Ekspansja demograficzna Islamu (Muslim Demographics)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
vova
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Volodymyr

Ekspansja demograficzna Islamu (Muslim Demographics)

Post autor: vova » sob 12 gru 2009, 23:19

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » ndz 13 gru 2009, 00:31

Co prawda to nie to Forum ale..

Propaganda w Polsce :

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... 4%26um%3D1

Obrazek

Czy Jest Polski francuz Lub Amerykanski Polak ?

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » czw 17 gru 2009, 13:13

Akurat z zydami to mozna inaczej odebrac, jestem zydem Polakiem (oczywiscie nie ja :) ), podobnie jak jestem Katolikiem Polakiem. Nie oszukujmy sie - zyd to nie narodowosc, zydzi od bardzo dawna mieszkali w Polsce i ZAWSZE uwazali sie za Polakow. Dopiero niedawno syjonisci dazacy do zniszczenia Katolicyzmu zaczeli robic zamieszanie...
Ja bym mimo wszystko tego nie ocenial. Znam kilku Polakow, ktorzy przeprowadzili sie do Stanow, sa dumni ze swoich korzeni, nazywaja siebie Polakami (w sensie korzeni, milosci, dumy) ale rowniez Amerykanami (w sensie obywatelami).
Ta propaganda nie jest grozna, sa grozniejsze, np hasla typu "w obronie demokracji" :)

A co do filmu, ktory wrzucil Vova - smutna prawda. Nie ma dla nas ratunku. Islam nas zniszczy i tego juz nie da sie odwrocic. Jedynym ratunkiem dla panstw jak Polska jest wprowadzenie surowych regulacji dotyczacych imigracji muzulmanow, cyganow itp. Drugim krokiem powinno byc, wg mnie, otwarcie sie na Wschod, na tereny nalezace kiedys do Rzeczypospolitej, wprowadzenie calkowitej wolnosci gospoarczej celem podniesienia poziomu zycia co powinno skutkowac wieksza liczba urodzin. Ale rzadza nami ludzi, ktorzy albo mysla wylacznie o wlasnych interesach, albo celowo dzialaja na szkode Polski (za wprowadzenie Polski do UE powinni zostac powieszeni - nawet nie rozstrzelani bo zdrajcow sie wiesza). Dla panstw Europy Zachodniej ratunku juz nie ma. Kto byl np we Francji czy Holandii wie o czym mowie.

Awatar użytkownika
michał RC 46
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie

Post autor: michał RC 46 » czw 17 gru 2009, 15:08

Wiesz z tą Unią masz całkowitą rację Mi osobiście było dane bardzo szybko zmienić zdanie na temat tej całej UE.Niestety prawda jest taka,że guzik zwykły obywatel PL ma w tym państwie do powiedzenia tylko jest określona grupa ludzi czyt.tzw polityków którzy układają sobie wszystko dookoła na własne potrzeby $ Co do migracji uważam,że puki Polska nasza nie będzie tak biedna jak jest to i tym samym nie grozi Nam jakaś gwałtowna ekspansja jakiś muzułmanów i innych nacji.
Czerwone najszybsze !

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 20 gru 2009, 11:16

Nie obawiam sie innych nacji ani odmiennych religii.
Obawiam się agresywnych zachowań różnych grup interesu, które zasłaniają się narodowościa lub religią.
Sam islam jako religia nie jest wcale nietolerancyjny, to kwestia interpretacji.
Nasz stary testament jest tak napisany że gdybyśmy zaczęli go literalnie stosować powinniśmy ruszyć na kolejne wyprawy krzyżowe.
Islam jako religia ma duże wymagania od wiernych dotyczące zachowania, używek, pokarmów.
A poczytajcie biblię. Kazdy z nas je wieprzowinę mimo że jest zakazana i nikt nie zamyka kobiet w osobnych pomieszczeniach w okresie menstruacyjnym ani nie pali ubrań, mebli przez nie w tym czasie uzywanych.

