Czerwona kontrolka !!!!!!!!!!!!!!!
Czerwona kontrolka !!!!!!!!!!!!!!!
hejka
wlaczyla sie czerwona kontrolka FI w mojej Hodzie VFR 800 98rok!!!!
Co ona oznacza i jak sie mozna jej pozbyc ????co moze bc przyczyna ze ona mie zaswieciala???
z gory dzieki i pozdrawiam
wlaczyla sie czerwona kontrolka FI w mojej Hodzie VFR 800 98rok!!!!
Co ona oznacza i jak sie mozna jej pozbyc ????co moze bc przyczyna ze ona mie zaswieciala???
z gory dzieki i pozdrawiam
- cristo
- pisarz
- Kontakt:
Fajnie...Daniel VTS pisze:Pobić żarówkę, albo odłączyć kabelek
Tak jak pisal knight - serwisowka do reki i postepuj tak jak tam pisze. Dowiesz sie o co chodzi. Koszty naprawy moga byc rozne.yoystick pisze:Co ona oznacza i jak sie mozna jej pozbyc ????co moze bc przyczyna ze ona mie zaswieciala???
Krzysiek
'Hasta la victoria siempre'
http://picasaweb.google.com/boootak/
http://www.bikepics.com/members/cristo/
'Hasta la victoria siempre'
http://picasaweb.google.com/boootak/
http://www.bikepics.com/members/cristo/
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
Przyczyn może być wiele, albo postępuj jak koledzy wcześniej już napisali, albo sprawdź wszystkie styki.yoystick pisze:Co ona oznacza i jak sie mozna jej pozbyc ????co moze bc przyczyna ze ona mie zaswieciala???
Być może jakiś styk mógł nie puścić sygnału i powstał błąd, który trzeba tylko skasować.
Czy kontrolka świeci się cały czas, czy tylko przez chwilę, czy może jeszcze inaczej?
- bartek86
- Imię: Bartek
- województwo: lubelskie
witam!
mam pytanie: jak sie dokładnie robi self diagnostic test i kasowanie błędów?? mam serwisówke i mniej więcej wiem o co chodzi ale nie jestem pewien na 100%... nie chciałbym modułu zjarać albo czegoś innego... chodzi mi przede wszystkim czy po włożeniu zworki i włączeniu zapłonu to ta zworka ma cały czas siedzieć tam aż kontrolka przestanie migać?? jak sie kasuje błędy z ECU?? moto to VFR RC46 z 2001r z HISSem
mam pytanie: jak sie dokładnie robi self diagnostic test i kasowanie błędów?? mam serwisówke i mniej więcej wiem o co chodzi ale nie jestem pewien na 100%... nie chciałbym modułu zjarać albo czegoś innego... chodzi mi przede wszystkim czy po włożeniu zworki i włączeniu zapłonu to ta zworka ma cały czas siedzieć tam aż kontrolka przestanie migać?? jak sie kasuje błędy z ECU?? moto to VFR RC46 z 2001r z HISSem
- Dejw
- teksciarz
- Imię: Dawid
- województwo: śląskie
kolego jak sobie z tym poradziłeś bo ja właśnie dziś też sie dorobiłem gdzieś takiego zwarcia- FI kontrolka świeci , włącze światła to troche przygasa , dam kierunkowskaz to mruga a jak nacisnę hamulec to moto gaśnie - nie wiem jak to rozgryść . W trybie serwisowym kontrolka FI mrugła mi osiem razy .yoystick pisze:hejka
(...) przy zgaszonych swiatlach i jak sie wlaczy dlugie swiatla to sie wlacza i jak kierunkowskazy sie wlacza to mruga.
![]()
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-06-21, 19:02 ]
W serwisówce wypisano coś takiego:
8 Blinks
Loose or poor contact on TP sensor connector
Open or short circuit in TP sensor wire
Faulty TP sensor
Poor engine response when operating the throttle quickly (Simulate using numerical values, Throttle opens 0)
[ Dodano: 2008-06-21, 19:10 ]
A jednak jest o wiele ciekawiej :
Wprowadzam ją w tryb serwisowy i :
miga 8 razy , chwilka przerwy , miga 9 razy , znów chwilka przerwy , później jedno długie mignięcie i dwa krótkie , chwilka przerwy , jedno długie i trzy krótkie , chwilka przerwy , jedno długie i cztery krótkie , chwilka przerwy i jedno długie i pięć krótkich ; po czym wszystko od nowa ! jakto możliwe aby tyle błędów było?
[ Dodano: 2008-07-02, 23:13 ]
Jednak rozwiązałem zagadkę - powodem był brak masy - w końcu mam licznik w milach