Zostalem prawdopodobnie oszukany.Potrzebuje Waszej pomocy
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Zostalem prawdopodobnie oszukany.Potrzebuje Waszej pomocy
Witajcie
Powiem tyle po raz kolejny gość na allegro mnie zrobil.I mam pecha do tych chu.. DObra od początku ugadałem się z gos ciem że kupuję od niego sprzęt,Zalicytowałem i przelalem zaliczke(400zł).Gość akanczając aukcje usunoł moją ofertę.Prosta kwestia tel juz miał isć itd po czym wyszło na to iż gosć coś zamilkł telefon niby jest wysłany.Wchodzę dziś na allegro i widzę te sama aukcje z tym samym gg i opisem lecz inny nick allegro i miejscowość.Prosta kwestia.Gość mieszka gdzieś pod lublinem (Czerniejów bodajrze)Nie miał problemu z odbiorem osobisty,Jakby paczka nie przyszła w poniedziałek to ma jeszcze 2 telefony wystawione.Jesli byłby ktoś tak miły i ugadal się na odbiór osobisty telefonu.Dałbym w poniedziałek z rana znać co i jak i przy spotkaniu osobistym zagadałpby się o mój sprzęt.Zadzwoniłbym do kótregoś(niestety od goscia mam numer gg i nr konta tylko)i załatwiło by się sprawę .Nie mam mozliwości dojechania gościa bo jednak mam kawałek.Wystarczą mi jego dane lub odzyskanie sprzęta.Panowie pokryję wszelkie kosty z tym związane.Sprawa jest dość pilna
Więc tak
Gość nazywa sie(podobno Mariusz Kosik) mieszka w czerniejowie
Jego gg to 11135646
To są ww wspomniane aukcje
http://www.allegro.pl/item900089196_now ... mplet.html
(z tego konta kupilem moją)
http://www.allegro.pl/item905956073_now ... lecam.html
Zalezy mi na tym żeby ktos drapnol typa bo nie lubie takich sytuacji.wystarczą i jego dane dowodu to osobiście pojade mu zrobić wizytę z misiami
Powiem tyle po raz kolejny gość na allegro mnie zrobil.I mam pecha do tych chu.. DObra od początku ugadałem się z gos ciem że kupuję od niego sprzęt,Zalicytowałem i przelalem zaliczke(400zł).Gość akanczając aukcje usunoł moją ofertę.Prosta kwestia tel juz miał isć itd po czym wyszło na to iż gosć coś zamilkł telefon niby jest wysłany.Wchodzę dziś na allegro i widzę te sama aukcje z tym samym gg i opisem lecz inny nick allegro i miejscowość.Prosta kwestia.Gość mieszka gdzieś pod lublinem (Czerniejów bodajrze)Nie miał problemu z odbiorem osobisty,Jakby paczka nie przyszła w poniedziałek to ma jeszcze 2 telefony wystawione.Jesli byłby ktoś tak miły i ugadal się na odbiór osobisty telefonu.Dałbym w poniedziałek z rana znać co i jak i przy spotkaniu osobistym zagadałpby się o mój sprzęt.Zadzwoniłbym do kótregoś(niestety od goscia mam numer gg i nr konta tylko)i załatwiło by się sprawę .Nie mam mozliwości dojechania gościa bo jednak mam kawałek.Wystarczą mi jego dane lub odzyskanie sprzęta.Panowie pokryję wszelkie kosty z tym związane.Sprawa jest dość pilna
Więc tak
Gość nazywa sie(podobno Mariusz Kosik) mieszka w czerniejowie
Jego gg to 11135646
To są ww wspomniane aukcje
http://www.allegro.pl/item900089196_now ... mplet.html
(z tego konta kupilem moją)
http://www.allegro.pl/item905956073_now ... lecam.html
Zalezy mi na tym żeby ktos drapnol typa bo nie lubie takich sytuacji.wystarczą i jego dane dowodu to osobiście pojade mu zrobić wizytę z misiami
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
-
- teksciarz
- Imię: Piotr
to poszedł bym do miśków jak zakładasz konto na allegro to wiadomo jakies dane muszą być poza tym wpłata zeby coś sprzedac jak typowy oszust to dane są fikcyjne ale czasem jakis bład go moze wydac przelew karta lub tp Do stracenia nie masz nic a jaka satysfakcja jak takiegu hu..jltaja załatwisz a 400pln to juz kodeks karny
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Zalatwiaj z ludzmi sprawy tylko przez allegro, chyba ze jestes pewien, ze sprzedawca jest pewny. Mimo wszystko radze ci sie skontaktowac z serwisem allegro i poinformowac o calej sprawie. Nic nie stracisz, a mozesz zyskac.
