Tragedia w Wieluniu.

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Tragedia w Wieluniu.

Post autor: kecajm69 » ndz 13 lut 2011, 12:50

Jeszcze sezon się dobrze nie zaczął a tu już tragedia. Na prawdę uważajmy na siebie i innych. http://wielun.naszemiasto.pl/artykul/77 ... ,id,t.html

[*] niech spoczywa w spokoju. :cry: Znałem Grześka słabo ale wiem że z motocyklami był związany parę ładnych lat.
Jacek M.

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » ndz 13 lut 2011, 13:24

Nie chcę nikogo oceniać ale święta zasada ograniczonego zaufania powinna być zawsze na pierwszym planie. Można dzidować, ale tylko tam gdzie są ku temu warunki.

Niech spoczywa w pokoju...

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » ndz 13 lut 2011, 16:20

oczywiście nie należy obwiniać kierowcy samochodu ale z 2 strony patrząc jeśli skręcam w lewo i ja widzę, że z naprzeciwka jedzie motocyklista to zakładam z góry że będzie się bardzo szybko zbliżał i obserwuje prędkość jego zbliżania się. Wg mnie kierowca samochodu nie zachował należytej ostrożności i zasady ograniczonego zaufania.

Jeśli widzę że ktoś z prawej wjeżdża na skrzyżowanie na czerwonym to staram się nie wyjeżdżać mu na spotkanie.

Ale łatwo się mówi po fakcie, szkoda tym bardziej, że na fireblade.pl jego znajomy napisał, że zostawił żonę w 9 miesiącu :???: Tym większa to tragedia
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Peter6969
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr

Post autor: Peter6969 » ndz 13 lut 2011, 16:29

Wojtek86 pisze:Nie chcę nikogo oceniać ale święta zasada ograniczonego zaufania powinna być zawsze na pierwszym planie. Można dzidować, ale tylko tam gdzie są ku temu warunki.

Niech spoczywa w pokoju...
Popieram no i jeszcze dodam ze puszkarze zapomnieli o nas przez zime +syf po zimie na jezdni wiec trzeba zwiekszyć swoją uwagę .Oby jak najmniej takich tragedii w tym i następnych sezonach.
Kondolencje dla najbliższych

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » ndz 13 lut 2011, 19:11

Ewidentnie wina puszki, ale co to zmienia? Życia mu to nie wróci...
Jakbym widział nawet samochód jadący z naprzeciwka 200 m to i tak bym nie skręcał. Ale tak czy inaczej musiałbyć dużo bliżej bo przy 200 m zdążył by przed nim przejechać, bo nawet jakby moto jechało 200 km/h to 200m robi w ok 4 s. Po prostu go nie widział albo pomylił ze skuterem :/

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 13 lut 2011, 19:49

ODPOWIEDZ