naciąg łańcucha - niestabilność?
- zomb
- bywalec
- Imię: Wojtek
naciąg łańcucha - niestabilność?
VTEC 2003
ostatnio zauważyłem że po szybkich łukach jeździ mi się gorzej.
czy tego powodem może być fakt że kończy mi się napęd i juz kilka razy podciągałem łańcuch.
wyjaśniam:
przy naciągu zmienia się geometria - koło idzie do tyłu a dupa moto obniża się (mimośród).
może to powodować ww. niestabilność?
czy tego powodem może być fakt że kończy mi się napęd i juz kilka razy podciągałem łańcuch.
wyjaśniam:
przy naciągu zmienia się geometria - koło idzie do tyłu a dupa moto obniża się (mimośród).
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
Re: naciąg łańcucha - niestabilność?
proponuję sprawdzić dokręcenie śrubę tylnej piasty - ta wielkazomb pisze:VTEC 2003
wyjaśniam:
pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Jestem tego samego zdania, mam ten sam problem ale tylko jak skrecam na szybkim lewym łuku.robsonic pisze:Może powinieneś opony sprawdzić?
U mnie powód jest prozaiczny, po oponie widać w którą stronkę lepiej mi idzie składanie motunga ( w prawo ) a że oponki już troszkę mają najechane stąd nierównomierne zużycie boków opony i mam efekt (bujania) na łuku.
Można ją sprawdzić, ale w Vitku jej nie trzeba luzować do naciągu, tak czy inaczej sprawdź czy wszystko jest dokrecone, zawsze psychicznie lżej.Ketchup pisze:proponuję sprawdzić dokręcenie śrubę tylnej piasty - ta wielka

- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
a gdzie ja niby pisałem, że trzeba ją luzować do naciągu łańcuchaMC_Hammer pisze:Można ją sprawdzić, ale w Vitku jej nie trzeba luzować do naciągu, tak czy inaczej sprawdź czy wszystko jest dokrecone, zawsze psychicznie lżej.Ketchup pisze:proponuję sprawdzić dokręcenie śrubę tylnej piasty - ta wielka

kiedyś był podjęty podobny temat - sam o tym pisałem - najpierw myślałem, że zdechł amor, potem łożyska wahacza - a skończyło się na niedokręconej nakrętce tylnej pasty
pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
-
- bywalec
- Imię: Tomek
bujanie
Zomb napisz czy wymiana pomogła, mam podobny problem opona drugi sezon i powolutku równa sie z granicznikiem. Moje watpliwosci padały tez na lozyska wachacza lub tuleje w lagach ale mysle ze to oponka juz konczy zywot.