dzwoneczek

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

dzwoneczek

Post autor: kiki » pn 24 maja 2010, 09:18

Jak to czasami bywa- w najmniej oczekiwanym momencie zycie lub osoby postronne potrafią zrobić psikusa :). W piatek po południu wracając z pracy pewien pan z nissana x-trail (czy jak to sie tam pisze) bardzo sprawnym i gwałtownym manewrem zmiany pasa rachu położył mnie na asfalcie :evil: . Nie wiem czy nie widział mnie bo byłem w jego martwym punkcie czy po prostu nie spojrzał w lusterko. A że jechałem bliżej lini jak to w korku to nawet nie miałem czasu uciekać w lewo. Predkośc znikoma bo kolano troche starte ale jeany całe :mrgreen: - nawet nitka nie pusciła (do pracy niestety jeżdze w zwyczajnych spodniach). Dobrze, że chociaż miałem buty na motka. Po dzwonku standardowa spiewaka -ze jechałem jak szalony po jego pasie i to ja go udezyłem - nie wnikając w szczegóły zadzwoniłem na 112 i poprosiłem o przysłanie radiowozu, zaznaczając aby był to wrd. I co ? po 2,5 h przyjechała prewencja i powiedziali ze na ruch trzeba bedzie czekac jeszcze ze 3h.... :evil: Po dłuzszym namyśle sprawca powiedział ze weźmie winę na siebie bo nie chce mu sie czekac. Podpisał oświadczenie, prewencja zrobiła notatke w kajeciku i pojechalismy w swoje strony.
Straty??? U mnie lewe lusterko do wymiany ale nowe już powoli do mnie idzie :), wbity kierunek w czache, oraz porysowana lewa strona (kto widział moje moto ten wie że lewa strona i tak była po przesciu :mrgreen: ). Szkoda zgłoszona i teraz trzeba będzie walczyć z............ LINK4 :evil: :evil: . Czas pokaże jak to będzie.

Wogóle zaraz po wypadku podjechał do mnie ktoś na srebrenej rc46 (takiej jak moja) - myślałem że to ktoś z forum ale niestety nie znałem kolegi. W miedzyczasie podjechało kilkunastu, kilkudziesieciu osobników w autach i na motkach i pytali się czy wszystko ok czy nie potrzebuje pomocy- ogólnie jakoś tak raźniej się robiło w takim momencie :).

Wieczorkiem załącze fotki mojej niuni :)

Uważajcie na siebie :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
RALF
klepacz
klepacz
Imię: Rafał

Post autor: RALF » pn 24 maja 2010, 09:21

Dobrze ,że tobie nic sie nie stało :lol:

Pozdrawiam
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » pn 24 maja 2010, 10:27

Kiki współczuje, ale dobrze, że Tobie się nic nie stało!
W sobotę jak jechaliśmy do Argail'a ślub, to młody łepek w seiolu chciał mnie też zepchnąć podczas zmiany pasa, ale zdążyłem go strąbić i odbił spanikowany z powrotem na swój pas, o dziwo kiwnął ręką na znak przeprosin!
Pozdro!

dj cat
teksciarz
teksciarz

Post autor: dj cat » pn 24 maja 2010, 11:49

Szkoda tylko że to Link 4. Dużo złego słyszałem o tych mendach. Ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie ok, czego życzę :lol: Zdrowie najważniejsze, a ono jak piszesz nie ucierpiało w poważnym stopniu.
Każda Honda dobrze wygląda. Nic innego nie powiem, bo bym ryzykował zdrowiem:)

Ludzie żyją po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )

Awatar użytkownika
marcinskc
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: marcinskc » pn 24 maja 2010, 12:53

DJ CAT pisze:Dużo złego słyszałem o tych mendach.
Mój sąsiad miał stłuczkę puszką z kolesiem, który wyjechał mu również puszką z podporządkowanej, spisali oświadczenie i okazało się, że gość jest ubezpieczony w Link4. Cała procedura związana z wyceną i wypłatą odszkodowania przeprowadzona była bardzo sprawnie a i kwota wypłaconego odszkodowania również mile zaskoczyła. Także na przykładzie kolegi mogę powiedzieć, że nie jest tak strasznie z tym Linkiem.

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej
województwo: śląskie

Post autor: brii » pn 24 maja 2010, 15:20

Ja znowu mogę powiedzieć, że jest kiepsko - po stłuczce z gościem którym miał OC w Link4 samochód trafił na naprawę bezgotówkową do ASO - jak w ASO dowiedzieli się że Link4 to nie chcieli robić bezgotówkowo bo już mieli przeboje z tym ubezpieczycielem... Różnie bywa z Link4
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » pn 24 maja 2010, 17:05

Współczuje,ale dobrze że nic poważnego nic Ci się nie stało,a moto się naprawi.Trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » pn 24 maja 2010, 18:52

Kiki dobrze żeś jest cały i zdrowy a motocykle przytarte lepiej się prezentują niż "igiełki". Mam nadzieję że opowiesz to kiedyś przy piwku lub kielonku :grin:

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » pn 24 maja 2010, 19:01

http://picasaweb.google.com/kiki.vfr/Crash#

tu może ocenić szkody :) - no cóż zdaża się - tak jak mówicie - dobrze że jestem cały :). Moto śmiga i jest git więc tylko teraz walka o odszkodowanie :)

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » pn 24 maja 2010, 19:24

Tu masz link do gościa z forum który zajmuje się odszkodowaniami viewtopic.php?t=9755&sid=b89662260ee20e ... b9e8eaa247

Może coś podpowie jak wycisnąć najwięcej kasy od ubezpieczyciela :)

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » pn 24 maja 2010, 19:46

Nie znam się na zgłaszaniu szkód ale zgłoś też stelaż pod czachą bo tego nie widać a prawdopodobieństwo że się skrzywił jest duże.

Awatar użytkownika
KIJEK
bywalec
bywalec

Post autor: KIJEK » pn 24 maja 2010, 23:17

obys limit pecha juz wyczerpał i juz tylko spokojnie na asfalcie było - mam nadz ze wszystko skonczy sie dobrze-pzdr

PS.
Zawsze jak widze uszkodzona VFr-ę serce mi sie kraja :( auć!
Żyj z całych sił !

jm31
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: jm31 » wt 25 maja 2010, 07:42

Dobrze, że zdrowie nie ucierpiało. Powodzenia w odzyskaniu odszkodowania.

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 25 maja 2010, 07:48

Naklejka nie ucierpiała :)

Dobrze, ze to tylko odrapania!

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » wt 25 maja 2010, 10:39

łoł, fuks! :) O ile można mówić o fuksie mając dzwona... :roll:

Tak czy srak - zainspirowałeś mnie by inwestować jak najszybciej w crash pady! ;-)

ODPOWIEDZ