Ekstremiści, różnych nacji i religii stosują przez siebie uznawane zapisy (np zapisy ksąg religijnych) do wywierania nacisków na otoczenie i tu jest ten problem.

Jest tolerancja i jest akceptacja.
Oba terminy to różne pojęcia, co innego znaczą, ale oba są pokojowymi zwrotami.
Mnie przyświeca jedna myśl. Niech nikt mi nie zabrania żyć tak ja ja chcę, niech mi nikt niczego na siłę nie narzuca. I wtedy możemy mieszkać i koegzystować w mieszanych kulturach. To nie jest skomplikowane.

Problem jest w tak zwanej demokracji jak to drzewiej Mors napisał. Demokracja jest do dupy bo większośc może narzucić wolę mniejszości. Jak się zbierze odpowiednia duża kupa ludzi to można zmienić konstytucję, narzucić państwo religijne, zgodność prawa z wyznaniem itp itd. a to już jest ingerenca w moje sumienie i poglądy.

Żyj i daj żyć innym - to powinno nam przyświecać.

Co do ekspansi islamu, to oczywiście rzecz nieunikniona. Ale jest w tym małe światełko. Islamczycy którzy przywędrowali i osiedli w europie przestali być tak doktrynalni jak w rdzennych miejscach. Poprostu dobrobyt zmienił poglądy.
Jak to się mówi punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Inaczej: wszystko od dupy zależy.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 20 gru 2009, 11:19

Zapraszam do rzeczowej i sensownej pozbawionej agresji i emocji debaty.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 21 gru 2009, 14:30

ppamula pisze: Co do ekspansi islamu, to oczywiście rzecz nieunikniona. Ale jest w tym małe światełko. Islamczycy którzy przywędrowali i osiedli w europie przestali być tak doktrynalni jak w rdzennych miejscach. Poprostu dobrobyt zmienił poglądy.
Jak to się mówi punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
.
zgadza się.
Obrazek

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 26 gru 2009, 03:09

Ppampula - masz racje po czesci, ale po czesci sie nie zgadzam :-)

A wiec po kolei:
Islam - jest nietolerancyjny i to nie ulega watpliwosci. Pokaz mi panstwo islamskie, w ktorym sa Koscioly albo mozna nosic krzyzyki na wierzchu? Nawet taki Kuwejt albo Arabia Saudyjska - gdzie dobrobytu jest tyle, ze cala ta unia europejska moze sie spakowac i wyjechac pucowac im buty. Nie mowmy o chrzescijanstwie - mowmy o Katolicyzmie, jest nietolerancyjny, owszem ale nie na inne religie - ale na zboczencow itp. Wlasnie jest jak mowisz, stary testament przyjmujac doslownie hmm trzeba by bylo wiele nawykow zweryfikowac, ale Europa jest nie chrzescijanska - jest katolicka i prawoslawna. A to calkiem co innego, Katechizm Kosciola Katolickiego mowi nam jak intepretowac biblie.
Islam zawsze nastawal na chrzescijanstwo - od wiekow probowal sie wedrzec do Europy nie po to zeby zajac ja, ale po to zeby zniszczyc nasza religie.
Wg mnie za islamem nie stoja zadne grupy interesu jak ma to miejsce w przypadko zydow. Islam jest po prostu bardzo ekpansywny. Arabowie niby sie zasymilowali, ale nie sadzicie ze wystarczy im impuls, zeby obrocic sie przeciwko tym, ktorzy im ten dobrobyt zapewnili. Wygwizdanie przez francuskich arabow marsylianki jest tylko niewinie wygladajacym epizodem. A to ostrzezenie, ignorowane zreszta przez rzad.

A demokracja jest do dupy, zawsze wiekszosc spoleczenstwa to idioci. Jakie by ono nie bylo :/
Unia europejska to syf, zakazy, nakazy, regulacje. jak mozna przez ku....a dwa dni obradowac, ile cm powinien miec .j.b.n. banan?? Kosztowalo to pewnie kilkadziesiat tys euro...

