Na 100% nie jest to odpad.LukeVFR pisze:pewnie zostaly wycofane z uzytku prze jakas wade fabryczna ale czesc (80%) wykupili polacy![]()
i na allegro sprzedaja
pzdr
Opona na tył
-
- klepacz
- Kontakt:
- Little Sister
- klepacz
- Kontakt:
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
oczywiscie ze tak, tez bym chcial nowke za taka kaseseba_VF750FR pisze:chopy zazdroszczą bo sami musieli wybulić ponad 300 za oponke
tu sie jakos nikt nie zbulwersowal ze kolega rafal kupil opone co "spadla" z tir'a....Ketchup pisze:prawie tak legalne jak moto bez papierów

Nie ma boga, jest Mmmmotór!
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Czy dobrze mi sie wydaje że wszystkie RC 36 mają tylną felę o szer. 5,5 cala ?
I czy aby nie przypadkiem w wielu innych maszynkach na feldze o takiej samej szerokości montuje się lacza 180 ?
A w VFR - 170 ?
Bo jeśli to wszystko to prawda - to następną założę stoosiemdziesiąt właśnie (wiele opinii słyszałem że dobrze moto się na takiej prowadzi),(no i na szerszej gumie więcej miejsca będzie po bokach, bo na 170 juz nic nie zostało...)
I czy aby nie przypadkiem w wielu innych maszynkach na feldze o takiej samej szerokości montuje się lacza 180 ?
A w VFR - 170 ?
Bo jeśli to wszystko to prawda - to następną założę stoosiemdziesiąt właśnie (wiele opinii słyszałem że dobrze moto się na takiej prowadzi),(no i na szerszej gumie więcej miejsca będzie po bokach, bo na 170 juz nic nie zostało...)
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Olo sam nie mierzyłem ale tak podają.
http://www.scigacz.pl/Honda,VFR,750,800 ... ,1648.html
- Klarkson
- pisarz
- Kontakt:
Opis jak opis, kazdy moze cos naskrobac od siebie, ale raczej parametrami technicznymi to sie adminowie Scigacza nie popisali. Tyle bykow odnosnie poszczegolnych modeli VFR dawno nie widzialemJacko pisze:Olo sam nie mierzyłem ale tak podają.
np: RC46 - hamulce przod wg nich sa z tarcza plywajaca i 2 tloczkowe

co delikatnie mija sie z prawda, bo sa tarcze stale z zaciskiem plywajacym, trojtloczkowym !
lub np. felga RC36 90-93 jest wg nich 5 ramienna

i wiele innych kwiatkow, ktorych nie chce mi sie cytowac.
Dawno takich bzdur nie czytalem

Klarkson
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
No to mi dowaliłeś. Co prawda masz rację co do wymienionych przez Ciebie punktów ale według mnie rzeczywiście jest węższa felga w mojej RC 36II a mam orginalną.Klarkson pisze:ale raczej parametrami technicznymi to sie adminowie Scigacza nie popisali
Nawet po ułożeniu opony o rozmiarze 180 widać że troszeczkę jest węższa.
[ Dodano: 2007-01-31, 17:26 ]
Olo, nie wiem sam już, sorki ale nie mogę Ci powiedzieć na 100 % chociaż wciąż mi siewydaję że jest w rc 36 II węższa.
Może skoro Klarkson taki fachowiec to niech on określi.
Chciałem dobrze.

- Klarkson
- pisarz
- Kontakt:
Jacek, ale sie nie nerwujJacko pisze:No to mi dowaliłeś.

Jak chcesz rozwiac watpliwosci to w wolnej chwili skocz do garage i sprawdz. Ja stawiam, ze jest 5,5cala. Na wewnetrznej stronie jednego z ramion bedziesz mial dokladne info, lacznie z data produkcji felgi.Jacko pisze:Co prawda masz rację co do wymienionych przez Ciebie punktów ale według mnie rzeczywiście jest węższa felga w mojej RC 36II a mam orginalną.
Ja sie nie znam i do tego mam kwadratowa opone z tyłuJacko pisze:Może skoro Klarkson taki fachowiec to niech on określi.

Klarkson
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Panowie ! Dzięki za rzetelne podejście do tematu ! Teraz nie będę miał wątpliwości - skoro nawet na 5-cio calówki zakłada się 180, to ja tym bardziej mogę to zrobić ! Swoją drogą - po kiego grzyba zmniejszali ten parametr...? W nastepnym modelu wrócili do 5,5.
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section