Dobra, troszku przegapiłem temat, więc przenoszę:
Powiem wam w tajemnicy, że za jakieś 2 tygodnie Honda przedstawi nowy motocykl o nazwie VFR800X z silnikiem od vfr 800 v-tec. Ma to być adventure bike ale jego żywiołem ma być szosa bardziej niż taplanie się w błotku. Ma być w sprzedaży w przyszłym roku. Prawdopodobnie Honda przedstawi także CONCEPT BIKEA VFR1200X z silnikiem z podwójnym sprzęgłem. Ten motocykl nie wejdzie do produkcji przed 2012r.
I tu jeszcze informacja z innego żródła:
Image
Honda zapowiedziała, że za kilka tygodni zaprezentuje wyjątkową maszynę - turystyczny motocykl z drapieżną stylizacją. Firma zaprezentuje także jednoślad z silnikiem V4 o pojemności 1,2 litra.
Pojazd jest realizacją nowego pomysłu – chęci stworzenia turystycznego enduro, łączącego najlepsze cechy dwóch różnych gatunków motocykli. Uniwersalność i ekscytujący charakter nakeda projektanci połączyli z surowym wyglądem i wyprostowaną pozycją kierowcy. Mimo wyglądu charakterystycznego dla segmentu wyprawowych motocykli, nowość Hondy posiada znacznie niżej położone siedzenie, co umożliwia wykorzystywanie go przez kierowców o bardzo zróżnicowanym wzroście.
Honda zapowiedziała, że za kilka tygodni zaprezentuje wyjątkową maszynę - turystyczny motocykl z drapieżną stylizacją. Firma zaprezentuje także jednoślad z silnikiem V4 o pojemności 1,2 litra.
Pojazd jest realizacją nowego pomysłu – chęci stworzenia turystycznego enduro, łączącego najlepsze cechy dwóch różnych gatunków motocykli. Uniwersalność i ekscytujący charakter nakeda projektanci połączyli z surowym wyglądem i wyprostowaną pozycją kierowcy. Mimo wyglądu charakterystycznego dla segmentu wyprawowych motocykli, nowość Hondy posiada znacznie niżej położone siedzenie, co umożliwia wykorzystywanie go przez kierowców o bardzo zróżnicowanym wzroście.
Nisko położony środek ciężkości ma zagwarantować wiele radości z jazdy. Z kolei wygodna pozycja za szeroką kierownicą zapewni komfort podróży i łatwość manewrowania. Według badań przeprowadzonych przez Hondę, klienci chcieliby dosiadać motocykli mających unikalny styl i gwarantujących przyjemność jazdy w każdych warunkach drogowych, przez okrągły rok. Nowy model Hondy ma na to pozwalać.
Opublikowany szkic przedstawia wczesną koncepcję motocykla opracowanego przez Centrum Projektowe w Rzymie. Produkcyjna wersja motocykla będzie po raz pierwszy pokazana na targach motocyklowych EICMA w Mediolanie, które rozpoczną się 2 listopada. Wtedy też zostaną opublikowane zdjęcia oraz ujawnione daty rozpoczęcia produkcji i wprowadzenia pojazdu do sprzed
właśnie przez przypadek(wódka) przeczytałem swojego posta i powiem wam, że to tak samo jak bym przeczytał post zapowiadający vfr1200 z przed lutego. Znów zbudowali motocykl idealny
[ Dodano: 2010-10-23, 04:36 ]
Nowy Vfr 800X ma być dla tych, którzy są znudzeni współczesnymi, wyżyłowanymi, rzędówkami. Ciekawa teoria - im więcej piję tym bardziej mi się podoba.