Życie pisze swój scenariusz.
- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
patrzę właśnie na zdjecia kumpla z Kozanowa we Wrocku... po 13 latach ta sama sytuacja, zalane na ponad metr prawie całe osiedle. Zreszta w tivi też to na bank pokazywali.
Najsmutniejsze jest to, że od x lat (od czasów "Niemca" wiadomo było że to teren zalewowy. Ale za socjalizmu bloki postawili. Po powodzi 97 sie uspokoiło, ale potem w boomie budowlanym 3-4 lata temu tez zaczęli stawiac jeszcze nowsze bloczki. Do tego budowane przez gmine Wrocław a nie przez prywatnych inwestorów (chociaz w sumie, co to zmienia... ?). Gmina przecież nie mogła nie wiedziec że to teren zalewowy! No i teraz wszystko stoi po metr i więcej w wodzie... Szkoda słów.
foty
http://picasaweb.google.pl/dawid.kocik/ ... 10_kozanow#
Najsmutniejsze jest to, że od x lat (od czasów "Niemca" wiadomo było że to teren zalewowy. Ale za socjalizmu bloki postawili. Po powodzi 97 sie uspokoiło, ale potem w boomie budowlanym 3-4 lata temu tez zaczęli stawiac jeszcze nowsze bloczki. Do tego budowane przez gmine Wrocław a nie przez prywatnych inwestorów (chociaz w sumie, co to zmienia... ?). Gmina przecież nie mogła nie wiedziec że to teren zalewowy! No i teraz wszystko stoi po metr i więcej w wodzie... Szkoda słów.
foty
http://picasaweb.google.pl/dawid.kocik/ ... 10_kozanow#
V4 + R6 Brotherhood
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400
- bialy-murzyn
- klepacz
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
bialy-murzyn, Dziwie Ci się. Jesteś z krakowa, więc wiesz jak wygląda powódź! No chyba, że nic nie widziałeś
. Co z tego, że blok będzie stał ( jak żaden ubezpieczyciel tego nie ubezpieczy w normalnej kasie) - jak niekiedy dorobki całego życia ludzi przepadną
. Chciałbyś zapier...... 30 lat na coś i w jednym dniu- godzinie - Ci to przepadło
- jak tak to jesteś chory 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Mam propozycje.
Jezeli ktos z WAS...NAS ma jakies potrzeby, rzeczowe, finansowe, to niech wpisuje. Tyle razy robilismy zrzutke w slusznej sprawie, ze teraz tez sie musimy wspomagac.
Jezeli ktos jest poszkodowany, napiszcie czego potrzeba...pomozemy.
Jezeli ktos z WAS...NAS ma jakies potrzeby, rzeczowe, finansowe, to niech wpisuje. Tyle razy robilismy zrzutke w slusznej sprawie, ze teraz tez sie musimy wspomagac.
Jezeli ktos jest poszkodowany, napiszcie czego potrzeba...pomozemy.
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- rafal-92
- Imię: Rafał
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Witam was tutaj mcie linki do filmików ze zdjęciami z naszej wsi. Zdjęcia zostay zrobione przez kolege który razem z nami nie poddal sie ewakuacji i zostaliśmy u mnie w domu na strychu ponieważ na piętrze też byla woda. Niestety nie daem rady uratować skutera i cay zatonąl, widać go na filmie. Teraz woda zaczęla spadać, czekamy aż spadnie do konca by zacząc sprzątać i remontować domy.
Tu daje linki:
Część 1 http://www.youtube.com/watch?v=55wP6PwP9NE
Część 2 http://www.youtube.com/watch?v=Xp5yrFbW ... re=related
Część 3 http://www.youtube.com/watch?v=YBKiQ89r ... re=related
Część 4 http://www.youtube.com/watch?v=yGvaUOag ... re=related
Tu daje linki:
Część 1 http://www.youtube.com/watch?v=55wP6PwP9NE
Część 2 http://www.youtube.com/watch?v=Xp5yrFbW ... re=related
Część 3 http://www.youtube.com/watch?v=YBKiQ89r ... re=related
Część 4 http://www.youtube.com/watch?v=yGvaUOag ... re=related
- lukasg.81
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: podkarpackie
Witajcie koledzy powódz to wielka tragedia która i tym razem nas nie omineła narazie czekamy żeby spadła woda żeby można było spszątać, tak wygląda dom rafal-92 mt19 jest z tej samej miejscowości więc wiele się nie różni, do mojego narazie nie mam dostępu ale lepiej napewno nie wygląda 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rozan
- klepacz
Ponawiam,
jakbyście potrzebowali jakąś pomoc to piszcie. Czy to pomoc związana z dobytkiem i przechowaniem, czy pojechaniem do Was i pomocą w przywróceniu jakiegoś ładu, czy zrobieniu zrzutki i wsparciu finansowym, chociaż najdrobniejszym.
