VFR-OC NORTH
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Kontakt:
-
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Wykyngy mam prośbę.
Czy jest ktoś, kto mógłby mi prześwietlić ten sprzęt ???
Może ktoś z waszych znajomych, naprawde mi zależy
http://moto.allegro.pl/item1037462230_d ... eczna.html
Czy jest ktoś, kto mógłby mi prześwietlić ten sprzęt ???

Może ktoś z waszych znajomych, naprawde mi zależy

http://moto.allegro.pl/item1037462230_d ... eczna.html
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
Witam.
Odwiedziłem dzisiaj sprzedającego i zobaczyłem Ducati 848. Oględziny wyłącznie zewnętrzne, bez rozbierania, bez uruchamiania silnika /za małe napięcie aku/ i oczywiście bez jazdy testowej /moto nie zarejestrowane w kraju/. Pierwsze moje /mocno subiektywne/ spostrzeżenie to, że sprzedający /mężczyzna w wieku ok. 25 lat/ nie wygląda na miłośnika /użytkownika/ jednośladów. Ducati stało na powietrzu, choć dom /pensjonat/ na pewno ma garaż. O dukacie opowiadał zdawkowo, bardzo ogólnie. Z rozmowy wynikało, że moto sprowadził /lub sprowadzono mu/ z Hiszpanii. Przyznał się do maleńkiego szlifa na lewą stronę /uszkodzenia obejmy lewego tłumika 001, lewy reflektor 006, lewa manetka 002, wszystko widoczne na zdjęciach/. Zapewnił, że owiewki zostały wymienione /nie malowane/. W zasadzie żadnych rażących uszkodzeń nie wykryłem. Uwagę moją zwróciło natomiast kilka drobnych szczegółów /kilka widocznych na foto/.
1. Po szlifie uszkodzona lewa manetka, ale główka klamki sprzęgła nie nosi śladów otarcia ani nie jest odkształcona, foto. 002;
2. Lewy podnóżek kierowcy 010 zeszlifowany mniej niż prawy 008 /choć szlif był ponoć na lewą stronę/;
3. Motocykl z roku 2009 a opony na obu kołach dużo starsze /przód 28 tydzień 2007 r. 003, tył 21 tydzień 2005 r. 005/;
4. Przednia felga nosi ślad dość poważnego otarcia po prawej stronie /widać na foto przy błotniku 004 i 004a/;
5. Na wyposażeniu jest jeden czarny kluczyk /moto ma imobilaizer/, powinno być trzy /dwa czarne i jeden czerwony, tzw. Serwisowy/ oraz karta do kodowa /wielkości karty kredytowej/ do zakodowania chipa w ewentualnie dorobionym kluczyku;
6. Nie ma gwarancji ani żadnych dokumentów potwierdzających historię oglądanego dukata.
Moim zdaniem moto po przejściach /być może znacznie poważniejszych niż zapewniał mnie sprzedający/, cena sugerująca potrzebę jak najszybszego pozbycia się motocykla.
Link do zdjęć w pełnym rozmiarze:
http://picasaweb.google.com/figaroVFR/D ... directlink
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Odwiedziłem dzisiaj sprzedającego i zobaczyłem Ducati 848. Oględziny wyłącznie zewnętrzne, bez rozbierania, bez uruchamiania silnika /za małe napięcie aku/ i oczywiście bez jazdy testowej /moto nie zarejestrowane w kraju/. Pierwsze moje /mocno subiektywne/ spostrzeżenie to, że sprzedający /mężczyzna w wieku ok. 25 lat/ nie wygląda na miłośnika /użytkownika/ jednośladów. Ducati stało na powietrzu, choć dom /pensjonat/ na pewno ma garaż. O dukacie opowiadał zdawkowo, bardzo ogólnie. Z rozmowy wynikało, że moto sprowadził /lub sprowadzono mu/ z Hiszpanii. Przyznał się do maleńkiego szlifa na lewą stronę /uszkodzenia obejmy lewego tłumika 001, lewy reflektor 006, lewa manetka 002, wszystko widoczne na zdjęciach/. Zapewnił, że owiewki zostały wymienione /nie malowane/. W zasadzie żadnych rażących uszkodzeń nie wykryłem. Uwagę moją zwróciło natomiast kilka drobnych szczegółów /kilka widocznych na foto/.
1. Po szlifie uszkodzona lewa manetka, ale główka klamki sprzęgła nie nosi śladów otarcia ani nie jest odkształcona, foto. 002;
2. Lewy podnóżek kierowcy 010 zeszlifowany mniej niż prawy 008 /choć szlif był ponoć na lewą stronę/;
3. Motocykl z roku 2009 a opony na obu kołach dużo starsze /przód 28 tydzień 2007 r. 003, tył 21 tydzień 2005 r. 005/;
4. Przednia felga nosi ślad dość poważnego otarcia po prawej stronie /widać na foto przy błotniku 004 i 004a/;
5. Na wyposażeniu jest jeden czarny kluczyk /moto ma imobilaizer/, powinno być trzy /dwa czarne i jeden czerwony, tzw. Serwisowy/ oraz karta do kodowa /wielkości karty kredytowej/ do zakodowania chipa w ewentualnie dorobionym kluczyku;
6. Nie ma gwarancji ani żadnych dokumentów potwierdzających historię oglądanego dukata.
Moim zdaniem moto po przejściach /być może znacznie poważniejszych niż zapewniał mnie sprzedający/, cena sugerująca potrzebę jak najszybszego pozbycia się motocykla.
Link do zdjęć w pełnym rozmiarze:
http://picasaweb.google.com/figaroVFR/D ... directlink
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Az nie wiem co powiedzieć
Dziękuję za tak wyczerpujący i profesjpnalny opis Figaro
Za pomoc napewno się odwdzięczę przy najbliższej okazji
Nie powiem, że choruje na punkcie tego właśnie motocykla...po prostu się zakochałem jak tylko się pojawił a z racji, że jest w zasięgu portfela, więc szukam
Musieli ma takowy sprzęt, muszę jeszczę do niego się pofatygować
Jeszcze raz pięknie dziękuję

Dziękuję za tak wyczerpujący i profesjpnalny opis Figaro

Za pomoc napewno się odwdzięczę przy najbliższej okazji

Nie powiem, że choruje na punkcie tego właśnie motocykla...po prostu się zakochałem jak tylko się pojawił a z racji, że jest w zasięgu portfela, więc szukam

Musieli ma takowy sprzęt, muszę jeszczę do niego się pofatygować
Jeszcze raz pięknie dziękuję

- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Kontakt:
- jordan23
- pisarz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
dzisiaj byłem zniczka zapalić [*]
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/726 ... rastyczny/
nie znałem.ale była jedną z nas
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/726 ... rastyczny/
nie znałem.ale była jedną z nas

Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!
..DUM SPIRO SPERO !!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
a no niestety. to spotkałeś pewnie też moją Kaśkę. cóż zrobić, wypadki są i będą.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
Obrazek zaobserwowany dzisiaj na Obwodnicy trójmiasta, węzeł Chwarzno/ Witomino. 
Dodatkowo króciutkie nagranie:
http://www.youtube.com/watch?v=zoAAtASPKSM

Dodatkowo króciutkie nagranie:
http://www.youtube.com/watch?v=zoAAtASPKSM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.