naszywanki klubowe

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
doyar

Post autor: doyar » pt 30 mar 2007, 16:14

Eeee... ten tego. To ja proponuje sie dalej nie pchac. Jesli aby nosic naszywke VFR-OC trzeba brac udzial w jakichs kongresach, to ja dziekuje, wytrzymam bez. Mam moto, tutaj poznalem kilka fajnych osob i juz. Mi wystarczy, mam niechec do organizacji. Z ta Polska Partia Motocyklistow to taki zart byl...

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: lubelskie

Post autor: Hubert » pt 30 mar 2007, 18:29

Ja mam szacunek do motocyklistów i innych ludzi.
Zobaczymy o co chodzi.

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » pt 30 mar 2007, 20:02

wiec tak, popieram Doyara, ja bym sie w klubowanie nie bawil, nie mowie ze kluby to cos zlego, ale ja bym sobie darowal, mnie to bez roznicy czy jade w ekipie ktora ma takie samo logo na plecach czy nie, niech sie reszta wypowie...

Adigotti
bywalec
bywalec
Kontakt:

Naszywki

Post autor: Adigotti » pt 30 mar 2007, 20:09

Witam i skromnie poproszę:

mors
naszywki - 6szt
polo: czarna XL - 2szt, czerwona? XL - 1szt

krajan
naszywki - 2szt.

rommi
naszywki - 4 szt.
polo: czarna M - 2szt + S - 1 szt.

doyar
naszywki - 2szt

roads
naszywki - 4szt

Marek
naszywki - 4szt

DanielVTS
naszywki - 3 szt.

Sowa
naszywki - 4 szt. (11cm)

Chudy
naszywki- 2 szt

Knight
naszywki- 2 szt.

Arczi
naszywki - 2 szt.

Madzix
naszywki - 2szt

Wasyl
naszywki - 2szt

Draghar
naszywki - 2 szt

Gienio
naszywki - 4szt

Maciek 800
naszywki - 2 szt

Jacko
naszywki - 4 szt.

Hubert
naszywki - 2 szt.

Shoov
naszywki 4 szt.
polo: czarna L 2 - szt. czarna M - 1 szt.

UxY
naszywki - 2szt

Mund
naszywki - 2 sztuki

ppamula
naszywki 2szt
polo: czarna L : 2 szt

Hendrix
naszywki - 2 sztuki

pito
naszywki - 2 sztuki
polo: czarna XL - 1 szt.

adigotti
naszywki - 4 szt

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pt 30 mar 2007, 22:00

Gość pisze:Chcialbym zaznaczyc, ze nie ma czegos takiego jak "Kongres MC" tylko Kongres polskich klubow motocklowych
Witaj randall<7>. Przepraszam za nieścisłości ale zapamietałem zarys rozmowy, a literkowe szczegóły mi uciekły. Dziękuję, że po naszej rozmowie zechciałeś odwiedzić nasze forum. Będzie nam miło gościć Ciebie i Twoich przyjaciół częściej. Zapraszamy. Jak zauważyłeś podałem relację z naszej rozmowy do zapoznania się członkom VFR OC i teraz poczekamy troszkę na wypowiedzi chętnych. Pierwsze już się pokazały, spodziewam się wielu kolejnych. Pragnę przy tej okazji jeszcze raz podziękować za to, że tak chętnie i z sympatycznym nastawieniem zgodziliście się udzielić nam odpowiedzi na nasze pytania. Łączę wyrazy szacunku i życzenia zawsze suchej szarej wstążki. Sowa.

Awatar użytkownika
roads
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: roads » sob 31 mar 2007, 00:58

K**wa napisałem taki zajebisty txt ale się zapomniałem zalogować i wszystko w pi***. To jeszcze raz:

Sowa dawaj dawaj ale: Doyar dał tu
doyar pisze:Eeee... ten tego. To ja proponuje sie dalej nie pchac. Jesli aby nosic naszywke VFR-OC trzeba brac udzial w jakichs kongresach, to ja dziekuje, wytrzymam bez. Mam moto, tutaj poznalem kilka fajnych osob i juz. Mi wystarczy, mam niechec do organizacji. Z ta Polska Partia Motocyklistow to taki zart byl...
Doyar ma rację. Nie znamy się dobrze ale w Łodzi się zapoznali i Go szanuję bo łebski chłop jest i popieram go w 100%

