaczego rozwijamy transport drogowy zapominając o innych metodach, choć inne kraje już zrozumiały jak wielki to błąd http://www.eko.org.pl/kropla/26/transport.html ???

Dlaczego uważamy, że to co przychodzi z zachodu jest dobre i "cool" zapominając o najważniejszych, o jakichkolwiek wartościach choć dobrze widzimy, jak oni są już zepsuci?

Dlaczego powtarzamy błędy po zachodzie, zamiast się na nich uczyć????

I z innej beczki- dlaczego niejednokrotnie pozwalamy sobie wciskać mediom tyle głupstw i nie myślimy samodzielnie??

Gnębią mnie te pytania. Podyskutujemy? :biggrin
Drogi Dresiku,

odnosze takie wrazenie, ze dyskusja niestety zeszla na boczne tory, dyskutanci powiedzieli co ich nurtowalo, ale do konca chyba nie odpowiedzieli na Twoje pytania. Chetnie wlacze sie do dyskusji - tak juz czasem na kacu mam, ale uwazam, ze na przyszlosc musisz troszke dopracowac pytania, aby zachecaly do wlasciwej dyskusji.

Ale po kolei, na wstepie, chcialby wszechobecnie oznajmic, ze bardzo ciesze sie, ze zyje w naszym kolorowym (i nie mowie tego w sensie pejoratywnym) kraju. Pamietam jeszcze czasy PRLu, tez bylo kolorowo, ale jak zerkniecie na stare fotografie ten kolor troszke wyblakly byl. Nasz piekny kraj ma moze pewne minusy, ale rozchodzi sie o to zeby minusy nie przeylonily nam jego plusow. Moze faktycznie cukier kosztuje juz 7 zl za kilogram, ale biorac pod uwage fakt ze nie pedze bimbru i slodze 3 lyzeczki dziennie to moge przyjac ze stac mnie na ten cukier :biggrin.

Ale po kolei, ad pyt 1: UE faktycznie oprzezywa pewien kryzys i jest to kryzys potrzebny. Przez dlugi czas dzialanie UE polegalo na wspolnocie w glownej mierze gospodarczej i takze w tym zakresie wspolnota ta obejmowala dosyc waski zakres wspolopracy. Takie byly zalozenia i zasady. Po pewnym czasie okazalo sie, ze zasady te sa moze i dobre, ale niestety nie wystarczajace. Nie znam kraju, ktory chcialby wymiksowac sie z uni. A wrecz przeciwnie, pomimo kryzysu wciaz chetni stoja w kolejce. Podobnie w przypadku euro. Kryzysik minie i za pare lat chetnie wejdzieymy do strefy euro. Wszelkie populistyczne podzegania ignoruje. Bo najlepiej zwalic na UE jak cos sie psuje.

Ale po kolei, na temat marihuany juz pisalem i wcale nie jest tak jak ppiszesz Dresku, bo nawet niektore stany (ze z USA) zastanawiaja sie nad zalegalizowaniem, bo jak zerkinesz na mapke to w duzej ilosci krajow maryska nie jest nielegalna http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0128054832

Ale po kolei, trzy kolejene pytania traktuje zbiorczo. Otoz moj drogi, taka jest natura ludzka, ze najlepiej uczymy sie na wlasnych bledach. Maly Jasio, nawet gdyby mama mowila 100 razy - nie dotykaj kuchenki bo goraca, to Jasio i tak dotknie. Tak to juz jest, ze masowo importujemy pomysly z zachodu czesto malo refleksyjnie, ale zauwaz ile lat bylismy deprywowani od tych wspanialosci- to raptem dopiero 20 lat minelo.

