Dobra robota!

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Dobra robota!

Post autor: robsonic » czw 10 cze 2010, 23:03

Siema!
Szczegółowość i dbałość o każdy detal.... sami popatrzcie:

FOTKI:
http://bikepics.com/members/dejakes/95vfr750/

OPIS W ANGLIKU:

http://www.customfighters.com/forums/sh ... 386&page=2
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pt 11 cze 2010, 00:14

Podobną Ma jeden z Naszych :grin:

Awatar użytkownika
RALF
klepacz
klepacz
Imię: Rafał

Post autor: RALF » pt 11 cze 2010, 09:10

Ładny sprzęcik...
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » pt 11 cze 2010, 15:21

Ładny ale nasze forumowe ładniejsze :razz:
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » pt 11 cze 2010, 19:34

Fajna,fakrycznie widać po detalach solidne wykonanie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » pt 11 cze 2010, 20:04

Ja przyznam szczerze, ze srednio mi sie podoba. Ladne wykonanie, ladne malowanie, ale brakuje jej tego co w streetfigherach najwazniejsze - indywidualizmu, czegos wyjatkowego i niepowtarzalnego. Mozna powiedziec, ze to taki lepszy zlepek kilku motocykli. Szczegolowosc duza, ale tak jakos slabo zakryta :P To co wystaje spod czasy i przewody hamulcowe puszczone za tlumikiem z tylu od razu rzucaja sie w oczy.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » sob 12 cze 2010, 23:22

elco pisze:Ja przyznam szczerze, ze srednio mi sie podoba. Ladne wykonanie, ladne malowanie, ale brakuje jej tego co w streetfigherach najwazniejsze - indywidualizmu, czegos wyjatkowego i niepowtarzalnego. Mozna powiedziec, ze to taki lepszy zlepek kilku motocykli. Szczegolowosc duza, ale tak jakos slabo zakryta :P To co wystaje spod czasy i przewody hamulcowe puszczone za tlumikiem z tylu od razu rzucaja sie w oczy.
Fakt że zlepek kilku moto, ale solidnie zrobione ;-)

[ Dodano: 2010-06-13, 03:17 ]
ten link pokazuje ogrom pracy przy tym moto:

http://www.customfighters.com/forums/sh ... hp?t=15971
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

KLEPPEUSZ
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: KLEPPEUSZ » ndz 13 cze 2010, 13:34

nie no kozak jak dla mnie...widac ze pare zlotych poszlo i ladnych pare godzin w warsztacie spedzonych....ciekawe tylko jak to sie sprawuje w codziennej jezdzie bo mi po moich przerobkach to w trasie wychodzilo poprawianie fabryki ;) to sie plstik przytopil to kabelek odczepil...

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 14 cze 2010, 00:08

KLEPPEUSZ pisze:nie no kozak jak dla mnie...widac ze pare zlotych poszlo i ladnych pare godzin w warsztacie spedzonych....ciekawe tylko jak to sie sprawuje w codziennej jezdzie bo mi po moich przerobkach to w trasie wychodzilo poprawianie fabryki ;) to sie plstik przytopil to kabelek odczepil...
Jest gdzieś na forum skończone Twoje moto? Początki pamiętam i podobało mi się ;-) Moja pierwsza transformacja głównie elektryczna była udana w 100 procentach. Zrobiłem 150 kliometrów i nic :mrgreen: Teraz w drugiej fuzji gdzie od kilku dni vena wróciła będzie instalacja mini,bez śmieci i masy dodatkowych kabli. Sama wiązka tylnej lampy z kierunkami wygląda jak linka cholownicza. Dobrą sprawą jest kupienie jednej wiązki wielożyłowej np firmy: LAPP KABEL STUTTGART OLFEX CLASSIC super rozwiązanie na pajęczyne i eliminacja izolacji ;-)

Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » pn 14 cze 2010, 08:40

świetne wykonanie - natomiast samo moto jakoś nie w moim guście, chyba za bardzo czacha odcina się od reszty. Natomiast całościowo widać, że robił to ktoś bardzo porządnie.

KLEPPEUSZ
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: KLEPPEUSZ » wt 15 cze 2010, 10:01

Jest gdzieś na forum skończone Twoje moto? Początki pamiętam i podobało mi się ;-) Moja pierwsza transformacja głównie elektryczna była udana w 100 procentach. Zrobiłem 150 kliometrów i nic :mrgreen: Teraz w drugiej fuzji gdzie od kilku dni vena wróciła będzie instalacja mini,bez śmieci i masy dodatkowych kabli. Sama wiązka tylnej lampy z kierunkami wygląda jak linka cholownicza. Dobrą sprawą jest kupienie jednej wiązki wielożyłowej np firmy: LAPP KABEL STUTTGART OLFEX CLASSIC super rozwiązanie na pajęczyne i eliminacja izolacji ;-)[/quote]

Siema! nie wrzucilem jeszcze fotek bo nie skonczylem pluga a jezdzic sie chcialo...teraz mam czas bo jak zwykle co roku zginelo ladownie ale podobno jak sie pominie kostki i bezposrednio podlaczy kablami to wytrzymuje bo nie dosc ze byl na wierzchu to jeszcze zalozylem radiator z wentylatorem od procesora i tez padl...no u mnie tak kolorowo nie bylo na drugim czy 3 wyjezdzie jak ostro go przepałowalem to zapalila mi sie dupa ;P a dokladnie izolacja bo sie glupi posluchalem i dalem ten filc co wyglusza komory silnikowe na okolo tlumnika ale silnik grzeje sie do nieduzo ponad 100 stopni a tlumnik wiadomo...duuuzo wiecej i taki efekt ;) teraz tez kierunki mi zniknely ale to bzdury takie a juz ponad 1500 km trzasnelem....aaaaa no zadupek mi sie ponadtapial...z ta instalacja to mnie zaciekawiles bo naprawde w vfr tych kabli tyle ze nie wiem czy rakiety w NASA nie maja mniej...

Kod: Zaznacz cały

[list][/list]

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 21 cze 2010, 11:25

JuNioR pisze:świetne wykonanie - natomiast samo moto jakoś nie w moim guście, chyba za bardzo czacha odcina się od reszty. Natomiast całościowo widać, że robił to ktoś bardzo porządnie.
Czacha ma wizualnie skrucić zawieszenie i zrobić je bardziej masywnym. Niestety w vfr są lagi jak od WSK i psują cały wygląd streeta

ODPOWIEDZ