Alpy Włoch/Szwajcaria
- Konrad
- bywalec
- Imię: Konrad
Włochy i Szwajcaria sa piękne ale bez większej ilości kasy nie ma co tam jechać. Benzyna po 1.30/1.40 euro. Spanie za pokój dwuosobowy od 50 euro do 200 euro. Na pewno jest dużo drożej niz w Austrii i Niemczech. My byliśmy w drugiej połowie czerwca i było zimno i raz spadł nawet snieg. W związku z tym jak ktoś nie lubi zimna pozostają mu miesiące wakacyjne prawdopodobnie jeszcze droższe. Na wyjazd 2-tygodniowy w dwie osoby trzeba liczyć minimum 2 tys euro.
Czysty motocykl jeździ lepiej.
- Klarkson
- pisarz
- Kontakt:
Ceny z sierpnia 2010 to ok 35 - 40 euro za głowe w pokoju bez rewelacji.
Najlepsze warunki noclegowe jak dla mnie w Austrii.
Generalnie Szwajcarie drugi raz omijałbym długim łukiem (drogo, wąsko i krajobrazowo też bez szału). Najlepiej jeżdziło mi się na zółtych włoskich trasach w okolicy Cortiny i austriackich hochalpen stras`ach. Stelvio warto zaliczyć dla samego zaliczenia, ale też jak dla mnie za wąsko i za duży ruch.
Najlepsze warunki noclegowe jak dla mnie w Austrii.
Generalnie Szwajcarie drugi raz omijałbym długim łukiem (drogo, wąsko i krajobrazowo też bez szału). Najlepiej jeżdziło mi się na zółtych włoskich trasach w okolicy Cortiny i austriackich hochalpen stras`ach. Stelvio warto zaliczyć dla samego zaliczenia, ale też jak dla mnie za wąsko i za duży ruch.
Klarkson
-
- bywalec
- Imię: jacek
Ceny na ten sezon:
Ja jadę do Austrii (okolice Lienz przy granicy z Włochami - plany wycieczek Grossglockner i winkle w rejonie Cortiny i Marmolady) 1 lipca na tydzień apartament dla dwóch osób za 290 euro. Drugi tydzień w Toskani okolice Chianti cena apartamentu 400 euro za tydzień. Myślę że cały wypad na dwie osoby zamknie się w kwocie 6 tys zł. Planuję wyjazd z Żar 1 lipca , potem nocleg w Karlowych Warach i następnego dnia do Austrii. Powrót z Włoch z noclegiem w Czechach lub Austrii.
PS. Muszę kupić komplet opon, znalazłem dość tanie tutaj:
http://www.oponeo.pl/model-opony-motocy ... ilot-road2
"normalnie" u wulkanizatora policzyli mi 1500 za dwie. Ktoś kupował w tym sklepie internetowym? Proszę o opinie
Pozdrawiam Jacek
Ja jadę do Austrii (okolice Lienz przy granicy z Włochami - plany wycieczek Grossglockner i winkle w rejonie Cortiny i Marmolady) 1 lipca na tydzień apartament dla dwóch osób za 290 euro. Drugi tydzień w Toskani okolice Chianti cena apartamentu 400 euro za tydzień. Myślę że cały wypad na dwie osoby zamknie się w kwocie 6 tys zł. Planuję wyjazd z Żar 1 lipca , potem nocleg w Karlowych Warach i następnego dnia do Austrii. Powrót z Włoch z noclegiem w Czechach lub Austrii.
PS. Muszę kupić komplet opon, znalazłem dość tanie tutaj:
http://www.oponeo.pl/model-opony-motocy ... ilot-road2
"normalnie" u wulkanizatora policzyli mi 1500 za dwie. Ktoś kupował w tym sklepie internetowym? Proszę o opinie
Pozdrawiam Jacek