Ślizg '2010
-
- pisarz
- Imię: Bogdan
- województwo: lubelskie
Ślizg '2010
Witam, dzisiaj niektóre z porad przeczytanych na tym forum miałem okazje przetestować sam. Jadąc drogą z pierwszeństwem przy dojeździe do skrzyżowania dogoniłem skręcający w prawo autobus i nieopatrzenie wziąłem się za omijanie/wyprzedzanie, bo jechałem dalej, w tym czasie z podporządkowanej koleś wyjechał golfem z zamiarem skrętu w lewo, ja automatycznie zahamowałem na tyle, że zaliczyłem ślizg, facet wyjechał na mój pas, ale zdołał się zatrzymać, więc nie doszło do zderzenia. Straty wyjątkowo niewielkie, bo w moto mam crash pady (cudowna sprawa), więc poza zgięciem i przytarciem crasha,i lekkim ugięciem dźwigni zmiany biegów, niewielkiej rysie na boczku, otarciu kombi i kilku rys na wizjerze i chełmie, nic więcej się nie stało. Trochę boli mnie bark i biodro, ale to raczej normalne. Nie wzywaliśmy policji, ale jak zobaczyłem, że facet ma ubezpieczenie w Interrisk'u, to trochę się zestersowałem, bo nic dobrego o nich nie słyszałem i potrafili nawet w ewidentnych sytuacjach odmawiać wypłaty odszkodowania. Jak ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia, to dajcie znać. Oby dobre.
Na koniec: super, że to tak się tylko skończyło i do wszystkich: crashe i kombi, to działa.
Na koniec: super, że to tak się tylko skończyło i do wszystkich: crashe i kombi, to działa.
"Vivere non necesse est ..."
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
pastor, jest mo chole.nie przykro że znowu coś Ciebie dopadło. Taki spoko z Ciebie gość a los coś za bardzo Cię męczy.
Bardzo się cieszę, że nic Ci się nie stało. A z tymi bólami to może pójdź do lekarza żeby jakiej lipy nie było, no chyba że to na prawdę lekki ból to Ci odpuszczę
Trzymaj się pastor, i powodzonka w ewentualnych kontaktach z ubezpieczycielem.
Bardzo się cieszę, że nic Ci się nie stało. A z tymi bólami to może pójdź do lekarza żeby jakiej lipy nie było, no chyba że to na prawdę lekki ból to Ci odpuszczę

Trzymaj się pastor, i powodzonka w ewentualnych kontaktach z ubezpieczycielem.
- makiak
- bywalec
- Imię: Maciek
- Kontakt:
witam dobrze że Tobie nic się nie stało reszta czyli sprzęt odzież nie ma takiego znaczenia, co do interrisk, mój brat miał stłuczkę z winy gościa który miał ubezpieczone auto w interrisk i też narzekał strasznie że trafił na nich ale miło go zaskoczyło jak orzekli szkodę całkowitą pomimo tego, że auto po niewielkich naprawach nadal jeździ.... tak więc głowa do góry dużo zależy od tego jak do tematu podejdzie rzeczoznawca wyżej wymienionej firmy...
- Klarkson
- pisarz
- Kontakt:
Re: Ślizg '2010
Ja nie chce nic mowic, ale dobrze ze nie wezwales glin, bo mogli to zakwalifikowac jako wyprzedzanie na skrzyzowaniu. I ubezpieczalnia wypiela by swoje tłuste dupsko na twoje roszczenia.pastor pisze: Jadąc drogą z pierwszeństwem przy dojeździe do skrzyżowania dogoniłem skręcający w prawo autobus i nieopatrzenie wziąłem się za omijanie/wyprzedzanie, bo jechałem dalej, w tym czasie z podporządkowanej koleś wyjechał golfem z zamiarem skrętu w lewo,
Klarkson
- dawidk1978
- teksciarz
- Imię: Dawid
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Klarkson pisze:Ja nie chce nic mowic, ale dobrze ze nie wezwales glin, bo mogli to zakwalifikowac jako wyprzedzanie na skrzyzowaniu. I ubezpieczalnia wypiela by swoje tłuste dupsko na twoje roszczenia.
No i tu się mylicie!!!! Pastor dostał by najwyżej mandat za wyprzedzanie na skrzyżowaniu, a wina i tak nie jest z jego winy!!! Sam to przerabiałem więc wiem.dawidk1978 pisze:Racja Klarksona, nie wykonuje się manewrów wyprzedzania, omijania przed skrzyżowaniami.
A co do ubezpieczalni to są naprawdę wieczni. Moją sprawę już ciągną przez prawie 3 miechy - cały czas jakiś papierów im brakuje - chociaż wszystko mają - sami debile tam robią i próbują robic debili z Nas.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
jak mógł jechać, jeśli drogę zasłaniał mu autobus? ma stać za linią dopóki się nie upewni, że może jechać - po to są znaki.
poza tym, autobus który skręca, można ominąć, i nieważne czy to autobus, czy rower, czy skręca w lewo, prawo, jak jest miejsce to sie go omija, a ten który ma ustąp/stop, ma stać i czekać, aż będzie miał wolne.
poza tym, autobus który skręca, można ominąć, i nieważne czy to autobus, czy rower, czy skręca w lewo, prawo, jak jest miejsce to sie go omija, a ten który ma ustąp/stop, ma stać i czekać, aż będzie miał wolne.
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Chyba, że nie przekroczył linii, np. autobus skręcał, odsłonił mu pas na tyle, że się zmieścił, nie przekroczył linii pasa, ma do tego prawo.
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Wyprzedzać przed skrzyżowaniem nie wolno i tu Gregory, ma rację w 100% jedynie mandat a wina winą.Gregory pisze:No i tu się mylicie!!!! Pastor dostał by najwyżej mandat za wyprzedzanie na skrzyżowaniu, a wina i tak nie jest z jego winy!!! Sam to przerabiałem więc wiem.
Jednak w naszym kodeksie RD istnieje pojęcie OMIJANIA i tu jest bez mandatu

pastor, zdrowiej szybciutko i na koń

będzie o czym opowidać dobrze, że tylko tak się to skończyło.
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Hammer, w tym przypadku, który opisałem post wyżej właśnie mówimy o "omijaniu" ;]
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!