Ja jak wiecie składam i składam i pewno Was odwiedzę raz pierwszy na sprzęcie nie podobnym do VFR ale jdnak "V" nie jestem tu po to aby głosić VFRmanię, choć bym chciał. Chyba jesteśmy tu dla nas i dwóch kółek a nie dla zrzeszania się w podgrupy czy rejestrowania w ownersowskie ekipy, bo jeśli tak to ja znikam bo defacto w papierach ownersem nie jestem ino marnym posiadaczem

odpuśćmy jeśli ma nas to doprowadzić to przymusowego zrzeszenia

moje zdanie i tylko moje

pozdro 4all (4V all) i bez obrazy

Awatar użytkownika
marius79
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Mariusz
Kontakt:

Post autor: marius79 » sob 31 mar 2007, 08:57

Witam.
Takze byl chcial naszywki z logo VFR OC:

mors
naszywki - 6szt
polo: czarna XL - 2szt, czerwona? XL - 1szt

krajan
naszywki - 2szt.

rommi
naszywki - 4 szt.
polo: czarna M - 2szt + S - 1 szt.

doyar
naszywki - 2szt

roads
naszywki - 4szt

Marek
naszywki - 4szt

DanielVTS
naszywki - 3 szt.

Sowa
naszywki - 4 szt. (11cm)

Chudy
naszywki- 2 szt

Knight
naszywki- 2 szt.

Arczi
naszywki - 2 szt.

Madzix
naszywki - 2szt

Wasyl
naszywki - 2szt

Draghar
naszywki - 2 szt

Gienio
naszywki - 4szt

Maciek 800
naszywki - 2 szt

Jacko
naszywki - 4 szt.

Hubert
naszywki - 2 szt.

Shoov
naszywki 4 szt.
polo: czarna L 2 - szt. czarna M - 1 szt.

UxY
naszywki - 2szt

Mund
naszywki - 2 sztuki

ppamula
naszywki 2szt
polo: czarna L : 2 szt

Hendrix
naszywki - 2 sztuki

pito
naszywki - 2 sztuki
polo: czarna XL - 1 szt.

adigotti
naszywki - 4 szt

marius79
naszywki - 3 szt.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 31 mar 2007, 18:56

Widzę po nastrojach, że powinienem dodać kilka słów. Rozmowa z Mareczkiem i randallem<7> miała miejsce z naszej inicjatywy i przebiegała w bardzo miłej atmosferze. Były przy okazji naszywek głosy od ownersów (patrz wcześniejsze posty), że moga być zastrzeżenia ze strony innych grup moto. Przypominam, że chcieliśmy zdobyć wiedzę na ten temat i tę wiedzę dziś mamy. Nie jest tak, że ktokolwiek nas zmusza do wstępowania w jakieś szeregi, ja też tego nie robię. Napisałem, że istnieją niepisane prawa służące motocyklistom, a nie tworzone przeciw nim. Nie namawiam nikogo by biegł się rejestrować, ani też nie zniechęcam do tego. Przedstawiłem chłodną relację do oceny i jedynie sugeruję z pewną taką nieśmiałoscią, by wypowiadać się bez zbędnych emocji. Osobiście jestem zdeklarowanym przeciwnikiem legalizacji naszej grupy, stowarzyszeniom itp, ale tu chodzi o coś innego. W mojej opinii w tym przypadku nic nie tracimy, a wizerunek naszej małej społeczności na tle innych grup mógłby nabrać prestiżu, tylko czy o to właśnie nam chodzi? Nie mam ukształtowanego zdania. Inna sprawa, że lepiej mieć w środowisku opinię dobrą niż żadną.