Druga sprawa to zaliczka. Jezeli decydujesz sie na taki krok to, mimo ze aukcja odbywa sie poza allegro popros sprzedawce o udokumentowanie tego i to jako "zadatek" a nie zaliczke. Jezeli sprzedawca nie jest swiadom roznicy bedzie mial problem.
Allegro mimo, ze staje sie coraz bardziej bezpieczne, podobnie jak i inne sklepy internetowe, ciagle lezy w szarej strefie gospodarki i trzeba tutaj posiadac nieco wiecej wiedzy i doswiadczenia niz w przypadku kupna w zwyklych sklepach. Mysle jednak, ze bedac bogatszy o te kilka niemilych wydarzen bedziesz bardziej przezorny.
Druga sprawa to zaliczka. Jezeli decydujesz sie na taki krok to, mimo ze aukcja odbywa sie poza allegro popros sprzedawce o udokumentowanie tego i to jako "zadatek" a nie zaliczke. Jezeli sprzedawca nie jest swiadom roznicy bedzie mial problem.
Allegro mimo, ze staje sie coraz bardziej bezpieczne, podobnie jak i inne sklepy internetowe, ciagle lezy w szarej strefie gospodarki i trzeba tutaj posiadac nieco wiecej wiedzy i doswiadczenia niz w przypadku kupna w zwyklych sklepach. Mysle jednak, ze bedac bogatszy o te kilka niemilych wydarzen bedziesz bardziej przezorny.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Raz mialem podobny problem, choc bez postrednictwa allegro. Umowilem sie z gosciem mailowo, ze ja mu wysylam czesc od samochodu, a on mi kase. Wyslalem, a kasy nie ma. Dzwonie, mowi ze juz zaraz wysyla. Na drugi dzien odebrala zona, meza nie ma. Potem przestal odbierac. Wydrukowalem korespondencje, poszedlem na policje. Kilka dni pozniej mialem przekaz na cala kase jaka gosc mi byl winien. Bylem mile zaskoczony skutecznoscia wladzy. Rozwiazanie to ma jedna wade - jesli zglosisz problem na policji, to raczej juz nie mozesz rozwiazywac tego prawem kaduka...
- Kriston
- zadomowiony
- Imię: Krzysztof
Miałem identyczną sytuację ze 2 lata temu,skończyło się to że gościu poszedł siedzieć a,allegro zwróciło połowe kasy.Gościu i tak miał farta bo wszyscy myśleli że aż tak głupi nie jest aby się dać namieżyć.Po pierwsze sraj allegro,dopiero gdy będziesz miał papier ze sprawą sądową to można o coś z nimi walczyć.Po drugie odrazu policjaidz ze wszyskimi dowodami jakie zdołasz uzbierać,a najlepiej znajdź kogoś zrobionego przez niego na allegrro,
bo takie cfele jak oni są pazerni i na jednym niepoprzestaną.W moim przypadku złodziej wyrolował 5 osób na tą samą rzecz,a my mu dowaliliśmy 5 oddzielnych spraw + połoczone dochodzenie,dzięki temu policja się sprężyła a w sądzie o zawiasach mógł pomarzyć
Pozdro
P.s Dodam że gość miał i tak farta moim zdaniem bo mieszkał na zadupiu i nikomu nie chciało się pofatygować.
bo takie cfele jak oni są pazerni i na jednym niepoprzestaną.W moim przypadku złodziej wyrolował 5 osób na tą samą rzecz,a my mu dowaliliśmy 5 oddzielnych spraw + połoczone dochodzenie,dzięki temu policja się sprężyła a w sądzie o zawiasach mógł pomarzyć
Pozdro
P.s Dodam że gość miał i tak farta moim zdaniem bo mieszkał na zadupiu i nikomu nie chciało się pofatygować.
"Najgorszą rzeczą w życiu jest zmarnowany talent i potencjał"
- szatan
- klepacz
- Kontakt:
Dokładnie nasrane bankami a paypala nie ma , miałem podobny problem i allegro g...wno zdziałało , miałem komplet a dostałem łysy telefon bez niczego , uzytkownik usunął konto i załozył sobie nowe czyste i dalej kręcił buble.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es