Ale tak naprawde nie ma o czym mowic. Europie potrzebny jest przywodca na miare Franco albo Pinocheta. Zeby wybic lewactwo, przywrocic wolnosc jednostki i kapitalizm, wywalic arabow na zbity pysk do siebie. A przywodcy takiego poki co nie widac. I nie ma dla nas niestety ratunku. Jako kultura juz na dobra sprawe nas nie ma. Jako gospodarka rowniez jestemy trupem. Zwlaszcza Europa Zachodnia... :(
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Post autor: mkochano » ndz 27 gru 2009, 10:32

binio pisze:I nie ma dla nas niestety ratunku. Jako kultura juz na dobra sprawe nas nie ma. Jako gospodarka rowniez jestemy trupem. Zwlaszcza Europa Zachodnia... :(
To kiedy podcinamy sobie żyły?

Michał

Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Re: Ekspansja demograficzna Islamu (Muslim Demographics)

Post autor: mkochano » ndz 27 gru 2009, 10:47

Czy potrafisz wskazać źródło informacji podanej w tym filmie (przeciętnie 8.1 dziecka na muzułmańską kobietę)?

Pierwsze trafienie wujka gógla: http://www.prb.org/Articles/2008/muslimsineurope.aspx

Ale pewnie PRB to żydo-masoni (o, przepraszam: muzułmano-masoni), którzy spiskują przeciwko Europie.

Nie zrozum mnie źle: ja uważam że imigranci muszą się asymilować, w przeciwnym razie nie jest to imigracja, ale podbój. Proszę jedynie abyśmy trzymali się faktów.

Michał
Ostatnio zmieniony ndz 27 gru 2009, 13:28 przez mkochano, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomaso
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Tomaso » ndz 27 gru 2009, 11:01

Takie rasistowsko, nacjonalistyczne filmiki dobitnie pokazują jak ortodoksyjna i nie tolerancyjna religią jest chrześcijanizm.
Religie na świecie zawsze się zmieniały nie ma powodu, żeby inaczej było z obecnymi.
Nie wiem ilu muzumanów znacie, większość z nich jest "normalna" w Europejskim pojeciu tego słowa.
vitek na wiosne >>> viewtopic.php?t=8360

Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Post autor: mkochano » ndz 27 gru 2009, 11:07

Znalazłem jeszcze coś takiego: http://tinyfrog.wordpress.com/2009/05/0 ... ographics/

Ktoś rozebrał na czynniki ten filmik. Oczywiście może się mylić, albo celowo kłamać. Ale warto poznać inną opinię a nie brać za dogmat filmik z YouTube.

Michał

Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Post autor: mkochano » ndz 27 gru 2009, 13:34

Tomaso pisze:Nie wiem ilu muzumanów znacie, większość z nich jest "normalna" w Europejskim pojeciu tego słowa.
A ty ilu znasz? Jak odnoszą się do swoich kobiet?

Michał

Awatar użytkownika
Tomaso
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Tomaso » ndz 27 gru 2009, 13:50

mkochano pisze:
Tomaso pisze:Nie wiem ilu muzumanów znacie, większość z nich jest "normalna" w Europejskim pojeciu tego słowa.
A ty ilu znasz? Jak odnoszą się do swoich kobiet?

Michał
Ja znam, za dużo :biggrin . Jedni odnoszą się lepiej inni gorzej. Wydaje się, że kobiety muzumańskie wychowywane w kulturze zachodniej potrafią zapewnić sobie lepszą pozycję w swoim muzumańskim związku.

Ja piszę o muzumanach w Europie, nie znam nikogo kto mieszka w kraju muzumańskim.
vitek na wiosne >>> viewtopic.php?t=8360

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 27 gru 2009, 22:12

Mi tam nie chodzi o to jak oni odnosza sie do swoich kobiet, jakie maja prawa, ze niewierne zony kamieniuja itp. - to nie nasza sprawa i nie nam w to wnikac, takie maja prawo i maja prawo takie prawo miec xD
Nie mam nic do narodow muzulmanskich, zyjacych u siebie, baa nie mam nic do muzulmanow mieszkajacych w europie, skoro pozwala im sie masowo osiedlac, to normalne ze tak robia, zwlaszcza, ze gdyby np Niemcy i francja bazowaly na swoich rdzennych mieszkancach - nie mialby kto pracowac na emerytow i rencistow.