Konczac ten przydlugi wywod, nie ma co histeryzowac, zyjemy w milym kraju o umiarkowanym klimacie, mieszkasz sobie Dresiku w stolicy kraju, mozesz spokojnie wyjsc wieczorkiem na disco i wyrwac nowa kolezanke lub kolege :D, nikt nie sciga Cie za fryzure, kolor dresu czy imitacje motocykla. Mozesz wyjsc do knajpy i napruc sie do oporu. W sklepie zrobisz podstawowe zakupy. Moze nie kupisz bentleya, czy kawioru, ale o to chodzi w tych produktach, zeby nie bylo na nie wszystkich stac. Amen.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 26 mar 2011, 09:26

No wlasnie, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. I tak dla jednego milym krajem bedzie taki, w ktorym jest duzo wolnosci i za nasze zycie odpowiadamy sami; dla innego bedzie to kraj tzw "bezpieczny", w ktorym odpowiadamy tylko za waska dziedzine naszego zycia, cala reszte dobrowolnie oddajac "mONdrzejszym".
ALE trzeba umiec myslec i wyciagac wnioski.
Nie mozna powiedziec, ze zyjemy w milym kraju, sa jakies tam plusy, ogolnie nie jest najgorzej. Bo to sprowadza nas do przecietnosci. Bo niby dlaczego nie mozemy byc potega ekonomiczna?? Co stoi na przeszkodzie, zeby poziom zycia w PL byl jednym z najwyzszych na swwiecie? Co nas powstrzymuje od posiadania zajebistej infrastruktury drogowej? Mozemy byc albo cale zycie miernotami i nic nie robic, zeby to zmienic, ale mozemy tez cos tam osiagnac. Ja nie uwazam, ze zyjemy w milym kraju. Uwazam, ze mamy jedna z najtrydniejszych sytuacji w naszej czesci globu. Dlaczego? Stosunek pensji do cen, zyskow do kosztow... Nie masz racji odnosnie euro. Z ekonomicznego punktu widzenia najkorzysstniej byloby gdyby Polske podzielic na autonomiczne wojewodztwa, z wlasna waluta i wlasnym prawem. Konkurencja(!!!). Nastepna sprawa to kyzys UE - to nie jest jakis tam kryzys, UE po prostu jest bankrutem. Co Ty opowiadasz o krajach czekajacych w kolejce do wstapienia?? Gdzie te kraje? Widziales jak Irlandczycy sie pchali? Porownaj sobie prosze sytuacje krajow europejskich NIE NALEZACYCH DO UE z czlonkowskimi... To nie kraje czekaja - to politycy zdajacy sobie sprawe, ze skoro teraz kradna w mln zlotych to wtedy beda to robic w mln euro. A politycy maja wladze i media, wiec sila rzeczy przekabacaja ciemny lud.
A marihuana wg mnie powinna byc legalna, podobnie jak wszystkie narkotyki, sterydy i leki. Tzn nie tyle legalna co rynek tych substancji nie powinien byc sankcjonowany. Ot conajwyzej zakaz sprzedazy nieletnim, chociaz i tu mam pewne obiekcje.

Piotrze - nie szukam poplecznikow :) Przestalem wierzyc, ze cokolwiek zmieni sie na lepsze. Wierze, ze niedlugo Europa stanie w ogniu, historia uczy nas ze kryzys ekonomiczny musi sie skonczyc wojna lub rewolucja. Mam po prostu czasem takie momenty, ze wku**** mnie wszystko dookola i jestem bardziej dossadny w opiniach :) Mam prawo gdy kilka dni temu za 40zl zalalem tylko 8L paliwa :(

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » sob 26 mar 2011, 22:16

ppamula pisze:Szanujcie się na wzajem
Wszyscy przeczytali? Ja bym powiedział, że te słowa powinni przede wszystkim wziąć do siebie członkowie forumowego stowarzyszenia RJN, czyli:
Ratzinger Jest Najważniejszy
Rydzyk Jest Najmądrzejszy
Rzeszów Jest Najpiękniejszy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
którzy to członkowie piszą:
Dresik pisze:pozwalamy sobie wciskać mediom tyle głupstw i nie myślimy samodzielnie
Dresik pisze:O manipulantach mówiąc miałem na myśli zupełnie inne media
Dresik pisze:Po prostu nie można na ślepo wszystkiego papugować tylko myśleć samodzielnie
kruhy pisze:po porostu nie masz jaj czy też argumentów
Dresik pisze:Inteligentni luzie potrafią dyskutować w inny sposób.
kruhy pisze:beszczelnie m.in. Krzysztof wypisuje w/w brednie
kruhy pisze:Ale wiem jak to działa
Członkowie frakcji RJN czerpią wiedzę tylko z mediów, które nie manipulują, myślą samodzielnie, czyli nie ulegają manipulacji (co jest o tyle łatwe, że ich dziennik i ich radio nie manipulują :mrgreen: ), mają jaja i argumenty, są inteligentni, nie są bezczelni i nie wypisują bredni oraz wiedzą jak wszystko działa. Zwracając się w ten sposób do oponentów dają im do zrozumienia, że ich oponenci to banda gamoni bez jaj, argumentów i zdolności samodzielnego myślenia, czyli:
RJN Jest Najmądrzejsze
Reszta Jest Niekumata.
Znając wiek członków RJN można zrozumieć taką postawę i mieć nadzieję, że szybko z niej wyrosną. Bo jak ktoś uważa, że jest najmądrzejszy, to niczego już się nie nauczy. A szkoda by było, gdyby tacy młodzi, ambitni ludzie zatrzymali się w rozwoju.

