23.05.2010 Darmowy kurs doskonalenia jazdy na południu

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
8Bodzio8
pisarz
pisarz
Imię: Tomek

23.05.2010 Darmowy kurs doskonalenia jazdy na południu

Post autor: 8Bodzio8 » pt 14 maja 2010, 09:22

Cze Chłopaki i Dziewczyny :bye

W jednym z postów Kurhy poruszył temat oswajania się z moto. Mnie w tym sezonie raczej nie będzie stać na profesjonalny kurs doskonalenia jazdy ;-( więc pomyślałem, że moglibyśmy spotkać się gdzieś na dużym parkingu przy jakimś centrum handlowym i pokręcić we własnym zakresie. Ósemki, slalom, zawracanie, hamowanie itd

Moje pytanie czy ktoś będzie chętny ?? Fajnie by było gdyby dołączył ktoś z większym doświadczeniem albo po tego rodzaju kursie. Warto by było jeszcze zorganizować coś w stylu pachołków lub innych znaczników np kreda itd ....

Wstępnie patrząc na prognozy proponuję termin 23.05.2010 może to być albo wczesnym przedpołudniem lub np po 20.00 jeżeli to miał by być parking ( np :bye M1 Czeladź ) to i tak będzie oświetlony. Nawet wieczorny trening możemy połączyć z nocnym pomykaniem po okolicy.

Czekam na wasze opinie w tym temacie ??

Kto chętny to się wpisywać

1 Bodzio ;-)
2
3
4
5
6
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. ;-)

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej
województwo: śląskie

Post autor: brii » pt 14 maja 2010, 14:28

Ja bym z chęcią podskoczył jak petent do podszkolenia, ale niestety będę na kawalerskim, w następny weekend po też nie mogę, w jeszcze następny też nie, dopiero drugi weekend czerwca mam wolny :)
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pt 14 maja 2010, 14:45

Pomysł fajny. Sam bym się zjawił ale u mnie tak ciężko z kasą że nawet nie mam za co zalać do baku :sad:
Ogólnie jak mi się uda dotrzeć to bym chętnie powymieniał doświadczenia dotyczące składania się w zakrętach.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz

Post autor: emil » pt 14 maja 2010, 14:50

ciekawy pomysł Bodzio :) ja sie piszę, zalezy kiedy termin, bo mnie tez pasuje dopiero drugi weekend czerwca :) chyba ze w tygodniu :) u mnie na przeciwko Auchan jest placyk z ósemką, przy cmentarzu :)

mam tu kumpla ktory ma naukę jazdy, jezdzi fajerem, mozna by z nim pogadac i razem cos pokumac :) pachołki, plac itp.
w sumie mam trzech kumpli od "L"-ek w sosnowcu ;)

edit:
no więc tak: dzwoniłem do Łukasza :) w weekend może nam udostępnić plac manewrowy, tylko musimy ustalić datę, pytał też ile będzie sprzętów. Więc ustalmy listę chętnych i datę, ja jutro będę z nim sie widział chyba to pogadam dokładniej co i jak :)

1.8Bodzio8
2.emil - 2 weekend czerwca
3.

Awatar użytkownika
manka
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Agata

Post autor: manka » pt 14 maja 2010, 15:23

super :) ja sie na to pisze :D :D
1.8Bodzio8
2.emil - 2 weekend czerwca
3. manka- 2 weekend
4.

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » pt 14 maja 2010, 15:26

A kto będzie prowadził "Zajęcia" bo bez kogoś - mocno - doświadczonego chyba sie nie obejdzie ;)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » pt 14 maja 2010, 15:31

dragoo, nie zrobisz ósemki ;>?
chyba kazdy z nas swoje przejezdził i wie, jak własny sprzęt obsłużyć. Zawsze znajdzie sie ktos, kto podpowie, co robimy nie tak, o to w tym chodzi. Jakbym miał zrobioną na streeta jakąś 600 to pewnie bym nią przyjechał, żeby pojezdzić na granicy, swojej sztuki mi jednak szkoda na extrema, niemniej jednak pocwiczyć zawsze można, tym bardziej, że zgarnę ze sobą kilku świeżaków, którym sie to napewno przyda :)

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » pt 14 maja 2010, 15:33

emil, na placu manewrowym do nauki na prawo jazdy vfrą nie dasz rady, za duży promień skrętu masz 8)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » pt 14 maja 2010, 15:36

Jacko, tdm miałem i sie zmieściła :D więc vfr tez wejdzie ;) to nie virago 1100. Znaczy nią właśnie nie próbowałem ale wydaje mi się że tak ;)
poza tym, widac że się da:
http://www.youtube.com/watch?v=k2BTOOqFVk4
;)
bedzie okazja do dopiłowania łożyska na główce, bo dopiero zmieniłem :D chociaz do tego czasu juz sie pewnie ułoży samo..

