Potrzebuję podkleić ogrzewane manetki bo mi się ruszają i w tym celu muszę zdjąć ciężarki kiery. Jak to zrobić?. Mam tam śrubkę na duży śrubokręt krzyżakowy i za cholerę nie mogę odkręcić tych ciężarków. Czy tam jest lewy gwint?? a może jakaś specjalna technika ściągania???
Ciężarki kierownicy
- timi
- teksciarz

- Imię: Tomek
Ciężarki kierownicy
Witam!!!
Potrzebuję podkleić ogrzewane manetki bo mi się ruszają i w tym celu muszę zdjąć ciężarki kiery. Jak to zrobić?. Mam tam śrubkę na duży śrubokręt krzyżakowy i za cholerę nie mogę odkręcić tych ciężarków. Czy tam jest lewy gwint?? a może jakaś specjalna technika ściągania???
Śruba w kierownicy kręci się w prawą stronę ale na tym się kończy, ciężarek przesunę się na zewnątrz o jakieś 2mm i pod nim widać jakby nakrętkę która kręci się razem ze wspomnianą śrubą. Co dalej...
- C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Jeśli kręcisz śrubą, a ona się nie wykręca tylko znaczyło by, że w środku kiery pękła taka aluminiowa tulejka, w którą się wkręca ową śrubkę. Pozostało Ci tylko rozwiązanie siłowe 
Musisz na siłę wyciągnąć ciężarek razem ze śrubą i tym urwanym kawałkiem tulejki a potem wydłubać resztę i w zależności od miejsca pęknięcia albo pospawać albo wypieprzyć.
Musisz na siłę wyciągnąć ciężarek razem ze śrubą i tym urwanym kawałkiem tulejki a potem wydłubać resztę i w zależności od miejsca pęknięcia albo pospawać albo wypieprzyć.
- emil
- stary wyjadacz

- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
chyba że już masz akcesoryjne ciężarki, a w takowych są zazwyczaj nakrętki i albo guma rozporowa, albo rurka ścięta na klin, oryginalnie jest gwint wewn. kierownicy, w który jest wkręcona śruba od ciężarka. No i nie wiem jak w vitkach, u mnie jest na imbus co znacznie ułatwia robotę 
jak juz widzisz tą nakrętkę, to spróbuj ją zablokować i kręcić dalej
jak juz widzisz tą nakrętkę, to spróbuj ją zablokować i kręcić dalej
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz

- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Piotrusia nie na w domu, a ja nie pamiętam czy coś z ciężarkami robił, wiem tylko, że zmieniał manetki na podgrzewane.
Nawet nie pamiętam już czy w Hondzie mu to robili, czy któryś z Vikingów zakładał podczas jego nie obecności w domu jako niespodziankę
Domyślam się, że jak będzie miał dostęp do neta i zobaczy Twój temat to Ci coś podpowie

Nawet nie pamiętam już czy w Hondzie mu to robili, czy któryś z Vikingów zakładał podczas jego nie obecności w domu jako niespodziankę
Domyślam się, że jak będzie miał dostęp do neta i zobaczy Twój temat to Ci coś podpowie
Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads
VFR Viking SeXszyn North Roads