filtr oleju
- Hubert
- klepacz
- Imię: Hubert
- województwo: lubelskie
filtr oleju
mam pytanko.
Za radą Arcziego nabyłem olej do mojej VFRy 800 Fi.Mam odebrać na dniach jeszcze filtr oleju.Patrzę tak sobie na moją maszynę z prawej z lewej i co ? i jajco.Pomocy.
Co mam odkręcić żeby się dostać do filtra i gdzie on kurna jest ?
Pytanie pewnie dla niektórych głupie ale ja się na tym za bardzo nie znam.Wymieniałem to wcześniej w Vulcanie ale tam było na wierzchu.
Za radą Arcziego nabyłem olej do mojej VFRy 800 Fi.Mam odebrać na dniach jeszcze filtr oleju.Patrzę tak sobie na moją maszynę z prawej z lewej i co ? i jajco.Pomocy.
Co mam odkręcić żeby się dostać do filtra i gdzie on kurna jest ?
Pytanie pewnie dla niektórych głupie ale ja się na tym za bardzo nie znam.Wymieniałem to wcześniej w Vulcanie ale tam było na wierzchu.
- knight
- pisarz
- Imię: Jakub
Zdejmujesz lewa lub prawa owieke a najlepiej obie + czarna osłonka przy kolektorze wydechowym, bo filtr nie tak łatwo zdjąć i musi być dostep, polecam jakikolwiek klucz do filtra, nawet z supermarketu za 10 zł
Sam filtr jest z przodu za dwiema rurkami wydechowymi.
Przy zakładaniu filtr dokręca się ręką i tylko uszczelke na filtrze trzeba przesmarować
olejem silnikowym, nawet tym starym, nie ma znaczenia
Jeśli prawie rzeczy oczywiste to sorki za łopatologie
pozdr i powodzonka
Sam filtr jest z przodu za dwiema rurkami wydechowymi.
Przy zakładaniu filtr dokręca się ręką i tylko uszczelke na filtrze trzeba przesmarować
olejem silnikowym, nawet tym starym, nie ma znaczenia
Jeśli prawie rzeczy oczywiste to sorki za łopatologie

pozdr i powodzonka