Ale niestety fakty sa takie a nie inne. Europejczycy rozmnazaja sie coraz gorzej - to fakt i to widac golym okiem, ile znacie rodzin w ktorych jest wiecej niz dwoje dzieci? A ile znacie mlodych par ktore zamierzaja miec trojke? A u nas i tak nie jest najgorzej.
Nasteona sprawa, ktora tez jest faktem - muzulmanie rozmanazaja sie o wiele lepiej niz Europejczycy.
Kolejna - dochodzi do coraz czestszych przejawow dyskryminacji chrzescijan, zwlaszcza Katolikow i bialych europejczykow. Przyklady? Afera z krzyzami w szkolach (a nikt nie prostestuje przeciwko minaretom). Problemy z muzulmanami we Francji, gdzie pala samochody, robia dymy a policja nie moze interweniowac w obawie przed oskarzeniami o rasizm. Afera z mahometem w dunskiej prasie. Przejmowanie Kosciolow i zamienianie ich w meczety.

Islam jest ekspansywna religia, nienawisc do chrzescijanstwa nie jest tylko wymyslem grupy ekstremistow, ale wrecz ich religijnym obowiazkiem. Niestety - nasz Papiez czesto kajal sie przed muzulmanami i rabinami - nie przypominam sobie sytuacji odwrotnej. Prawda jest taka, ze za chodzenie z krzyzykiem w Arabii mozna zginac.
Swoja droga to smieszne jest troche. Chrzescijanstwa, Katolicyzmu nie potrafily zniszczyc najokrutniejsze rezimy - ani muzulmanie, ktorzy najazdzali nas kilka razy i zawsze zostawali zatrzymywani przez chrzescijanskie wojska (hiszpania, wieden), ani bolszewizm, ani hitleryzm, ani stalinizm... Podobnie jak nie potrafily nas te najwieksze rezimy zniewolic - a teraz wszystko idzie "po dobroci" - wysatrczylo wybic inteligencje, wystarczy odpowiednia propaganda medialna zindoktrynowac spoleczenstwa i co sie dzieje? Katolicy sami sprzedaja swoja religie, Europejczycy sprzedaja swoje dziedzictwo kulturowe, narody sprzedaja swoja niepodleglosc (vide akcesja do ue). Chlastac sie nie ma co, ale warto otworzyc oczy i zdac sobie sprawe z tego co sie dzieje. A jak nie wystarcza opowiesci i relacje innych - wsiasc w samochod i objechac niemcy, szwajcarie, francje, anglie...

I jeszcze jedno - tzn zastepowalnosc pokolen, warunek prztrwania narodu spolecznosci to nie jest wymysl teoretykow. To bardzo latwo wyliczyc czysto matematycznie i wskaznik 2,1 jest bardzo logiczny. W Europie zaden kraj takim wskaznikiem nie moze sie pochwalic, Polska moglla bodajze w 88 roku ostatnio. Czesto slychac, ze we Francji wskaznik ten jest najwyzszy - tak, trzeba tylko zadac sobie pytanie, jaki procent urodzen stanowia dzieci francuksie, a jaki muzulmanskie.

Ja nie jestem rasista, zwlaszcza w stosunku do Arabow bo podobnie jak chinczycy - to bardzo madrzy ludzie, ktorzy prztrwaja w przeciwienstwie do Europejczykow. Ba, nawet wczoraj bylem w arabskim pubie ;] Ale fakty sa takie a nie inne, chowanie glowy w piasek nic nie da - TRZEBA SIE ROZMNAZAC!! A WIEC - DO ROBOTY!! :evil

ODPOWIEDZ