Witam,
Dzieki za wszystkie opinie, a zbierajac wszystko zusammen do kupy to:
- tak jak juz pisalem to nie bedzie pierwsze moto i to nie jest problem co na pierwsze moto tylko jakie zeby spelnialo okreslone wymagania ktore zrodzily sie z dotychczacowych doswiadczen;
- po wtore, kolezanka nie jest jakas mega malutka iskierka i generalnei na GSiku dawala sobie bezproblemowo rade, wzrost 170cm chyba tez nie sprawia problemow,
Co do wyprostowanej pozycji to jest dosc istotna sprawa bo niewiasta ma problemy z kregoslupem, no i teraz jest pytanie: nie kwestionujac w/w zalet CBRy czy na tym sprzecie siedzi sie w miare wyprostowanym??? Ja mam bardzo male doswiadczenie z F4, smignolem tym pare razy i generalnie to jest fajne do smigania po miescie ale jako moto uniwersalne to dla mnie odpada, aaa i nogi trzeba bardzo podkulac, jak dla mnie VFR – RULEZ.
A co do owiewek to poszukiwane jest mota z pelnymi owiewkami. Oboje smigalismy na golasach i wiemy co to znaczy...
A dlaczego nie VFR??? no tak jak juz pisalem, masa jest spora i manewrowanie w korkach i przy malych predkosciach moze jej sprawiac troche problemow...
Osobiście kompletnie nie znam GSXFa i nie wiem jak wypada porownanie Jaja z CBRa, pozycja, ochrona przed wiatrem, latwosc prowadzenia itp...
Zakladajac ze CBRa to jednak zbyt lezaca pozycja osobiscie myslalem o CBF600 i dozbrojeniu moto w akcesoryjne pelne owiewki, zdaje sie ze plataja sie jakies zdjecia na necie takich moto. Idac tym samy tropem moze SV650 plus zakup owiewek, choc slyszalem ze ten silnik jest dosc wymagajacy...
A co do NT700 to niestety wazy swoje...
Ostatecznie
CBR jednak? czy moze CBF plus owiewki? a moze SV650? ER6F? a moze jakis czarny kon???
(moze Mors mnie drugi raz nie objedzie ze na forum VFR pytam o SV czy ER... ale nawet jak sie dopatrzy to prosze o wyrozumialosc z okazji nowego roku...aaa jeszcze: Szanowny Morsie ja Twoje wyklady na forum przeczytalem od deski do deski – kto czytal i polegl ten wie, ot taka wazelina... hehe

)
Pozdro i do siego roku!!!
Szaba