[ Dodano: |26 Mar 2011|, o 22:57 ]
I jeszcze jedna rzecz mi przyszła na myśl po przeczytaniu tego:
Kawa pisze:Dresk to powinien dostac punkty minusowe za podkrecanie atmosfery na forum i zamiast zielonym moderatorem zostac czerwonym demoderatorem
Jako niezmordowany czytelnik internetowego portalu sakiewiczowego, w którym forum jest ostro moderowane, zauważam ogromne podobieństwo do tego, co tam się dzieje. Tam tzw. strażnik forum puszcza takie posty, które nakręcają emocje. Na przykład pod artykułem o wykryciu chłoniaka u Jaruzelskiego były takie kwiatki:
generale

generale żyj 300 lat - z przerzutami, bez morfiny
siliconcom, pt., 2011-03-25 21:54

czyste chamstwo i łajdactwo

czyste chamstwo i łajdactwo
meindl, pt., 2011-03-25 22:04
Wygląda na tą samą szkołę.
A tu ciekawy cytat z ich dziennika:
Jednak wyraźnego ostrzeżenia i dokładnego meldunku pogodowego dla załogi polskiego samolotu nie było też ze strony "Korsarza", który ok. godz. 8.23 nawiązał korespondencję z Tu-154M, a o 8.24 przekazał na pokład komunikat "na "Korsarzu" mgła, widzialność 400 metrów".
Wg ich dziennika informacja, że widzialność wynosi 400m nie jest wyraźnym ostrzeżeniem dla pilota. Z tej szkoły z kolei korzysta Kruhy, w którego postach jedno zdanie przeczy drugiemu. :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » ndz 27 mar 2011, 12:39

VFRKrzysztof pisze:zauważam ogromne podobieństwo do tego, co tam się dzieje. Tam tzw. strażnik forum puszcza takie posty, które nakręcają emocje.
VFRKrzysztof, to jest nieuzasadnione wobec adminów i mofderatorów tego forum.
Jak wczytasz się w pierwszy post Dresika to myślę że zauważysz, że jego treść nie jest do nikogo personalnie skierowana ani nikogo szczegółowo nie opisuje. To raczej dywagacje nad przeważającymi zachowaniam społecznymi.

Na dodatek chciałbym wskazać na siebie bo zwróciłem Dresikowi uwagę że troluje. Lecz mnie nie chodziło o podważanie treści zadanych pytań ale raczej na fakt zadawania wielu w jednym temacie. To jest własnie trolowanie. Przynajmnie według mnie. Wtedy dyskusja nie skupia się na jednym wątku i trudno nad nią zapanować.

Staramy się nie ingerować w forum chyba że:
-wypowiedzi nie są zgodne z tematem zapoczątkowanym przez zakładającego wątek,
-wypowiedzi zawierają słowa wulgarne
-wypowiedzi są obrażające innych lub naruszające ich dobra osobiste.

Pewno jest jeszcze wiele powodów dla których (moderatorzy) ingerujemy ale ogólnie takie są podstawowe kieruki naszych działań.