Awatar użytkownika
8Bodzio8
pisarz
pisarz

Post autor: 8Bodzio8 » pt 14 maja 2010, 16:54

Pewnie że VITEK się zmieści w ósemce. Już widziałem ten filmik i myślę że jak się spotkamy to po godzince rozgrzewki powinniśmy mniej więcej tak śmigać :evil

Dobrze by było się spotykać cyklicznie na tego typu kręceniu. Mam nadzieję, że uda nam się zmówić :!:

Co do tego placyku to jest spoko Emil wiem dokładnie gdzie się znajduje ale jak będziemy mieli się spotkać z ludźmi z większej okolicy to nie mają szans tam trafić. Myślę o jakimś większym placu czy parkingu pod jakimś CH u nas jest tego pełno a po zamknięciu będzie puściutko. Co do rysowania ósemki czy pachołków to jest 5 min, 6 pachołków kartonowych już mam przygotowanych na początek powinny wystarczyć.
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. ;-)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » pt 14 maja 2010, 17:09

kumpel ma plac przy budynku silesia-expo :D, więc przy samej DK94, a część osób na expo była, więc problemów nie powinno być.
Na parkingach marketów różne rzeczy sie dzieją po zamknięciu sklepu, a mi się jakoś nie chce policji tłumaczyć co robię i dlaczego ;)
no ale zdecydujcie co i jak :) ja się piszę na taką imprezę.

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » sob 15 maja 2010, 07:31

Instruktorem z bogatym doświadczeniem mogę być Ja :twisted: :mrgreen:

Wezmę książki motocyklowe i bedę Wam czytał :mrgreen:

A tak poważnie, można się pobawić - a kiedy śmiganko?

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Post autor: olo » sob 15 maja 2010, 07:51

Chopy, po pierwsze: nie wiem czego chcecie się nauczyć na placu manewrowym...ósemki? slalom? Chyba wystarczy tydzień jazdy po naszych cudownych drogach w mieście i wszystkie elementy z placu manewroweo macie w małym paluszku. Po drugie: jesli faktycznie chcecie podszlifować umiejętności to-moim skromnym zdaniem-świetnym miejscem do tego jest "nasz" LublinRing. Wiem, daleko-ale uwierzcie mi-nigdzie nie wyczujecie sprzęta lepiej niż na torze (w tym przypadku technicznym, wolnym i bardzo krętym), sam byłem tam kilka razy i NA PEWNO jeszcze pojadę :mrgreen:
Po trzecie: Bodzio-masz po prostu ochotę spotkać się z ownersami-południowcami i wymyśliłeś sobie taki śmieszny pretekst...nie szkodzi-każdy [pretekst] jest dobry, więc postaram sie być :mrgreen:
P.S. Spotkajmy się na placu-chętnie popatrzę jak kręcicie ósemki. Bardzo niedawno miałem okazję to zrobić na fał-ef-erce, kiepsko mi szło...może Vitek ma mniejszy promień skrętu...albo faktycznie muszę potrenować...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

Awatar użytkownika
8Bodzio8
pisarz
pisarz

Post autor: 8Bodzio8 » sob 15 maja 2010, 08:37

Właśnie olo nie chodzi planowanie wyjazdów na tory itd... oczywiście pomijając koszty o których wspomniałem.
Oczywiście liczę na to że spotkamy się w większej grupie południowców i będzie szansa nie tylko pokręcić ale i pogadać nie tyko o tech jazdy ........
Fajnie było by gdybyś przyjechał i zapodał kilka rad w temacie techniki :smile:

Co do terminu śmigania Fred to moja propozycja była na 23.05.2010 ( niedziela ) Jeżeli będzie przynajmniej 5 os to się spotkamy.

Elil i manka są za 2 weekendem czerwca i wtedy ja też się chętnie spotkam.

Więc są dwa terminy do wyboru :bye

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej

Post autor: brii » sob 15 maja 2010, 10:39

Jeśli chcecie kręty techniczy tor to duuuużo bliżej jest Wyrazów. Nawet owego czasu były tam cykliczne imprezy motocyklowe :)
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

ODPOWIEDZ