Jesteśmy z Wami, bardzo mi przykro, że taka tragedia Was spotkała
jakbyście potrzebowali jakąś pomoc to piszcie. Czy to pomoc związana z dobytkiem i przechowaniem, czy pojechaniem do Was i pomocą w przywróceniu jakiegoś ładu, czy zrobieniu zrzutki i wsparciu finansowym, chociaż najdrobniejszym.
Jesteśmy z Wami, bardzo mi przykro, że taka tragedia Was spotkała

lukasg.81, ale ty brzydko mieszkasz. Wojtek86, twój znajomy to też bałaganiarz.
Taaaki czarny humorek przez łzy.
Wczoraj zawiozłem do gm. Rogowo samochód pełen środków czystościowych, żywności, odzieży, pościeli, artykułów higienicznych, dezynfekujących, obuwia, ręczników, papieru toaletowego, jednorazowych naczyń.
W dalszym ciągu organizujemy na bieżąco pomoc. Mamy ogromną grupę wsparcia i rosnące grono ofiarnych. Mam świadomość, że w każdym miejscu pobitym przez żywioł organizują się ludzie i tworzą sztaby kryzysowe. Ofiarność ludzka jest ogromna. Ale jeśli odczuwacie, że jesteście opuszczeni, że nikt wami się nie interesuje i pozostajecie sami w swym kłopocie, a w waszych stronach brak zorganizowania to po prostu powiedzcie to. Spróbujemy wam pomóc.
Zdaję sobie sprawę, że trudno o tym pisać na wizji. Piszcie na
piespluto@poczta.fm
to bezpośrednio do mnie. Ja koordynuję te działania. Piszcie co jest aktualnie najbardziej potrzebne. Wiemy, że kalosze, środki czystości i dezynfekcji. Wbrew powszechnej opinii potrzeba odzieży do jednorazowego użycia. Żywność najczęściej organizują duże firmy, ale tej nigdy zbyt wiele. Dostarczamy żywność o długich terminach przydatności - ryż, kaszę, konserwy, mąkę, cukier, herbatę itp. Śpiwory, koce, łóżka polowe. Zbieramy sporo pieniędzy. Zamieniamy je na artykuły, które właśnie są potrzebne. Dlatego istotny jest kontakt i informacja co jest potrzebne właśnie w tej chwili, bo gdy stoi woda, to najważniejsze są suche rzeczy, ale gdy odejdzie potrzeby się zmienią.
Mam jeszcze jeden pomysł i jednocześnie propozycję.
FRED, Ty tam blisko jesteś. Może mógłbym Cię poprosić o pomoc? Na potrzeby DD Chełmno zebrałeś i przekazałeś mi blisko 2,5 tys. zeta. Do dziś spożytkowaliśmy ok. 1 tysia. Czyli zostaje jakieś 1,5. Chciałbym Ci je odesłać z przeznaczeniem na zakup najpotrzebniejszych artykułów dla przemokniętych. Wiem, że poradziłbyś na miarę potrzeb.
Czekam na decyzję i natychmiast realizuję przelew. To jest dziś najważniejsze. Nie ma dziś ważniejszych spraw.
Trzymajcie się zmoknięci.
Taaaki czarny humorek przez łzy.
Wczoraj zawiozłem do gm. Rogowo samochód pełen środków czystościowych, żywności, odzieży, pościeli, artykułów higienicznych, dezynfekujących, obuwia, ręczników, papieru toaletowego, jednorazowych naczyń.