Dlatego prosze nie zarzucać nam tendencyjności!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 27 mar 2011, 14:07

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 27 mar 2011, 14:51

Dlatego prosze nie zarzucać nam tendencyjności!
Ależ ja moderatorom nie zarzucam tendencyjności :!: :!: :!: Przepraszam, jeśli wyraziłem się w sposób niezrozumiały. Robotę moderatorów, w tym również Dresika, oceniam bardzo wysoko. Miałem na myśli posty forumowicza Dresika, które, jak zauważył Kawa mają na celu nakręcanie emocji. I widzę w tym podobieństwo do forum sakiewiczowego, z którego wkleiłem wpisy i z którego, jak się domyślam, Dresik czerpie natchnienie. Poczytajcie sobie, co tam forumowicze wypisują. Onet to przy tym szczyt kultury.
Pierwszy post Dresika zachęcał do dyskusji na tematy często poruszane przez sakiewiczowo-rydzykowe media i ja się do dyskusji włączyłem z zapałem, bo lubię dyskusje na takie tematy :mrgreen: I włączyłem się w takim klimacie, jakiego chyba oczekiwał autor, który pisał:
Dresik pisze:Dlaczego niektórzy chcą się pchać w w legalizację marihuany, kiedy w Holandii i innych miejscach gdzie to zrobiono, nie sprawdziło się, mają problemy i kombinują jak się wycofać. ???
a potem:
Dresik pisze:Co do trawy miałem na myśli inny problem- tą aferę z coraz częściej wykrywanymi jakimiś dziwnymi substancjami silnie uzależniającymi dodawanymi do trawy (w Szwajcarii).
Czyli nieważne czy chodzi o Holandię czy o Szwajcarię, o nieszkodliwą trawkę czy o szkodliwe dodatki, a chodzi o to, żeby była dyskusja :mrgreen: Ale w dyskusji niestety frakcja RJN nie daje rady i na argumenty odpowiada, że oponenci nie mają jaj, argumentów, inteligencji i są manipulowani przez media.
Ta dyskusja o manipulacji w mediach jest najciekawsza, bo według frakcji RJN tuby Rydzyka są dobre a TVN jest zły. Tylko, że do TVN może przyjść każdy, kto chce i powiedzieć, co chce. Jak nie chcieli, to nie przychodzili, a teraz Hofman, Brudziński, Girzyński i inni siedzą tam od świtu do nocy. A u Rydzyka i Sakiewicza 24 godziny na dobę wtłaczana jest moherom do głowy jedyna słuszna wizja świata. I kto w naszym kraju bardziej manipuluje? A do tego spryciarz Rydzyk prowadzi swoją pralnię mózgów olewając prawo. Grzywny nie zapłaci, bo nie ma wypłaty. Radyjo zgodnie z przyznaną koncesją nie ma prawa nadawać reklam, a co godzinę reklamowany jest ich dziennik oraz wyższa szkoła kołtunerii socjopatycznej i maniakalnej. Zresztą Rydzyk to nie wyjątek. Zgodnie z prawem kanonicznym klecha pedofil odpowiada przed sądem kościelnym, a nie państwowym, a jego szef czyli biskup ma za zadanie przede wszystkim chronić interes kościoła. To jest państwo w państwie i to powinniśmy jak najszybciej zmienić. Jak chcą tu mieszkać to niech szanują prawo naszego kraju, a jak nie chcą przestrzegać prawa to niech wypieprzają do Watykanu, tam niech gwałcą dzieci i stamtąd niech nadają.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 27 mar 2011, 16:11

