Moto dla kobiety - 600-750ccm, owiewki i wygodna pozycja
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
przy wzroście 170cm spoko da rade na VFRce - widziałem jak MadziX wymiatała na Silver Lady a teraz na CBRze - obie opcje są Si
chciałbym przypomnieć motto które można zobaczyć 10cm wyżej:
Forum dla wszystkich motocyklistów zakochanych w Hondach VFR
a jakoś nie dopatrzyłem się że to 4um miłośników Suuuuzuuuukiiiii Yaaaamaaaaahaaaaaa czy Kawałsraki ale ja to stary mors jestem i oczy już nie te
a może Harley? pozycja siedziąco siedząca i duża szyba
chciałbym przypomnieć motto które można zobaczyć 10cm wyżej:
Forum dla wszystkich motocyklistów zakochanych w Hondach VFR

a jakoś nie dopatrzyłem się że to 4um miłośników Suuuuzuuuukiiiii Yaaaamaaaaahaaaaaa czy Kawałsraki ale ja to stary mors jestem i oczy już nie te

a może Harley? pozycja siedziąco siedząca i duża szyba

alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
morsie ja mam 172 - więc być może to zmienia postać rzeczy ;P
2 cm to niby detal, ale diabeł tkwi w szczegółach
dżołk ofkors
Vfr była moim drugim moto, ale na pierwszym zrobiłam 5000 km , wiec być moze mogłaby być i pierwszym, choć po przesiadce trochę się stresowałam i dopiero jakoś w połowie sezonu poczułam całkowitą jedność z tym motocyklem - trzeba mieć respekcik do każdego moto, Vfr ma swojego kopa i wagę - wiem,że może to być problem dla niektórych - choć mi było na niej dobrze... Cbr bywa narowista - piszę to w doniesieniu do tego,że ma być na pierwszy moto...prawie wyrąbałam widowiskową glebę przed sklepem tuż po zakupie - po przesiadce z vfr, która trochę inaczej reagowała na odkręcenie manetki
na szczęscie sytuacja została opanowana i nie dałam się zrzucić z siodła..
CB500 jest optymalnym wyborem - komfort, nie za duza moc i nie za duża waga.
Jestem za opcją, że dobrze na 'rozkręcenie' pojezdzic sobie czymś mniejszym. Choć widaomo - wiele osób zaczyna na 'docelowych' sprzetach...i też nie jest źle...
poza tym nie chcę być upierdliwa - ale ten temat pt 'jakie moto na pierwsze dla kobiety' przewijał się setki tysięcy razy i jest powielany do bólu....au au....

dżołk ofkors

Vfr była moim drugim moto, ale na pierwszym zrobiłam 5000 km , wiec być moze mogłaby być i pierwszym, choć po przesiadce trochę się stresowałam i dopiero jakoś w połowie sezonu poczułam całkowitą jedność z tym motocyklem - trzeba mieć respekcik do każdego moto, Vfr ma swojego kopa i wagę - wiem,że może to być problem dla niektórych - choć mi było na niej dobrze... Cbr bywa narowista - piszę to w doniesieniu do tego,że ma być na pierwszy moto...prawie wyrąbałam widowiskową glebę przed sklepem tuż po zakupie - po przesiadce z vfr, która trochę inaczej reagowała na odkręcenie manetki

CB500 jest optymalnym wyborem - komfort, nie za duza moc i nie za duża waga.
Jestem za opcją, że dobrze na 'rozkręcenie' pojezdzic sobie czymś mniejszym. Choć widaomo - wiele osób zaczyna na 'docelowych' sprzetach...i też nie jest źle...
poza tym nie chcę być upierdliwa - ale ten temat pt 'jakie moto na pierwsze dla kobiety' przewijał się setki tysięcy razy i jest powielany do bólu....au au....

- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Re: Moto dla kobiety - 600-750ccm, owiewki i wygodna pozycja
szaba pisze:Witam,
→ Warunki to: 600-750 ccm, owiewki i wygodna pozycja (wyprostowana).
→ wczesniej smigala GS500 golasem ale nie za duzo.
→ chce cos nieco wiekszego.
→ Wstepnie przymierza sie do GSX 600F, co do VFRy to chyba troche boi sie masy...
Szaba
dalej podtrzymuje że CBR 600 pasuje
-
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
panowie mowicie bandit czy vfr ...ale tu chodzi tylko o jazde przed siebie...a jakies manewrowanie w korkach ...postawienie moto na centralke ,podepchniecie przeprowadzenie ,przytryzmanie itp itp...czasami sa sytuacje ze moto Ci sie wali i gdzie panna utrzyma takiego klamota:P
bandit 600 stare roczniki wazy 209 na sucho...wspomniany przez kolege b5 jest jeszcze ciezszy...wiec powolywanie sie ze kolezanka ze jezdzi i spoko...wypada dosc blado. ja moge zaraz wyjechac ze moja kolezanka bierze na klate 120
..a i takie bywaja ale wiekszosc lasek podnosi 20:P
moim zdaniem jest dwoch kandydatow...cbf 600 i Er6f oba sprzety sa w sztyczniowym MOTOCYKLU. warto poczytac i sie zastanawic ktory bedzie bardziej odpowiadal
Fazer moim zdaniem tez odpada ....jadowita charakterystyka z r6...mam zjamojego co wazy 70 kg i zapier....tym fazerem...malo ktora laska to wykorzysta...to samo Cbrka...
chyba ze pannie ewidetnie brakuje mocy...to oczywiscie bardzo prosze.
kiedys czytalem w necie o takiej wycieczke w ktorej jechala miedzy innymi panna wlasnie na wyzej wposmnianej Kawie i zrobili na raz 1400 km:P wiec moto musi byc przyjazne nie ma innej mozliwosci.
bandit 600 stare roczniki wazy 209 na sucho...wspomniany przez kolege b5 jest jeszcze ciezszy...wiec powolywanie sie ze kolezanka ze jezdzi i spoko...wypada dosc blado. ja moge zaraz wyjechac ze moja kolezanka bierze na klate 120

moim zdaniem jest dwoch kandydatow...cbf 600 i Er6f oba sprzety sa w sztyczniowym MOTOCYKLU. warto poczytac i sie zastanawic ktory bedzie bardziej odpowiadal
Fazer moim zdaniem tez odpada ....jadowita charakterystyka z r6...mam zjamojego co wazy 70 kg i zapier....tym fazerem...malo ktora laska to wykorzysta...to samo Cbrka...
chyba ze pannie ewidetnie brakuje mocy...to oczywiscie bardzo prosze.
kiedys czytalem w necie o takiej wycieczke w ktorej jechala miedzy innymi panna wlasnie na wyzej wposmnianej Kawie i zrobili na raz 1400 km:P wiec moto musi byc przyjazne nie ma innej mozliwosci.
- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
Yaco - dokładnie - cbr600 czy to f3 czy f4 to bardzo przyjazne i uniwersalne moto...
znajoma 154 - owszem musiała sobie obniżyc zawiechę, drobnej budowy kobietka, ciężarów chyba na oczy nie widziała i bardzo dobrze sobie radzi a oczywiście wsyzsy jej odradzali to moto..
