Tylne zawieszenie w RC36II
- .:BACA:.
- bywalec
- Imię: Rafał
- Kontakt:
Tylne zawieszenie w RC36II
Witam:
Czy w RC36II jest możliwość regulacji napięcia sprężyny, bo jakoś wydaje mi się z tył jest bardzo miękki, już kilka razy po wpadnięciu w jakiś dół było słychać jakby opona gdzieś przytarła, a dodam że ważę niecałe 70kg
Szukałem na forum ale nic nie znalazłem konkretnego na temat RC36II
pozdr, z góry dzięki za odpowiedź
Czy w RC36II jest możliwość regulacji napięcia sprężyny, bo jakoś wydaje mi się z tył jest bardzo miękki, już kilka razy po wpadnięciu w jakiś dół było słychać jakby opona gdzieś przytarła, a dodam że ważę niecałe 70kg
Szukałem na forum ale nic nie znalazłem konkretnego na temat RC36II
pozdr, z góry dzięki za odpowiedź
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
podobno to Kopernik był kobietąwaclv pisze:Odświeżam tematCzy ktoś orientuje się ile pozycji tzw. "klików" ma ta śruba w wycięciu ramy w RC 36 II i w która stronę należy przekręcać śrubę by utwardzić tylny amor ? podobno 30... ale chciałbym zapytać kogoś kto już przerabiał temat

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
Kurde kochani..
Wszystko ładnie ale w koncu co mam zrobic?
RC36I z 91 roku.
Wydaje mi sie ze jest miekko i strasznie nisko tył siedzi. Co to z tym zrobic bo jutro mam dłuzszy wyjazd motorem i siedze i nie wiem co zadzialac zeby nie trzeba było rozkrecac calego moto.. Tym wypirdkiem w wycieciu ramy juz krecilem na przypal nawet zeby zobaczyc czy cos da... POMOZE MI KTUŚ???
Wszystko ładnie ale w koncu co mam zrobic?
RC36I z 91 roku.
Wydaje mi sie ze jest miekko i strasznie nisko tył siedzi. Co to z tym zrobic bo jutro mam dłuzszy wyjazd motorem i siedze i nie wiem co zadzialac zeby nie trzeba było rozkrecac calego moto.. Tym wypirdkiem w wycieciu ramy juz krecilem na przypal nawet zeby zobaczyc czy cos da... POMOZE MI KTUŚ???
- Kajzer
- teksciarz
- Imię: Jarek
BACA pytał o napięcie wstępne sprężyny, a koledzy podpowiadają jak regulować dobicie i odbicie amortyzatora.Są to dwie różne bajki.W swoim sprzęcie nic nie grzebałem, bo jest ustawiony dobrze,ale zerkając na rysunki w serwisówce stwierdzam ,że nie ma tam napinania wstępnego sprężyny. Można natomiast wyregulować twardość amortyzatora przy ruchu tłoka w górę i w dół. [dobicie i odbicie] pozdrawiam.
pisząc twardość mam na myśli siłę tłumienia.

Ostatni post do prosby Bacy był napisany jeszcze w 2009r. Natomiast ja odgrzałem temat pare dni temu i jestem bardzo wdzieczny za wszelkie rady. Własnie o to mi chodziło. Teraz wiem ze muszę kręcić śrubą zgodnie ze wskazowkami zegara zeby mi sie moto podniosło. To wlasnie mi bylo potrzebne. Plus widze ze jeszcze jest jedna regulacja gdzies przy łancuchu.
Dzięki wszystkim.
Dzięki wszystkim.