Ojjj teraz to juz przesadziles i to w kilku miejscach. Po 1 ksiadz pedofil odpowiada normalnie przed sadem(!!!). Po drugie do TVNu nie moze przyjsc kazdy i mowic co chce. To stacja prywatna i ma prawo dobierac gosci wedle uznania, podobnie jak RM czy Polsat. Ja w TVNie nie widzialem nigdy Korwina-Mikke np, zreszta nie ogladam tv :) Jesli juz mowimy o tym, ze kazdy ma prawo w danej stacji wypowiadac swoje poglady to mowmy o publicznych stacjach - nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci - ale czy na 1. i 2. widzisz pluralizm swiatopogladowy? Masz tam mieszanke komunistow, faszystow, gejow, lewakow, nacjonalistow, kapitalistow, ksiezy, feministek itp? Strzelam w ciemno: komunisci - sa, faszysci - nie, geje - jak najbardziej (to teraz "cool"), lewaki rowniez, nacjonalistow i kapitalistow brak, ksiezy pewnie troche jest no i feministki. Mam racje? :)
A co do Radia Maryja - radio jak kazde inne. Wg mnie koncesje na stacje radiowe i tv to czysty zamordyzm, jakim prawem urzednicy moga decydowac o programie lub swiatopogladzie danej stacji?
Z ta manipulacja masz racje, ale spojrz na to bardziej obiektywnie. Przed referendum ws wejscia Polski do UE wszystkie media pialy z zachwytu, zrobily ludziom wode z mozgu do tego stopnia, ze myseli "jesli nie unia to rosja" (ciekawe czy nie wyszlibysmy na tym lepiej) lub ze bedziemy zasciankiem europy. A na pytanie "dlaczego norwegia, szwajcaria czy taki lichtenstain, ktore nie sa w UE sa najlepiej gospodarczo stojacymi krajami europy?" robili zdziwione miny. Kazdy to robi na swoj sposob, ja czesto tez rozmawiajac z ludzmi nieswiadomie manipuluja faktami tak, aby wyszlo ma moje. Mam do tego prawo. Podobnie jak Rydzyk ma prawo przekabac te biedne babcie na swoje, Michnik w wyborczej na swoje i jeszcze inny czarzasty na swoje. Ty rowniez to robisz, zreszta calkiem niezle tylko za czesto padaja slowa RM, Rydzyk, Sakiewicz co w przypadkowym sluchaczu moze wywolac podejrzenie fobii :) Ale - niech zyje wolnosc slowa! :)
Polecam obejrzec odcinek cejrowskiego o meksyku ( http://www.tvp.pl/styl-zycia/podroze/bo ... iata/25378 ), gdzie powiedzial ze min kocha meksyk ze wzgledu na wolnosc - na straganie kolo katedry sprzedawane sa flagi zsrr, nazistowskich niemiec, watykanu, koszulki z hitlerem i stalinem i papiezem, a u nas? Mnie spisala kiedy policja bo na bejsbolowce mialem haft "Bóg, Honor, Ojczyzna". Z tym trzeba walczyc, niewazne po ktorej stronie jestem ja, a po ktorej Ty, ja nigdy nie zgodze sie na to, zebys Ty nie mogl wypowiadac swoich pogladow, Ty powinienes walczyc o moje prawo do gloszenia moich. Dlatego, mimo ze nie popieram programu Radia Maryja czy GW - nie krzycze ze nalezy je zamknac... tylko niech k*** przestana indoktrynowac wojsko bo po smierci sp Kaczynskiego i objeciu wladzy przez komorowskiego zmienili nam prenumerate z Wprostu na gazete wyborcza - przypadek? :)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 27 mar 2011, 17:12

binio pisze:Ojjj teraz to juz przesadziles i to w kilku miejscach. Po 1 ksiadz pedofil odpowiada normalnie przed sadem(!!!).
Jeśli tam trafi. A klechy na każdym szczeblu robią wszystko, żeby przed sąd nie trafił, bo tak im nakazuje ich własne klesze prawo. Kodeks Kanoniczny mówi:
Kan. 1311 - Kościół posiada wrodzone i własne prawo wymierzania sankcji karnych wiernym popełniającym przestępstwo.
Rozwinięcie tej zasady znajduje się w kanonicznym prawie karnym:
Prawo Kościoła do karania jest:
- wrodzone (nativum ius) – gdyz wynika z samej natury K., będącego wspólnotą Ludu Bożego.
- własne (proprium ius) – poniawaz wchodzi w zakres władzy rządzenia przysługującej K. (jest niezalzne od władzy swieckiej)
A oto słowa wielebnego Raffaello Martinellego z Kongregacji Nauki Wiary:
Jaka jest obecna procedura, stosowana przez Kościół w zakresie ścigania przestępstw pedofilii popełnionych przez kapłanów?
Jest to procedura przewidziana w obliczu zasygnalizowania czynu pedofilii popełnionego przez kapłana, biskup (lub ordynariusz) winien przeprowadzić przede wszystkim wstępne dochodzenie, aby upewnić się, że są pewne oznaki odpowiedzialności kapłana. Po zebraniu przekonujących dowodów biskup (lub ordynariusz) winien przekazać Kongregacji Nauki Wiary dokumenty w tej sprawie, aby uzyskać wskazówki, jaką drogą procesową ma iść spośród tych, które przewiduje Kodeks Prawa Kanonicznego. Tym samym będzie mógł postępować, w niektórych przypadkach, zgodnie z kanoniczną procedurą sądową, aby zastosować karę (jak na przykład usunięcie ze stanu kapłańskiego) lub, w niektórych przypadkach, gdy na przykład dowody są bardzo oczywiste, będzie można uciec się do procedury administracyjnej.
Przekładając z kleszego na nasze: jak się biskup dowie, że jego podwładny gwałci dzieci to sam zdecyduje o tym, co z tym dalej zrobić, pomimo, że będąc obywatelem RP powinien natychmiast zawiadomić organy ścigania. Przekładając na jeszcze bardziej zrozumiały język informacja jest taka: nasze klechy mogą gwałcić wasze dzieci w waszym kraju, a my prawo waszego kraju mamy w dupie i zrobimy z tym, co chcemy. I to jest typowa postawa tej organizacji.