Marcin nie przesadzaj...
twierdzisz ze wszyscy faceci są wstanie podniesć swoje moto gdy upadnie na bok ? pakerzy tak,ale nie wszyscy motocyklisci jakich znam mają aż tyle siły..
Ja nie wyciskam na klatę 120 i na vfr dawałam rade..Podczas gdy np moja koleżanka w zyciu by na to nie wsiadła.
ileż to razy kumpel kumlowi pomaga wyciągnąć moto z parkingu...to dziwne nie jest...ale jesli pomaga się wyciągnąc moto kobiecie - to wtedy jest ' baba sobie nie radzi' ..
jak mi się chciało to wstawiałam sama na centralkę, ale jesli obok stoi mój mąż to czemu ma mi nie pomóc...on sam tez nie zawsze daje radę swoje wstawic na centralkę i mu pomagam, a ma 190 wzrostu i słaby nie jest...czasem to kwestia bagazu, albo nachylenia terenu czy rodzaju terenu.
zgodzę się z jednym - trzeba czuć ,że moto jest przyjazne.. Vfr manewrowało mi się z pełnym bagażem wcale nie trudniej niz cbr - ponieważ Vfr ma niski srodek ciężkości i mi to osobiście jakoś pomagało -a wierz mi nie jestem babochłopem kulturystką.
Na vfrze jendorazowo tez robilam 1400 km, szybciej męczę się na cbr -1000km dziennie na cbr to jest max , Vfr to wygodne moto po prostu. Podstawą jest - usiąśc na moto, przejechać się i poczuć, że to jest moto właśnie dla mnie.
znajoma 154 - owszem musiała sobie obniżyc zawiechę, drobnej budowy kobietka, ciężarów chyba na oczy nie widziała i bardzo dobrze sobie radzi a oczywiście wsyzsy jej odradzali to moto..
Marcin nie przesadzaj...
twierdzisz ze wszyscy faceci są wstanie podniesć swoje moto gdy upadnie na bok ? pakerzy tak,ale nie wszyscy motocyklisci jakich znam mają aż tyle siły..
Ja nie wyciskam na klatę 120 i na vfr dawałam rade..Podczas gdy np moja koleżanka w zyciu by na to nie wsiadła.
ileż to razy kumpel kumlowi pomaga wyciągnąć moto z parkingu...to dziwne nie jest...ale jesli pomaga się wyciągnąc moto kobiecie - to wtedy jest ' baba sobie nie radzi' ..
jak mi się chciało to wstawiałam sama na centralkę, ale jesli obok stoi mój mąż to czemu ma mi nie pomóc...on sam tez nie zawsze daje radę swoje wstawic na centralkę i mu pomagam, a ma 190 wzrostu i słaby nie jest...czasem to kwestia bagazu, albo nachylenia terenu czy rodzaju terenu.
zgodzę się z jednym - trzeba czuć ,że moto jest przyjazne.. Vfr manewrowało mi się z pełnym bagażem wcale nie trudniej niz cbr - ponieważ Vfr ma niski srodek ciężkości i mi to osobiście jakoś pomagało -a wierz mi nie jestem babochłopem kulturystką.
Na vfrze jendorazowo tez robilam 1400 km, szybciej męczę się na cbr -1000km dziennie na cbr to jest max , Vfr to wygodne moto po prostu. Podstawą jest - usiąśc na moto, przejechać się i poczuć, że to jest moto właśnie dla mnie.
Ostatnio zmieniony czw 31 gru 2009, 13:37 przez MadziX, łącznie zmieniany 2 razy.

- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
mogę zacząc sypać przykładami ? 
p.s. dwa razy walnęłam paciaka - wierz mi kobieta nie musi sama podnosic moto - kołeczko zaniteresowanych, zeby to zrobić za nią pojawia się w ciągu kilku sekund....a i z obserwacji widzę, że kumpel kumlowi też pomoże - to wstyd ?a mi raz pomogła mama
dwie kobitki podnoszące moto to tez wstyd?
moto to siłownia ? moto służy do jazdy a nie noszenia i przestawiania

p.s. niedalej jak wczoraj byłam na siłowni - 20 kg na klatę jestem w stanie wycisnąc max 15razy.

p.s. dwa razy walnęłam paciaka - wierz mi kobieta nie musi sama podnosic moto - kołeczko zaniteresowanych, zeby to zrobić za nią pojawia się w ciągu kilku sekund....a i z obserwacji widzę, że kumpel kumlowi też pomoże - to wstyd ?a mi raz pomogła mama

moto to siłownia ? moto służy do jazdy a nie noszenia i przestawiania

p.s. niedalej jak wczoraj byłam na siłowni - 20 kg na klatę jestem w stanie wycisnąc max 15razy.

-
- teksciarz
- Kontakt:
odnosze wrazenie ze troche odbiegamy od tematu . autor napisal ze dziewczyna do tej pory jezdzila na Gs i do tego nakedzie a my ja wsadzamy juz na VFr bo jakas dzielna:P forumowiczka sobie dobrze na niej radzi...w takim razie osttatnie zdanie podsumowania bo chyba niektorym pewne sprawy umknely...jezeli vfr ktore wazy z plynami 238 kg (FI))jest ok to czemu nie B-king:d ..jest tylko kilka kg ciezszy:/ to samo co do tego ze lata na cbr'ce ...moja kolezanka tez lata juz to napisalem wczesniej i jeszcze nie widziala 200 na budziku....ale lata:) no tak to mozna ja wsadzic na litra i tez bedzie latala...ale czy wykorzysta ta moc , o charakterystyce nie wspominajac...to juz inna sprawa.
VFR jest wygodne F3 tez jest spoko to sie wszysko zgadza ale przy wyborze motocykla lub podpowiedzi kierujmy sie srednia roznych parametrow...a nie ze ktos sobie radzi:/
masa, charakterystyka ,porecznosc ,przyjaznosc:)
ps: znam panne co swietnie sobie radzi na V-stormie i oprocz tego jak na panne wymiata na Crossie...i...i czy to znaczy ze V-storm jest motorem dla pan:p...pytanie pozostawiam otwarte . tylko prosze bez odpowiedzi ze moja kolezanka....:/ lata Triuphem rocketem III:P i tak sie bedziemy przescigac...
a Tata Marcina...znacie to:P
VFR jest wygodne F3 tez jest spoko to sie wszysko zgadza ale przy wyborze motocykla lub podpowiedzi kierujmy sie srednia roznych parametrow...a nie ze ktos sobie radzi:/
masa, charakterystyka ,porecznosc ,przyjaznosc:)
ps: znam panne co swietnie sobie radzi na V-stormie i oprocz tego jak na panne wymiata na Crossie...i...i czy to znaczy ze V-storm jest motorem dla pan:p...pytanie pozostawiam otwarte . tylko prosze bez odpowiedzi ze moja kolezanka....:/ lata Triuphem rocketem III:P i tak sie bedziemy przescigac...
a Tata Marcina...znacie to:P
- MadziX
- stary wyjadacz
- Kontakt:
po co od razu ten cynizm...i czemu czytasz wybiórczo DZIELNY NASZ FORUMOWICZU ?Marcin32 pisze:odnosze wrazenie ze troche odbiegamy od tematu . autor napisal ze dziewczyna do tej pory jezdzila na Gs i do tego nakedzie a my ja wsadzamy juz na VFr bo jakas dzielna:P forumowiczka sobie dobrze na niej radzi...
Może wyjaśnię, proponując jednoczesnie lekcje nauki czytania ze zrozumieniem :
Napisałam,że pomimo iż ja osobiście z vfr nie miałam problemu, to jest to indywidualna sprawa - jednemu pasi to drugiemu tamto i ja osobiście polecam na początek coś lżejszego i wg mnie vfr to nie jest najlepsze moto na początek - na pewno jest lepsza cbr .. jednocześnie nie wsadzajmy wszystkich,którzy nie wyciskają na klatę120 kg na skutery.
sama zaczynałam na 450-tce i był to bardzo dobry pomysł...
pewnie,że nie ma sensu wsiadać na 250kg sprzęta na początek, wiec zakonczmy tę dyskusję,
PONIEWAZ TEN TEMAT PRZEWIJAŁ SIĘ 100 TYSIĘCY RAZY W KÓŁKO MACIEJU I CHYBA TRZEBA GO SCALIĆ Z MILIONAMI PODOBNYCH TEMATÓW I UŻYĆ OPCJI 'SZUKAJ'

-
- teksciarz
- Kontakt:
temat poruszamy ogolnikowo a nie idywidualnie...wiec po co wogole przytaczalas motyw ze Ty sobie radzisz z centralka masa itp itd. o wyciskaniu 20 kg nie wpomne:P .... ktos wlasnie zaintersowany moze to odebrac ze skoro Ty sobie radzisz to czemu nie ja...a gdzie tu obiektywizm...a co do cynizmu i umiejetnosci czytania ze zrozumieniem to odsylam do nauki rozpoznawania pewnych powszewchnie stosowanych znaczkow i emotek...w stylu:P
wiec gdzie Tu cynizm...
wiec gdzie Tu cynizm...
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Obiektywna opinia motocyklistki która może porównać oba motocykle.MadziX pisze:na pewno Cbr 600 to lepszy wybór niż Vfr, lżejsza, lepiej się prowadzi, zwrotniejsza.
Wynika z tego że nikt nie chce nikogo na siłę przekonać do VFR oraz że motocyklistka radzi sobie z taką maszyną. Ale CBR lepiej się prowadzi ...