12V po stacyjce 800 FIstaszek
- kalosh
- zadomowiony
- województwo: łódzkie
12V po stacyjce 800 FIstaszek
Cześć.
Możecie mi odpowiedzieć który kabel to 12V, po stacyjce, ewentualnie gdzie zacząć go szukać? Interesuje mnie napięcie po stacyjce a nie po światłach czy czymkolwiek innym. Próbowałem się dobrać do takiego plastikowego sześcianu przy stacyjce ale nie wiem jak to otworzyć więc zostawiłem.
Pozdrawiam, Dawid.
Możecie mi odpowiedzieć który kabel to 12V, po stacyjce, ewentualnie gdzie zacząć go szukać? Interesuje mnie napięcie po stacyjce a nie po światłach czy czymkolwiek innym. Próbowałem się dobrać do takiego plastikowego sześcianu przy stacyjce ale nie wiem jak to otworzyć więc zostawiłem.
Pozdrawiam, Dawid.
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Znajdz kostkę od stacyjki, nie ruszaj samej stacyjki, weż małą żarówkę z oprawą i z niej jeden kabel do masy a drugi wtykaj w piny połączonej kostki i przekręcaj kluczyk, kiedy się zaświeci to będzie bingo 
Chyba że masz miernik....

Chyba że masz miernik....
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
I dobrze, że się nie dostałeś do środkakalosh pisze:Próbowałem się dobrać do takiego plastikowego sześcianu przy stacyjce

Znajdź po wiązce wychodzącej ze stacyjki kostkę jak pisał robsonic,
Z miernikiem będzie Ci dużo łatwiej ( patent z żarówką też da radę )
PS. Nie rozpinaj jej tylko w chwili szukania plusa

Ostatnio zmieniony śr 28 lip 2010, 13:09 przez MC_Hammer, łącznie zmieniany 1 raz.
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
o tu :robsonic pisze:a jak go nie masz to na forum są linki do ściągnięcia...
viewtopic.php?t=3632&highlight=manuale
albo tu :
viewtopic.php?t=8460&highlight=manuale
Druga opcja podłączenia jest mnie pracochłonna, a efekt ten sam

A tak z ciekawości to co chcesz podłączyc pod ten plus ???
- mick63
- zadomowiony
Ja swój nieszatański podłaczyłem po stacyjce, jak juz koledzy pisali do stacyjki dochodzą 3 przewody, czerwony (na nim jest cały czas napięcie bez względy na położenie kluczyka), czerwony z chyba niebieskim paskiem i jeszcze jeden, na nich jest napięcie po przekręceniu kluczyka. Ja wpiąłem sie w czerwony z paskiem a masę wziąłem bezpośrednio z aku.
- mick63
- zadomowiony
Może i najprostsze ale z tego co zauważyłem u siebie to im dalej od aku sie podepniesz tym wskazanie jest bardziej błędne. U mnie np. różnica pomiędzy wartością napięcia na aku a za stacyjką była prawie 0,2V wieć wpiąłem sie tam bo to mozliwie najbliżej (tak mi się przynajmniej wydaje). Najlepiej by było wziąć zasilanie bezpośrednio z aku na ale wtedy wiadomo co by było...