a oto wtyczka
pozdro
Kostka (regulator <-> alternator)
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ze swojej strony dodam tylko tyle: Eater, sam wiesz, dobry styk jest tu sednem sprawy.
Lutowanie a lutowanie.. Jeśli ktoś umie lutować to sobie to załatwi bez problemu, ale jeśli umie. Jeśli tylko 'zarzyga' cyną, to szybko będzie musial to znowu rozbierać. Nie wiem, czy kolega potrafi lutować, czy tylko czasem sie bawi lutownicą, więc nie polecam tej metody, lepiej kupić kostkę na kabel 2,5 czy tam 4mm^2, zasmarować dobrze styki wazeliną bezkwasową, żeby sie wilgoć nie pchała i zda to egzamin. A najlepiej to podejść, podjechać do elektryka samochodowego (chyba że ma się zaciskarkę do wsuwek, w co wątpie), i niech zaciśnie złącza.
Lutowanie a lutowanie.. Jeśli ktoś umie lutować to sobie to załatwi bez problemu, ale jeśli umie. Jeśli tylko 'zarzyga' cyną, to szybko będzie musial to znowu rozbierać. Nie wiem, czy kolega potrafi lutować, czy tylko czasem sie bawi lutownicą, więc nie polecam tej metody, lepiej kupić kostkę na kabel 2,5 czy tam 4mm^2, zasmarować dobrze styki wazeliną bezkwasową, żeby sie wilgoć nie pchała i zda to egzamin. A najlepiej to podejść, podjechać do elektryka samochodowego (chyba że ma się zaciskarkę do wsuwek, w co wątpie), i niech zaciśnie złącza.
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Diego pisze:Ja mam tak zalutowane wszystkie przewody w reglerze.eater pisze:Tak, ja znalazłem taki zamiennik.
Nazywa się lutownica.
Olej kostkę, dobrze zalutuj przewody, na to izolacja z koszulek termokurczliwych i tyle.
Ewentualnie na złączki konektorowe.
Dokładnie u mnie to samo wywalona kostka polutowane i od 3 lat spokój .
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.