Właśnie przywiozłem foty

Obróbka i wstawię co nieco, tymczasem opis:
Dzień pierwszy:
Wyjazd z Czechowic Dziedzic i ucieczka przed spodziewaną złą pogodą, kierunek Węgry, Balaton. 7 maszyn, VFR, Pan European, VStrom x 3, Varadero. Trasa głównie autostradami, potem na Węgrzech drogami lokalnymi (świetnie utrzymane).
Koszt 4 EUR Winieta Austria 10 dni, Węgry 4 EUR. Spaliśmy na kampingu, 5 EUR za głowe, przygotowany super. Około 550 km w siodle.
Dzień drugi wyjazd z Węgier, kierunek Villach Austria, od Grazu pada niemożliwie.
Lądujemy nieopodal Villach, kemping, 7 EUR za głowę, w nocy burza alpejska z gradem, rano 5 stopni. około 400 km
Początek przełęczy
Dzień trzeci, cel Cortina, Italia. Wyjeżdzamy o 11 bo dawało niemożliwie (grad) ale jak to w Alpach, w ciągu 10 minut słońce.... jedziemy... Przełęcze zapierają dech w piersiach, drogi super przygotowane, sucho, na dole około 20 na górze 3

Mamy interkom z kolegą, on prowadzi ja zamykam kolumnę (bardzo pomaga).
Śpimy w Canazei, pensjonat 35 EUR.
Dzień czwarty, cel Livigno, po drodze najwyższa droga (około 3000 m.n.p) szuter, piękna droga na skalnym zboczu z galeriami

, super asfalt...
LIVIGNO, nocleg w hotelu (1800 m.n.p zimnooo).
Dzień piąty, jezioro Garda, po drodze przełęcze i mnóstwo ludzi na moto, tak dają ognia, że w myślach liczyłem karetki, które zaraz po nich będą jechać, ku mojej uciesze nic takiego się nie stało. Włosi wjeżdżeni jak nie wiem kto. Jeżdźą od dziecka.
Garda to piękne miejsce, każdemu polecam, jezioro zatopione w dwa górskie pasma.
Dzień szósty, powoli trzeba wracać, kierunek Graz, Austria, po wjeździe do Austrii leje jak z cebra i zimnooo.
Dojeżdzamy po 500 km do Graz, hotel Highway.
Dzień siódmy, powrót, 650 km w siodle, lądowanie Będzin....
PRZEŁĘCZE TYLE CO PAMIĘTAM

reszta w mapach.
Falzarego, Pordoi, Sella, Capolongo, Umbrei (szuter),
część Stelvio (zamknięta), Gardena,
Kilka rad:
7 moto to za dużo!!! (ciężko się dopasować stylem jazdy i wogóle)
Trasę ustalać z dnia na dzień.
350 km po przełęczach to naprawdę dużo.
i o co jeszcze zapytacie to odpowiem