[ Dodano: |27 Mar 2011|, o 17:23 ]
binio pisze:"jesli nie unia to rosja" (ciekawe czy nie wyszlibysmy na tym lepiej)
Nie wyszlibyśmy. W Rosji są fajniejsze laski i nic poza tym.

[ Dodano: |27 Mar 2011|, o 17:25 ]
binio pisze:A na pytanie "dlaczego norwegia, szwajcaria czy taki lichtenstain, ktore nie sa w UE sa najlepiej gospodarczo stojacymi krajami europy?" robili zdziwione miny.
Pewnie nie wiedzieli, że w Norwegii jest ropa, a w Szwajcarii i Liechtensteinie banki pełne kasy i złota pochodzącego z różnych źródeł.

Awatar użytkownika
Sprzedam BMW Celika
klepacz
klepacz
Imię: Ania

Post autor: Sprzedam BMW Celika » ndz 27 mar 2011, 17:32

binio pisze: Po drugie do TVNu nie moze przyjsc kazdy i mowic co chce. To stacja prywatna i ma prawo dobierac gosci wedle uznania, podobnie jak RM czy Polsat. Ja w TVNie nie widzialem nigdy Korwina-Mikke np, zreszta nie ogladam tv :)

http://www.youtube.com/watch?v=ogO3af9F_cg

;)
Moczynos w futrze model 2016 help

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 27 mar 2011, 17:43

VFRKrzysztof pisze:Pewnie nie wiedzieli, że w Norwegii jest ropa, a w Szwajcarii i Liechtensteinie banki pełne kasy i złota pochodzącego z różnych źródeł.
Norwegia nie chce UE nie z powodu ropy ale z powodu polowow a akcesja do UE rownalaby sie z ograniczeniem, czyli strata tysiecy miejsc pracy, w PL tez to sie stalo. Rownie dobrze mozna bylo odpowiedziec na pytanie "dlaczego PL nie chce wejsc do UE?" Bo Polska jest jednym z najwiekszych producentow cukru na swiecie. Weszlismy, KE nakazala nam zamknac cukrownie z powodu "konkurencyjnosci gospodarki" - jak na tym wyszlismy? Jak pokazuje sytuacja ekonomiczna na swiecie, zloza nie zawsze przekladaja sie na rozwoj i ogolny dobrobyt, za to odpowiednie prawo ekonomiczne - tak. Ze Szwajcaria trafiles - ale CO ZMIENIA KASA W BANKACH? W czym przeszkadzalaby akcesja do UE? Lichtanstain nie mial nie wiadomo ile kasy, tylko zajebiste prawo podatkowe(!!!) a UE nakazalaby ujednolicenie go(!!!) co rownaloby sie stoczeniu sie tego panstewka do poziomu reszty europy.

Co do Kosciola, nie na temat. Ja napisalem, ze ksiadz - pedofil odpowiada przed sadem jak kazdy obywatel(!). Nie wnikajac w idiotyczne prawo kanoniczne, biskup nie ma nic do gadania jesli ksiadz zostanie oskrazony o pedofilie, oczywiscie ma prawo go bronic itp, pomijajac kwestie moralnosci, nie zmienia to nic w sytuacji prawnej.

Szarlotka - dzieki :) Kiedys ogladalem ten program, wylecial mi z glowy :)

ODPOWIEDZ