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » sob 31 mar 2007, 22:05

SOWA pisze:istnieją niepisane prawa służące motocyklistom
No i ja staram sie wlasnie je uszanowac. Jesli jednym z tych praw jest, ze aby nosic okragla naszywke z "club" w nazwie na rekawie trzeba sie stowazyszac i terminowac u starszych, to ja dziekuje, juz takiej naszywki nie chce. Nie traktuje tego (barw, nazw, heraldyki) tak powaznie jak niektorzy i nie zamierzam tym co traktuja ani wchodzic w droge ani ignorowac ich kodeksow. Ale tez nie chce aby ich kodeksy staly sie moimi. Nie oznacza to braku szacunku, czy czegos w tym stylu. Jestem z innej bajki i tyle. Czekam niecierpliwie na dalszy rozwoj dyskusji i co z tego wyniknie, zostawiam sobie furtke zeby sie z naszywek wypisac. Sowa, zrobiles dobra robote ze sie z tymi goscmi spotkales i wykumales co i jak.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » sob 31 mar 2007, 22:43

SOWA pisze:... w skrócie dowiedziałem sie tyle, że wszystkie zasady o których tutaj mówimy to normy niepisane. Przestrzeganie ich jest w dobrym tonie i wyraża szacunek dla motocyklistów ...
... Nie ma to nic wspólnego z rejestracją formalną ...
... Chodzi o uznanie naszego istnienia, logo, barw itd przez "kapitułę" PL świata moto...
... Mareczek zasugerował, by po uprzednim uzgodnieniu kilku spraw drogą mailową, wystąpić do Kongresu MC, który odbędzie sie za ok. miesiąc koło Poznania z prośbą o uznanie i rejestr VFR OC.
Na wstępie tylko powiem, że szanuję wszystkich motocyklistów, ale ...
... Ja to rozumiem tak: Mogę sobie nosić co chcę i kiedy chcę.
Tylko i wyłącznie moja dobra wola jest taka, że się kiedyś tam pokażę na jakimś kongresie i pokażę, że jest coś takiego jak VFR-OC Poland i My (tzn. ownersi) będziemy sobie nosić takie a takie barwy.
A jak nie chcę to nie jadę do rady starszych i sobie noszę naszywki VFR-OC Poland. Czy tak?

Naszywki naszywkami, a co z koszulkami, które już mamy - chować ja pod kurtki lub zakrywać na zlotach - bo "niezarejestrowane" ? Ja nie zamierzam tego robić, znaczy chować naszych barw. Czy komuś się będzie chciało jechać do P-nania? Mi nie.

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » sob 31 mar 2007, 22:57

przeciesss naszywki nie są złe.. i zgadzam się z przedmówcą rommi,
rommi pisze:Mogę sobie nosić co chcę i kiedy chcę
tak jak na początki tematu pisałem to jeżeli mogłyby powstać jakieś problemy to raczej z powodu "KAMIZELEK" z "plecami" (barwy, logo), któe nie są zarejestrowane w jakimś tam kongresie..
Naszywki są opcyjne i ja się nie wypisuję ! ;-)

UxY
Administrator
Administrator
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: UxY » pn 02 kwie 2007, 00:53

czemu nie, poszukam wiecej info na temat tego kongresu i mozna by sie wybrać.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 02 kwie 2007, 01:54

Mnie osobiście korci z ciekawości ten światek z MC. Wcale nie musze do nich należeć ani sie rejestrowac. Ale tak z ciekawości o ludziach. Moze by się nawet coś napisało o nich... o nas.
Poznań mnie nie odstrasza, kilka razy tam byłem z własnej woli na sniadaniu, kilka razy na kolacji.

Naszywki i tak bedę nosić. Kamizelkę sobie tez zrobię z naszym logo.
Dla reklamy klubu.
Jestem dumny z tego, że należę do grona VFR-OC i mam tylu fajnych kumpli i kumpleli. Nawet gdybym miał bronić pięściami i nogami naszych znaków. :killer
To wolny kraj. Mogę nosić co chcę. :yeah
AVE Wam wszystkim!

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » pn 02 kwie 2007, 09:17

Jak ma wyglądać ta naszywka? ma ktoś jakiś pomysł, jeżeli tak to pokażcie wzór(wstępny) postaram się wtedy coś przygotować do pokazania.
GaBBaS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » pn 02 kwie 2007, 10:19

mam prośbę - przeniesmy DYSKUSJĘ na temat przynależności i spraw związanych z "legalizacją" naszywek do nowego tematu pt: "NASZYWKI, A SPRAWA POLSKA" a tu tylko informacje, kto, z kim, za ile i dlaczego bo się pogubimy :biggrin
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

ODPOWIEDZ