jak to z tym spalaniem ?
- brii
- pisarz
- Imię: Maciej
- województwo: śląskie
Normalnie powiem Wam, że VTEC zaskoczył mnie ze spalaniem masakrycznie:
Trasa Częstochowa -> Łódź -> Toruń -> Bydgoszcz - dystans 336km. Z Częstochowy do Łodzi prędkość ~150km/h (raz na chwilkę zawitało 220km/h), dalej ~100 - 120km/h, momentami podczas wyprzedzania 160 - 180km/h. Chowałem się cały czas za owiewką. Na miejscu zatankowałem 16,8l paliwa pod korek!!! Średnie spalanie 5l/100km
Powrót przez pewien czas w deszczu a potem średnio o 10km/h szybciej, cztery razy stałem na wahadłach - spalanie 5,3l/100km.
Motocykl pełna seria, komp zero błędów, katalizatory sprawne (pomiar czystości spalin OK).
Jestem baaaaaaaaaardzo pozytywnie zaskoczony
Trasa Częstochowa -> Łódź -> Toruń -> Bydgoszcz - dystans 336km. Z Częstochowy do Łodzi prędkość ~150km/h (raz na chwilkę zawitało 220km/h), dalej ~100 - 120km/h, momentami podczas wyprzedzania 160 - 180km/h. Chowałem się cały czas za owiewką. Na miejscu zatankowałem 16,8l paliwa pod korek!!! Średnie spalanie 5l/100km

Powrót przez pewien czas w deszczu a potem średnio o 10km/h szybciej, cztery razy stałem na wahadłach - spalanie 5,3l/100km.
Motocykl pełna seria, komp zero błędów, katalizatory sprawne (pomiar czystości spalin OK).
Jestem baaaaaaaaaardzo pozytywnie zaskoczony

Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Zgadzam się z przedmoowcą. Im dłużej jeżdżę tym wiecej paliBrowar pisze:miałem tak tylko na początku w trasie.W mieście koło 7 Teraz na trasie z 8,5(na słowacje w 3h)Fred pisze:A u mnie non stop 5-5,5l. Jakbym nie jeździł to tyle spali... a w mieście też już okolice 8.

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Po przesiadce z RC46 ('98) na Vitka ('07) spalanie zdecydowanie na plus dla Vitka.
Przejazd mieszany: trasa - miasto - trasa wyszło równe 6l/100 km (18 litrów starczyło na 300 km przebiegu).
Prędkości przelotowe raczej w granicach umiarkowanego rozsądku 140 - 170km/h.
Wyposażenie standardowe z czynnikiem psującym aerodynamikę - tj. centralnym dużym kufrem załadowalnym laptopem, aktówką i innymi pierdołami do pracy.
Przejazd mieszany: trasa - miasto - trasa wyszło równe 6l/100 km (18 litrów starczyło na 300 km przebiegu).
Wyposażenie standardowe z czynnikiem psującym aerodynamikę - tj. centralnym dużym kufrem załadowalnym laptopem, aktówką i innymi pierdołami do pracy.
- enoel
- zadomowiony
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Lukaszny pisze:Po przesiadce z RC46 ('98) na Vitka ('07) spalanie zdecydowanie na plus dla Vitka.

Nie wiem jak to zrobiłeś ale mi sie jeszcze nigdy nie udało zejść poniżej 7l/100km,
kurcze może słabo sie staram
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
enoel, może trzeba filterek wyczyścić? 
Albo kamień z reki zdjąć
Ja w 2 osoby plus kufer centralny i sakwy boczne 6.5 Ltr / 100 km w tempie 140 - 150 km/h (oczywiście trasa)

Albo kamień z reki zdjąć

Ja w 2 osoby plus kufer centralny i sakwy boczne 6.5 Ltr / 100 km w tempie 140 - 150 km/h (oczywiście trasa)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
- msciwuj
- teksciarz
U mnie po 8500km średnie spalanie 6,31 l/100km. Waha się między 5,3 (spokojna jazda z plecaczkiem) a 7,3 (mniej spokojna solo) - oczywiście po uśrednieniu do jednego baku. Co ciekawe na autostradzie (oczywiście niemieckiej) solo+sakwy, jadąc przeciętnie 170-180, spala koło 6 - myślałem że będzie więcej. Przy czym te epizody powyżej 7 na 100 osiągałem poza miastem. W miescie wypada tak koło 6,5 na oko.
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
nie sprawdzalem dokladnie ile mi pali ale orientacyjnie na pelnym zbiorniku do zamrugania rezerwy robie okolo 150-160 mil. znajomy powiedzial mi o czyms takim:
www.fuelly.com
wpisuje sie ile zatankowane, jaki przebieg i dostajemy na lapke wyliczenie spalania. dopiero sie zapisalem takze jeszcze nie mam wynikow
www.fuelly.com
wpisuje sie ile zatankowane, jaki przebieg i dostajemy na lapke wyliczenie spalania. dopiero sie zapisalem takze jeszcze nie mam wynikow