Jak się dostać do żarówki?

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Szklana
teksciarz
teksciarz
województwo: opolskie

Post autor: Szklana » czw 07 paź 2010, 20:27

podłącze się po d temat, ile jest żaróweczek podświetlenia obrotomierza w RC 36, dzisiaj wymieniłem jedna i świeci jak by połowa
Szklana

Awatar użytkownika
WąskiVFR
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: śląskie

Post autor: WąskiVFR » pt 08 paź 2010, 18:19

Wklejam Ci obrazek z serwisówki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pan Wąski jest DEBEŚCIAK i jego Mafia też :D

Szklana
teksciarz
teksciarz
województwo: opolskie

Post autor: Szklana » pt 08 paź 2010, 21:40

wielkie dzięki, awaria usunięta 8)
Szklana

Awatar użytkownika
DeVeDe
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: DeVeDe » śr 16 lut 2011, 18:12

pytanie za 100 punktow... nigdzie nie moge dorwac tej zarowki do zegarow 1,7w czy tez 2w... jest mozliwosc zeby wsadzic tam najpopularniejsza 3w zeby nie uszkodzic elektryki czy nie potopic zegarow? bo wiadomo ze wieksza moc = wieksza ilosc wydzielanego ciepla...

Jarecki2102
pisarz
pisarz

Post autor: Jarecki2102 » śr 16 lut 2011, 18:23

Te 3w to nie jest aż tak dużo żeby ci coś popalić. Ja jak zmieniałem to pamiętam, że kupowałem na na Bemowie na statoilu przy wrocławskiej i powstańców i mieli, ale to w zeszłym roku było.
Hm. Ale w sumie nie pamiętam jakiej mocy kupowałem.

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » śr 16 lut 2011, 20:42

DeVeDe, załóż białe diody i będziesz zadowolony
ZKL

Awatar użytkownika
Piotrek82
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotrek82 » śr 16 lut 2011, 21:42

DeVeDe pisze:pytanie za 100 punktow... nigdzie nie moge dorwac tej zarowki do zegarow 1,7w czy tez 2w... jest mozliwosc zeby wsadzic tam najpopularniejsza 3w zeby nie uszkodzic elektryki czy nie potopic zegarow? bo wiadomo ze wieksza moc = wieksza ilosc wydzielanego ciepla...
Ja właśnie kilka dni temu wymieniłem, od prędkościomierza. Zamówiłem i kupiłem w motoriście, bo stwierdziłem, że więcej wahy wypale w poszukiwaniach niż to warte. Nie zakładaj mocniejszej!!!!!! bo dziurę wypalisz i wtedy będzie problem. Nawet koleś z motoristy specjalnie mnie się pytał 2 razy, żeby za mocnej nie kupić, bo miał już wiele takich przypadków. Jeszcze jedna sprawa: w zegarach są 2 rodzaje 1.7W, mała i duża(wielkość taka sama jak samochodowa 5W od pozycji i to właśnie ta podświetla np. prędkościomierz.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
DeVeDe
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: DeVeDe » czw 17 lut 2011, 00:13

DeVeDe, załóż białe diody i będziesz zadowolony
no wlasnie nie koniecznie, przegladajac posty i zdjecia tutaj... diody chce zalozyc tylko na wyswietlacz.... na zegary zostawic normalnie zarowki.
Piotrek82 pisze:Ja właśnie kilka dni temu wymieniłem, od prędkościomierza. Zamówiłem i kupiłem w motoriście, bo stwierdziłem, że więcej wahy wypale w poszukiwaniach niż to warte. Nie zakładaj mocniejszej!!!!!! bo dziurę wypalisz i wtedy będzie problem. Nawet koleś z motoristy specjalnie mnie się pytał 2 razy, żeby za mocnej nie kupić, bo miał już wiele takich przypadków. Jeszcze jedna sprawa: w zegarach są 2 rodzaje 1.7W, mała i duża(wielkość taka sama jak samochodowa 5W od pozycji i to właśnie ta podświetla np. prędkościomierz.

Pozdrawiam.
No wlasnie dzwonilem do motoristy ale bylo za pozno juz. Narazie maila poslalem.
Ogolnie chcialbym wszystkie wymienic skoro i tak to rozbieram i tak. Nie swieci mi sie ta pomiedzy zegarami i dolna od wyswietlacza raz swieci raz nie (wiec pewnie styki do czyszczenia).
Swoja droga... duzo placiles za taka zarowke w motoriscie i ile czekales?

Awatar użytkownika
adrian76
pisarz
pisarz
Imię: Adrian
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: adrian76 » czw 17 lut 2011, 10:07

na stronce są ceny, żarówki niecałe 8 zł, również za tył w tej cenie. Też będę zamawiał bo u mnie zjeździłem wszystkie sklepy i nie mają 1,7w
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/

Awatar użytkownika
Piotrek82
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotrek82 » czw 17 lut 2011, 11:16

No wlasnie dzwonilem do motoristy ale bylo za pozno juz. Narazie maila poslalem.
Ogolnie chcialbym wszystkie wymienic skoro i tak to rozbieram i tak. Nie swieci mi sie ta pomiedzy zegarami i dolna od wyswietlacza raz swieci raz nie (wiec pewnie styki do czyszczenia).
Swoja droga... duzo placiles za taka zarowke w motoriscie i ile czekales?[/quote]

Ja zamawiałem wszystko u nich osobiście, bo i tak mam po drodze. U mnie była do wymiany tylko ta po lewej stronie prędkościomierza, wiec nie musiałem wszystkiego rozbierać tylko łape wsadzić po zdjęciu osłony. Czekałem 4 dni. Ceny masz tu: http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/mo ... 00FIW,5034, po wybraniu rama/F-2 wskaźnik

Awatar użytkownika
DeVeDe
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: DeVeDe » czw 17 lut 2011, 12:40

Bylem i zamowilem. 6.90 sztuka, ta wieksza banka 1.7w. Mi sie niestety spalila w takim miejscu ze nie moge tam reki wsadzic... Jak bede rozbieral to odrazu wymienie wszystkie 5 sztuk... zeby pozniej nie plakac ze za miesiac czy dwa bede musial jeszcze raz to rozbierac... zreszta chociaz wszystkie beda swiecic tym samym kolorem.
Co do sklepow.. zjezdzilem 4 ostatnio... juz nawet nie licze ile na paliwo do samochodu wydalem... Bylo trzeba odrazu tu pojechac... Chodz powiem szczerze ze chyba juz drozej sie tych zarowek nie dostanie.

ODPOWIEDZ