jesienno-zimowe latanko podlaczac sie! :)
- DIDI
- klepacz

- Imię: Daniel
- Kontakt:
Ja wczoraj pozamiatałem zrobiłem prawie 100 kilosów. Wiało jak cholera, mało mnie nie ściagnęlo z motka, ale co tam. Pare razy poderwałem sprzęt na gumę i powrót do domu. Pomimo wiatru zbytnio nie zmarzłem nawet. A wrażenia z jazdy niewąskie
Na sylwka planuję zdjac tłumiki i przelecieć przez miasto
Jak na razie pada deszcz i wieje szybciej niż lecąca VFR-a, więc nie wiem jak z tym latankiem, ale tłumiki zdejmę chociażby po to żeby posłuchać tego mrożącego krew w żyłach dźwięku V4 w pełnej krasie 
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać 
DIDI
DIDI
- Fabiq
- klepacz

- Kontakt:
hehehe dostalem cyne ze szykuje sie wielkie rozpoczecie sezonu 2007 , w sobote mega impreza na pasie, motocykle bierzemy na przyczepki zapier.. na pas i tam do odciecia
pozniej calonocna impreza w stadninie konikow
... tak wczesnie sezonu jeszcze nie zaczynalismy ale trzeba to koniecznie opic 
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- rommi
- ostry klepacz

- Kontakt:
Dzisiaj po południu przewietrzyłem swoje V4. Miłem zamiar zrobić tylko pare km a wyszło troszkę więcej
Zimno się zrobiło więc myknąłem do domu.
Teraz tylko mam mały problem. Przy pierwszym rozruchu zauważyłem, że aku jest już słaby, ale dzielnie odpalił
Po powrocie do garażu zgasiłem sprzęta po czym chciałem spróbować go ponownie odpalić, żeby sprawdzić czy aku troszkę się podładował.
Niestety nic z tego, słychać było pompę ale po naciśnięciu startera kontolki przygasły, zakręcił chwilę i padł.
Pytanie - czy po przejechaniu okkoło 20 km akumulator zdążyłby się podładować? Może mam coś z ładowaniem (regiel)? Czy poprostu aku "zjadła" zima.
Dodam tylko, że akumulator kupowałem na wiosnę na bajzlu w W-wie a motocykl stoi w garażu, gdzie co prada nie ma ogrzewania, ale temp nigdy nie spada poniżej 0 (zwłaszcza ostatnio).
P.S. Ma ktoś ładowarkę do akumulatora?
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie wytrzymują już i chcą wiosny !!
Teraz tylko mam mały problem. Przy pierwszym rozruchu zauważyłem, że aku jest już słaby, ale dzielnie odpalił
Niestety nic z tego, słychać było pompę ale po naciśnięciu startera kontolki przygasły, zakręcił chwilę i padł.
Pytanie - czy po przejechaniu okkoło 20 km akumulator zdążyłby się podładować? Może mam coś z ładowaniem (regiel)? Czy poprostu aku "zjadła" zima.
Dodam tylko, że akumulator kupowałem na wiosnę na bajzlu w W-wie a motocykl stoi w garażu, gdzie co prada nie ma ogrzewania, ale temp nigdy nie spada poniżej 0 (zwłaszcza ostatnio).
P.S. Ma ktoś ładowarkę do akumulatora?
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie wytrzymują już i chcą wiosny !!
- maciek 800
- klepacz

rommi pisze:Dzisiaj po południu przewietrzyłem swoje V4. Miłem zamiar zrobić tylko pare km a wyszło troszkę więcejZimno się zrobiło więc myknąłem do domu.
Teraz tylko mam mały problem. Przy pierwszym rozruchu zauważyłem, że aku jest już słaby, ale dzielnie odpaliłPo powrocie do garażu zgasiłem sprzęta po czym chciałem spróbować go ponownie odpalić, żeby sprawdzić czy aku troszkę się podładował.
![]()
No właśnie ja miałem ten sam problem w czwartek, i tez w 46. Odpaliła 4 razy po ulicy tam i z powrotem i brak prądu. Może to słynny regulator napięcia??
To jest dość prawdopodobne, ale aku i tak leży, to mu trzba dolać.Krajan pisze:a może poprostu przeczyść styki przy akumulatorze.. taki dłuższy postój mógł zrobić swoje
[ Dodano: 21 Styczeń 2007, 23:10 ]
To razem z Rommim dawaj do mnie.maciek 800 pisze:No właśnie ja miałem ten sam problem w czwartek
- Pawel
- pisarz

- Kontakt:
Dzisiaj kolejne 100 km , połowa w deszczu, ale i tak fajnie bylo. Kurcze, styczeń, a juz VFRka ma ponad 500 kilosów nakręcone, jak tak dalej pójdzie to bedzie z 20 tys. w sezonie
.
Pawel
PS. Rommi, mi aku padło tak paskudnie, te same objawy. Regulator ocalał, wiec bądź dobrej myśli.
Pawel
PS. Rommi, mi aku padło tak paskudnie, te same objawy. Regulator ocalał, wiec bądź dobrej myśli.
Ostatnio zmieniony ndz 21 sty 2007, 23:16 przez Pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- maciek 800
- klepacz

- Pawel
- pisarz

- Kontakt:
Jak masz zakatowany (zawarty itp) akumulator to go nie naładujesz i tyle.
Pawel
Pawel
Ostatnio zmieniony ndz 21 sty 2007, 23:24 przez Pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- maciek 800
- klepacz

- Pawel
- pisarz

- Kontakt:
To nie pozostaje nic innego jak sprawdzic miernikiem napiecie w czasie pracy silnika, reakcje na właczenie swiateł, czy dodanie gazu. Po właczeniu swiateł powinienes miec krótki spadek napiecia, ale juz po chwili jego wzrost, czyli regulator napiecia działa. To samo po dodaniu gazu z biegu jałowego w wyzszy zakres.
Pawel
Pawel