Zeby miernik miał małe wymiary usunałem całkowicie obudowe i przełacznik zakresów , została sama płytka i wyswietlacz
Robiąc takie coś nalezy najlepiej kupić miernik z włacznikiem ON/OFF zeby była możliwość samoczynnego właczania go wraz z przekreceniem kluczyka.
Żeby na stałe był ustawiony zakres na mierzenie napięcia , zlutowałem na płytce ze sobą sciezki.
Najwiecej pracy trzeba włozyć w montowanie wyswietlacza bo jest on połaczony z oryginalną płytką gumkami, zrobiłem własną płytkę i do niej podłaczyłem wyswietlacz LCD
Gotowy mój wyświetlacz połączyłem z płytką miernika cienkimi kabelkami.
Całośc wsadziłem za czaszę , Jedyną wadą tego wynalazka jest to ze wymaga zasilania baterią 9V. zeby nie zasilać tego baterią trzebaby albo zastosować przetwornice DC/DC albo kupić moduł woltomierza ktory moze być zasilany mierzonym przez siebie napięciem. ale to już wiekszy koszt niz miernik za 15 zł, bateria trzyma sie juz 1,5 miesiaca wiec nie jest zle
Zasilanie miernika jest załączane jednoczesnie z przekreceniem kluczyka przez przekaźnik który podpiąłem do zasilania oryginalnego wyswietlacza LCD i zegarów
Kolejnym projektem do mojej VFR bedzie regulator bo czuje ze mój oryginalny juz długo nie pociągnie

Oto fotki tego smiesznego dzieła.