sprezyny sprzegła
sprezyny sprzegła
witam wszystkich.wie ktos moze jaka powinna byc długosc sprezyn sprzegłowych w RC 24 88r.??Rozebrałem kosz bo na luzie chodził jak sieczkarnia-tarcze są ok.kosz ok.wymienie tylko jeszcze łozyska ale ,meczą mnie te sprezyny.... 

-
- klepacz
- Kontakt:
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Mówisz o sprężynach tłumiących drgania skrętne? Nie wiedziałem, że można je wymienić.seba_VF750FR pisze:u mnie szeleściło lozysko oporowe po wymianie cisza , w drugiej maszynie mam do wymiany sprężyny ale nie te sciskające tarcze tylko te "za" koszem bo chodzi jak u Ciebie - podczas jazdy powinno się wyciszać .. koszt tych spręzyn 50-80zł.
seba
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Sorka, że się wtrącam, ale to chyba nie do końca nie na temat.
seba_VF750FR, ty chyba rozebrałeś wszystko co w tym kraju było do rozebrania (oprócz LiSicy i MadziX
) więc pewnie będziesz wiedział, czy brzdęki i jęki, o których tu mówicie mogą mieć taki charakter, że po zatrzymaniu moto i wyluzowaniu klekoczą, a po ok. 5-10 sek. cichną?
seba_VF750FR, ty chyba rozebrałeś wszystko co w tym kraju było do rozebrania (oprócz LiSicy i MadziX

-
- klepacz
- Kontakt:
tak Yaco mowie o tych sprężynach ,wymienilem ostatnio spręzyny w dwóch wałkach rozrządu i pracuje super ,wiec w koszu tez da się wymienić.Yaco pisze:Mówisz o sprężynach tłumiących drgania skrętne? Nie wiedziałem, że można je wymienić.
mozliwe ,ale jesli przygazujesz przez chwilke to znowu powinne sie pojawicSOWA pisze: czy brzdęki i jęki, o których tu mówicie mogą mieć taki charakter, że po zatrzymaniu moto i wyluzowaniu klekoczą, a po ok. 5-10 sek. cichną?
-
- klepacz
- Kontakt:
-
- klepacz
- Kontakt:
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Ja mam coś koło 40 tysi (nie pamiętam dokładnie
). Myślę, że to klekotanie zależy od ukrytych fobii właściciela i stopnia sklejania sprzęgła. Odnośnie pierwszego - staram się olewać to lekkie stukanie (w xj-tach jest 20x gorzej). Co do sklejania się sprzęgła - jeśli odgłos cichnie po rozklejeniu się tarcz, to możliwe, że takie zjawisko występuje w każdej VFR tylko nie wszyscy mają okazję je usłyszeć. Już wcześniej pisałem, że moje sprzęgło jest prawdopodobnie rekordzistą w tej materii - mam zamiar zrobić z tym porządek. Przypuszczam, że wtedy klekotanie będzie niezauważalne.
PZDR

PZDR
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...