POZYTYWNIE :)
- manka
- zadomowiony
- Imię: Agata
O fajny temat

Ja napisze takiego dużego pozytywa z dnia 18.04.2010 Częstochowa- Jasna Góra
Ale od początku
Półtora roku temu, kumpel wchodzi do garażu..a tam? Pusto!!
Totalna załamka, znikł jego Fireblade 900 sc33. No chłop był totalnie załamany. Policja umorzyła dochodzenie bla bla bla...
18.04.2010, idzie sobie dwóch naszych kumpli(Emila i moich) i nagle zatrzymują sie, bo jednemu w oko wpada Fajer, z bardzo charakterystycznymi cechami (z których kiedyś się śmiał)
Chwila ciszy.. wszystko sie zgadza. To musi byc motocykl Pana X.
Telefon po niego i zjawa sie jego prawowity właściciel. Blady i jakiejś trzęsawki normalnie dostał. Chłop ledwo na nogach ustał.
Nr na główce ramy starte, nr na silniku starte.Szybka interwencja. Pojawiła sie policja i na podstawie śladów pościeranych nr, wytoczyliśmy motocykl na komisariat.
Zmiany w moto:
- przybyły mu crash pady
- wyłamana stacyjka
- pościerane nr z główki ramy z silnika
- przybita nowa tabliczka znamionowa. Ciekawostka!! Tabliczka z Fajera, ale 929 (czyli kolejny motocykl)
- blachy z Rybnickiej Yamahy!! (czyli kolejne moto)
- troszkę zepsute plastiki zadupka, bo w palcach rozebraliśmy
Motocykl nie został przemalowany, wszystko to samo zostało, wszystkie znaki szczególne, nawet przyklejona na półce modlitw kierowcy.
Motocykl na komisariacie, wiec stwierdziłam, ze pewnie koles przyjdzie do motocykla (którego ukradliśmy z policją), zwłaszcza, ze obok stał kolejny Fajer na Rybnickich rej. Czyli powinni przyjechać razem. Zakładając, ze nie widział, jak mu zwijamy moto.
Gliny tylko powiedziały: Tylko wecie, bez samosądu.
No to szybko biegiem na miejsce, ustawienie sie i czekamy.
No i przychodzą kolesie do fajerów wiec sie na nich

Łysy przypakowany kark po srodku, a my na około obszczekujemy już.
Jego wersja:
"Kupiłem dwa tygodnie temu na giełdzie od kolesia (który na przyczepce miał inne motocykle)
Ale nie spisaliśmy, żadnej umowy!!
Dałem za niego 2,5 tyś shock ale jestem z nim umówiony, że jak on załatwi papiery, to mu dopłacę kolejne 2,5. Czyli Fajer '99 rok za 5 koła.
Jednak nie mam niego żadnych namiarów nie mam, jest tylko z nim omówiony. "
No ca za typ evil
Jak go pytam, czy był ślepy jak to kupował, bo przecież widać, ze kombinowane. Pościerane numery wszędzie, to debil spuścił tylko głowę i :"no tak jakoś wyszło"
przyszły gliny i:
policja: Poprosimy dokumenty z motocykla
złodziej: Nie mam
policja: to prawo jazdy
złodziej: nie mam
policja: dowód osobisty?
policja: to może dokumenty od kolegi??
złodziej ..??.. yyy..
policja: to pan pójdzie z nami

Okazało się, też..ze obok tego stała cała ekipa na rej. SGL (tak samo jak poszkodowany), ale skradziony moto był już na Rybnickich blachach.
No wiec do niech, czy znają go..kto kupował z nim moto i i czy ktoś może kupował od tego samego handlarza.
Niestety, tylko go kojarzą...a podłączył sie do nich po drodze. Pech niby taki ;D ;D
Dlatego, spisani i obfotografowani

To wszystko tak w skrócie

Znaleźliśmy nasze moto
Taaaaki wielki pozytyw 

Ja napisze takiego dużego pozytywa z dnia 18.04.2010 Częstochowa- Jasna Góra

Ale od początku

Półtora roku temu, kumpel wchodzi do garażu..a tam? Pusto!!
Totalna załamka, znikł jego Fireblade 900 sc33. No chłop był totalnie załamany. Policja umorzyła dochodzenie bla bla bla...
18.04.2010, idzie sobie dwóch naszych kumpli(Emila i moich) i nagle zatrzymują sie, bo jednemu w oko wpada Fajer, z bardzo charakterystycznymi cechami (z których kiedyś się śmiał)
Chwila ciszy.. wszystko sie zgadza. To musi byc motocykl Pana X.
Telefon po niego i zjawa sie jego prawowity właściciel. Blady i jakiejś trzęsawki normalnie dostał. Chłop ledwo na nogach ustał.
Nr na główce ramy starte, nr na silniku starte.Szybka interwencja. Pojawiła sie policja i na podstawie śladów pościeranych nr, wytoczyliśmy motocykl na komisariat.
Zmiany w moto:
- przybyły mu crash pady
- wyłamana stacyjka
- pościerane nr z główki ramy z silnika
- przybita nowa tabliczka znamionowa. Ciekawostka!! Tabliczka z Fajera, ale 929 (czyli kolejny motocykl)
- blachy z Rybnickiej Yamahy!! (czyli kolejne moto)
- troszkę zepsute plastiki zadupka, bo w palcach rozebraliśmy
Motocykl nie został przemalowany, wszystko to samo zostało, wszystkie znaki szczególne, nawet przyklejona na półce modlitw kierowcy.
Motocykl na komisariacie, wiec stwierdziłam, ze pewnie koles przyjdzie do motocykla (którego ukradliśmy z policją), zwłaszcza, ze obok stał kolejny Fajer na Rybnickich rej. Czyli powinni przyjechać razem. Zakładając, ze nie widział, jak mu zwijamy moto.
Gliny tylko powiedziały: Tylko wecie, bez samosądu.
No to szybko biegiem na miejsce, ustawienie sie i czekamy.
No i przychodzą kolesie do fajerów wiec sie na nich

Łysy przypakowany kark po srodku, a my na około obszczekujemy już.
Jego wersja:
"Kupiłem dwa tygodnie temu na giełdzie od kolesia (który na przyczepce miał inne motocykle)
Ale nie spisaliśmy, żadnej umowy!!
Dałem za niego 2,5 tyś shock ale jestem z nim umówiony, że jak on załatwi papiery, to mu dopłacę kolejne 2,5. Czyli Fajer '99 rok za 5 koła.
Jednak nie mam niego żadnych namiarów nie mam, jest tylko z nim omówiony. "
No ca za typ evil
Jak go pytam, czy był ślepy jak to kupował, bo przecież widać, ze kombinowane. Pościerane numery wszędzie, to debil spuścił tylko głowę i :"no tak jakoś wyszło"
przyszły gliny i:
policja: Poprosimy dokumenty z motocykla
złodziej: Nie mam
policja: to prawo jazdy
policja: dowód osobisty?
policja: to może dokumenty od kolegi??
złodziej ..??.. yyy..
policja: to pan pójdzie z nami

Okazało się, też..ze obok tego stała cała ekipa na rej. SGL (tak samo jak poszkodowany), ale skradziony moto był już na Rybnickich blachach.
No wiec do niech, czy znają go..kto kupował z nim moto i i czy ktoś może kupował od tego samego handlarza.
Niestety, tylko go kojarzą...a podłączył sie do nich po drodze. Pech niby taki ;D ;D
Dlatego, spisani i obfotografowani

To wszystko tak w skrócie

Znaleźliśmy nasze moto