pokrywa się nim patelnię, żeby jajka nie przywierały
SZWAJCARIA 2007 (kaszubska) Wdzydze k Kościerzyny
- mors
- stary wyjadacz

- Imię: Jacek
- Kontakt:
ponieważ nie ma chetnych do odpwiedzi na pytanie czemu na męski pas cnoty świetny jest PTFE (policzterofluoroetylen) zwany tez teflonem - wyjaśniam:
se se se se...
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
Jako podstarzała sowa mam problem z pamięcią, a i nie dowidzę trochę. Stąd kłopot z zajrzeniem do wcześniejszych postów, bo nie widzę gdzie kliknąć. Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy ma być to Dragharstrzelanie we Wdzydze? Należałoby przygotować galowe upierzenie. Qrcze (fajnie, sowa mówi qrcze) teraz gdy powiedziałem, że jestem stara to Draghar napewno będzie chciał mnie przeselekcjonować. Cała nadzieja w tym, że ponoć jest jakiś okres ochronny na ptactwo.
Acha, a ósemka jest podobna do bałwanka, a czwórka do krzesełka.
Rechoty se robicie jak żaba pod butem, a człek już stary i gdyby nie wyłysiał to jak nic byłby siwy.
A żebyście sobie nie myśleli, że całkowicie zatraciłem zdrowe myślenie, to pouczyć was muszę pewni siebie młodzieńcy, że w tym konkretnym przypadku znacznie celniejszym było by powiedzieć nie "cel wyprawy - Wdzydze" a "gdzie jedziesz? w cyce!
", czego sobie i wam wszystkim itd, itd. 
A żebyście sobie nie myśleli, że całkowicie zatraciłem zdrowe myślenie, to pouczyć was muszę pewni siebie młodzieńcy, że w tym konkretnym przypadku znacznie celniejszym było by powiedzieć nie "cel wyprawy - Wdzydze" a "gdzie jedziesz? w cyce!
- maciek 800
- klepacz

Znam go, to mój kuzyn Puchi.
Kto go uwiązał?
, czego sobie i mnie wszyscy życzycie. 
Jeszce raz pozwolę sobie zasugerować dokładniejsze czytanie i stosowanie sie młodzieży do zaleceń. Sowa chce polecieś nie na Wdzydze, tylko w cyceMadziX pisze:SOWA już tylko patrzy jak by się tu wywinać i polecieć na Wdzydze.....
- mors
- stary wyjadacz

- Imię: Jacek
- Kontakt:
Maćku, namiot bez anonsów i no problemos.
Nawet gałąź dostaniesz gratis jakbys chciał Sowę uwiązać.
A coż on przeskrobał stryjek Puchi, ze go Angole zesznurowali. Na czarno robił dla Sami Wiecie Kogo?
Dzieki Sowo za wyjasnienie pochodzenia slowa Wdzydze - tyle lat tam jeżdżę i nie wiedziałem po co. To wyjasnij jeszcze słowo Węsiory - tam są fajowskie megality
Nawet gałąź dostaniesz gratis jakbys chciał Sowę uwiązać.
A coż on przeskrobał stryjek Puchi, ze go Angole zesznurowali. Na czarno robił dla Sami Wiecie Kogo?
Dzieki Sowo za wyjasnienie pochodzenia slowa Wdzydze - tyle lat tam jeżdżę i nie wiedziałem po co. To wyjasnij jeszcze słowo Węsiory - tam są fajowskie megality
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
Węsiory - wieś na Pomorzu założona w XIII w. przez waleczne siostry Juranda ze Spychowa, toczące patriotyczny bój z krzyżackim prześladowcą na miecze, pałki, dzidy, kopniaki i dowcipy. Niewiasty te słynęły z wyjątkowej urody, powszechnie znanym było, iż obdarzone były niebywale obfitym biustem, a potocznie mówiąc cyckami lub by trafniej oddać rozmiary megacycami. Biegłe w rzemiośle wojennym wielokrotnie boleśnie kąsały zakute łby krzyżackie niczym węże. Siostry - węże. Stąd nazwa Węsiory. Po niezliczonych upokorzeniach ze strony cycatych sióstr krzyżacki mistrz Urlich von Jurny gen nie mogąc znieść wstydu porażek podstępem pojmał siostry i by hańby nie nosić pomordował uprzednio obcinając im piersi, które jego słudzy rozrzucili po okolicznych łąkach. Leżą tam do dziś w skamieniałej formie przez laików błędnie zwane nie wiedzieć czemu megalitami zamiast poprawnie megacycami.mors pisze:To wyjasnij jeszcze słowo Węsiory - tam są fajowskie megality
- Draghar
- pisarz

- Kontakt:
Historia ciekawa ale jakiś happy end by się przydał
A nazawa węsiory pochodzi naprawdę od spolszonego - przepraszamy czyli "we sory"
kiedy miejscowa ludność wypije ci cały browar to tak gada
jak wsciekasz sie na nich to obija jeszcze i tez powiedzą węsiory (kulturny naród)
PS: Wcinałem dziś pierogi z Morsem (nie z morsa!) i Knightem w Elblągu
qrde - tez bym chciał z nimi najechać na komarówkę ale nie dało rady
A nazawa węsiory pochodzi naprawdę od spolszonego - przepraszamy czyli "we sory"
kiedy miejscowa ludność wypije ci cały browar to tak gada
jak wsciekasz sie na nich to obija jeszcze i tez powiedzą węsiory (kulturny naród)
PS: Wcinałem dziś pierogi z Morsem (nie z morsa!) i Knightem w Elblągu
qrde - tez bym chciał z nimi najechać na komarówkę ale nie dało rady
Draghar
VFR Viking SEXszyn North Roads
VFR Viking SEXszyn North Roads