rejestracja motocykla z zagranicy
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
a czy w skarbówce urzędnik ma prawo przesłuchiwać jak sprowadziłem motocykl? Dane przewoźnika, nr rejestracyjny i takie tam dane. Czy maja prawo żądać ode mnie wyjaśnień ustnych bądź pisemnych? Czy Was również przesłuchiwali? Kolega niedawno rejestrował samochód i go tak przesłuchiwali, a jeżeli maja do tego prawo to wole się przygotować co im mówić.
- awiater
- pisarz
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Bo często jest tak, że ludzie sami nie wiedzą co kupili i od kogo, a potem się okazuje, że nie może zarejestrować, bo kupił pojazd z zagranicy w polsce od handlarza na giełdzie i poszedł zapłacić PCC3, a handlarz nie dał mu Vatu 25 i jest w przysłowiowej d.pie, bo handlarz się rozpłynął, a Vat 25 może otrzymac tylko wprowadzający na teren RP, to samo jest z recyklingiem, opłaca wprowadzający.
- awiater
- pisarz
- Kontakt:
Traktuję Twoją wypowiedź jako żart, bo nie sądzę, że dla uproszczenia procedur podpisałbyś umowę z Ivanem skoro właścicielem byłby Helmut lub co gorsza Helga:-)ivan pisze:Bo w PL jest zwyczaj że kupujący podpisuje umowę z obcokrajowcem mimo że sprowadził go kto inny. Ot takie upraszczanie procedur...
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
- awiater
- pisarz
- Kontakt:
kamil grudziadz, i to jest właśnie moim skromnym zdaniem ryzyko, bo jaką masz pewność, że Helmut te auto sprzedał Ivanowi, a nie Ivan dorobił dokumenty do auta Helmuta i je sprzedał Polakowi bez jego wiedzy. Właśnie takie kwiatki zaczęły wychodzić jak się misiaczki wzięli do roboty. Najwięcej przekrętów z Włoch sprowadzonych przez Niemcy, kupa straszna. Ostatnio widziałem, jak starsi Państwo zostali poinformowani, że ich nowo nabyty passat kupiony za oszczędności całego życia, został skradzony we Włoszech, nie życzę nikomu:-(
- awiater
- pisarz
- Kontakt:
ivan, a Ty mi się nie pogniewaj, przypadkiem użyłem imienia identycznego do Twojego nicka, miałem napisać Sasza, ale miałem wątpliwości co do pisowni, dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że zasugerowałem coś, sorry, to było niezamierzone:-) Od razu przepraszam Helgę i Helmuta, o ja niepoprawny:-)))))
moje byłe
VFR RC 36 1997r.
XL 1000V Varadero 2000r.
Aktualnie
Kawasaki ZRX 1200 2006r.
VFR RC 36 1997r.
XL 1000V Varadero 2000r.
Aktualnie
Kawasaki ZRX 1200 2006r.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil