motohost.org - zaproszenie

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
rzoov
bywalec
bywalec

motohost.org - zaproszenie

Post autor: rzoov » pn 11 sty 2010, 12:40

Czesc

Chcialbym Was zaprosic do serwisu http://motohost.org ktory w ostatnim czasie stworzylem.

Motohost.org to w zamysle couch surfing dla motocyklistow ;). Jesli nie spotkaliscie sie do tej pory serwisami Hospitality Club czy Couch Surfing, zachecam do rzucenia na nie okiem:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hospitality_Club
http://pl.wikipedia.org/wiki/CouchSurfing

W wielkim skrocie - skupiaja one osoby ktore sa sklonne goscic u siebie innych (zazwyczaj za darmo) oraz podrozuja i korzystaja z takiej goscinnosci.

Osobiscie uwazam ze jest to swietna sprawa, sam kilka razy korzystalem z takiej formy podrozowania (chociaz to nic w porownaniu do osob ktore uczynily z tego sposob na zycie). Jednoczesnie w pewnym momencie stwierdzilem ze taki serwis dedykowany motocyklistom bylby naprawde wartosciowy. Od pomyslu przeszedlem ze tak powiem do dzialania i obecnie serwis jest juz ogolnodostepny. Oczywiscie to dopiero poczatek, jestescie jedna z pierwszych grup motocylistow do ktorych trafia ta informacja. Jak to bedzie sie rozwijac czas pokaze, pomyslow w kazdym razie mam sporo.

Niejako przy okazji mozna traktowac motohost.org jako serwis typowo spolecznosciowy, z mozliwoscia wyszukiwania motocyklistow w okolicy, chetnych do wspolnych wypadow czy mogacych pomoc np. z naprawa moto.

Zachecam do zajrzenia i rejestracji oraz dzielenia sie uwagami (zarowno co do samego pomyslu jak i funkcjonowania serwisu).

pozdr
rzoov

Mam nadzieje ze nie potraktujecie tego postu jako spam - ciezko inaczej bedzie zdobyc "mase krytyczna" uzytkownikow, a tego typu serwis bez userow po prostu nie istnieje.

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » pn 11 sty 2010, 13:28

Wprosiłem się. Zobaczymy jak się to rozkręci. Pozdro

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pn 11 sty 2010, 14:03

Podobnie jest na tym forum ;)

Jeszcze nie spotkaliśmy się z jakąkolwiek odmową pomocy czy przenocowania :)

Zresztą co spora część forumowiczów wie, u nas te drzwi są otwarte dla zbłąkanych wędrowców :)

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » pn 11 sty 2010, 14:13

Dobry pomysł wiem że na forum jest to praktykowane.

I jeszcze pytanie.Ty stworzyłes ten serwis?Bo chyba tego nie ogarnim.Jest opcja 'JĘZYK POLSKI"?Bo ja czasem leniwie podchodzę do czytania po anglickiemu :smile:
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
rzoov
bywalec
bywalec

Post autor: rzoov » pn 11 sty 2010, 14:55

Gacol tak, jesli masz jakies sugestie co do uzytecznosci to daj znac. Nastomiast wersji jezykowych (jeszcze) nie ma. Na razie postawilem na angola jako jezyk mimo wszystko najbardziej uniwersalny (chinskiego nie znam ;)). Z zalozenia ma to byc serwis miedzynarodowy, zobaczymy czy uda sie go "rownomiernie" rokrecic.

Ruda i Piotr :) to dobrze, faktycznie wokol roznych for motocyklowych pojawiaja sie takie inicjatywy, jednak nie znalazlem takiej powiedzmy zcentralizowanej alternatywy, co jeszcze mocniej zachecilo mnie do tego. Po prostu uznalem ze jak wybierasz sie w bardziej nieznany rejon (i nie mam tu na mysli jakiejs dziczy) to nie bardzo wiadomo gdzie/jak szukac.

pozdr

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » pn 11 sty 2010, 16:48

Poczekamy aż się rozwinie.Puki co to jest mał ludu na portalu więc jakichś niedociągnięć nie zauważyłem
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » śr 13 sty 2010, 18:58

Jedna mała - głupia, ale uciązliwa - sugestia. Przy rejestracji nie da się (przynajmniej u mnie) przeskakiwać z poszczegołnych pól do nastepnych TAB'em ;) To tak od strony technicznej ;)
Druga rzecz, nie da sie kliknac w logo aby przejsc z profilu do strony głownej ;) . No i jeszcze jedno. Nie ma żadnego opisu, z czym zagryźć ten serwis na stronie głównej :)

A po za tym to jestem zalogowany i trzymam kciuki. Niech sie z tego zrobi taki motocyklowy FACEBOOK ;) :D i tego Ci zycze :)

Awatar użytkownika
thrillco
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: thrillco » śr 13 sty 2010, 19:32

Pomysł ciekawy :) sam dołączam do tego chętnie ;)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 21 lut 2010, 21:17

Za mało wiadomości na wstępie. Powinno być wiecej opisu zanim ktoś się zdecyduje zarejestrować. Idea szczytna. Powodzenia.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 22 lut 2010, 08:41

dobry pomysł..
w świecie autostopowiczów jest to bardzo popularne, mają serwisy w całej Europie, więc bardzo prawdopodobne, że i dla motocyklowych włóczykijów będzie bardzo przydatne i stanie się z czasem popularne, tym bardziej, że już jest -w mniejszych środowiskach tak jak np na tym forum.
Powodzenia !
Obrazek

ODPOWIEDZ