Pomoc z ORANGE prawo konsumenta

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Pomoc z ORANGE prawo konsumenta

Post autor: Gacol » pn 14 gru 2009, 12:43

Cześć
Zaczynamy od początku.Zamówiłem telefon z abonamemtem na orange.pl.Na stronie pisze że telefon dojdzie w ciągu 3-5dni.Zadzwonili na drugi dzien z potwierdzeniem danych itd.Babka powiedziała ze kurier bedzie za 2-3dni max...po tygodniu zadzwoniłem do orange i okazało sie ze moja paczka w ogóle noe wyszła z orange(pomyślcie że tel mi jest potrzebny a oni maja to gdzieś) w końcu po 12 dniach!!! Dzwoni do drzwi kurier.Odebrałem z .q.w.... włóaczam tel ogladam w domu co i jak wszystkie aplikacje trialowe sa juz nieaktywne!!(maja 15 dni aktywności więc co???Czemu??0
kolejny zarzut zawsze sprawdzam tel i tym razen sprawdziłem kodami serwisowymi zegar połaczen i co??ponad godzina rozmów na NOWYM TELEFONIE.Ale to jeszcze ch... Po 1,5h probuje zadzwonić i nie działa zaden głosnik.mówie dzwonki chodziły zrobie reset i bedzie.Po zrobieniu HARD RESETU było ok...przez godz i przestał działać mikrofon...
Dzwonie dziś do babki z orange i pytam czy sobie jajca z ludzi robią czy co??
Sa dzwie opcja albo zakończe z nimi umowe bo mam prawo do 1o dni po odebraniu tel albo dam tel na gwarancje (i strace kolejny miesiąc bez tel bo pewnie im się też spieszyc nie bedzie) I takie pytannie potrzebuje tel na windows mobile do pracy i co?Mają gdzieś ich błędy??Co zrobic?
Czy da się załatwic nowy tel?
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » pn 14 gru 2009, 20:04

http://www.wykop.pl/link/272818/orange- ... -orange-pl Nie zostawiłem tak tego i zaczynam nagłaśniać sprawę
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » śr 16 gru 2009, 20:03

ja bym rozwiazal umowe i zmienil firme ( porobilo sie teraz tego troszke)

ODPOWIEDZ