W dalszym ciągu organizujemy na bieżąco pomoc. Mamy ogromną grupę wsparcia i rosnące grono ofiarnych. Mam świadomość, że w każdym miejscu pobitym przez żywioł organizują się ludzie i tworzą sztaby kryzysowe. Ofiarność ludzka jest ogromna. Ale jeśli odczuwacie, że jesteście opuszczeni, że nikt wami się nie interesuje i pozostajecie sami w swym kłopocie, a w waszych stronach brak zorganizowania to po prostu powiedzcie to. Spróbujemy wam pomóc.
Zdaję sobie sprawę, że trudno o tym pisać na wizji. Piszcie na
piespluto@poczta.fm
to bezpośrednio do mnie. Ja koordynuję te działania. Piszcie co jest aktualnie najbardziej potrzebne. Wiemy, że kalosze, środki czystości i dezynfekcji. Wbrew powszechnej opinii potrzeba odzieży do jednorazowego użycia. Żywność najczęściej organizują duże firmy, ale tej nigdy zbyt wiele. Dostarczamy żywność o długich terminach przydatności - ryż, kaszę, konserwy, mąkę, cukier, herbatę itp. Śpiwory, koce, łóżka polowe. Zbieramy sporo pieniędzy. Zamieniamy je na artykuły, które właśnie są potrzebne. Dlatego istotny jest kontakt i informacja co jest potrzebne właśnie w tej chwili, bo gdy stoi woda, to najważniejsze są suche rzeczy, ale gdy odejdzie potrzeby się zmienią.
Mam jeszcze jeden pomysł i jednocześnie propozycję.
FRED, Ty tam blisko jesteś. Może mógłbym Cię poprosić o pomoc? Na potrzeby DD Chełmno zebrałeś i przekazałeś mi blisko 2,5 tys. zeta. Do dziś spożytkowaliśmy ok. 1 tysia. Czyli zostaje jakieś 1,5. Chciałbym Ci je odesłać z przeznaczeniem na zakup najpotrzebniejszych artykułów dla przemokniętych. Wiem, że poradziłbyś na miarę potrzeb.
Czekam na decyzję i natychmiast realizuję przelew. To jest dziś najważniejsze. Nie ma dziś ważniejszych spraw.
Trzymajcie się zmoknięci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oczywiście że się zgadzam i jestem chętny do pomocy, ale ludzie wpłacali pieniądze na budowę grilla - to ich należy zapytać (lub nie pytać?).
Druga sprawa to ktoś do pomocy. Sam tego nie ogarne a to ze względu na moją rychłą obronę dyplomową, więc przydała by się druga para łapek z południa.
Trzecia sprawa to info od "zamoczonych", jakie rzeczy są najbardziej potrzebne? Wtedy zbieram się z kimś i robimy zakupy
Ps. Ja mam jeszcze na koncie 400zł które się dozbierały.
Druga sprawa to ktoś do pomocy. Sam tego nie ogarne a to ze względu na moją rychłą obronę dyplomową, więc przydała by się druga para łapek z południa.
Trzecia sprawa to info od "zamoczonych", jakie rzeczy są najbardziej potrzebne? Wtedy zbieram się z kimś i robimy zakupy
Ps. Ja mam jeszcze na koncie 400zł które się dozbierały.
- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Jeśli chodzi o kasę to przynajmniej u mnie w gminie nie jest najgorzej. (idą wybory
)
Ludzie dostali po 300 zł z opieki społecznej, a najbardziej poszkodowani 6000zł (mniej poszkodowani adekwatnie mniej) z budżetu. To są środki finansowe do dożycie. Obiecane są środki na odbudowę gospodarstw domowych (do 100000zł).
Ludzie nauczeni powodzią z 97r w większości ubezpieczali swoje domy (tak jak pisałem, wały powodziowe były nieremontowane od 97r)
Oczywiście kasy nigdy nie za wiele

Ludzie dostali po 300 zł z opieki społecznej, a najbardziej poszkodowani 6000zł (mniej poszkodowani adekwatnie mniej) z budżetu. To są środki finansowe do dożycie. Obiecane są środki na odbudowę gospodarstw domowych (do 100000zł).
Ludzie nauczeni powodzią z 97r w większości ubezpieczali swoje domy (tak jak pisałem, wały powodziowe były nieremontowane od 97r)
Oczywiście kasy nigdy nie za wiele