Pudzian vs. Najman

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Marcin32
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin32 » sob 12 gru 2009, 15:20

puzon pisze:"Mendelejew" (tak na Pytona mówiliśmy w Skierniewicach) wygrał to fakt moim zdaniem walka ustawiona niby taki straszny łomot ale przegrany szybko doszedł do siebie bez jakiegokolwiek uszczerbku i siniaka.
siniaki to sie ma pod lub nad oczami a nie na glowie szczegolnie od uderzen rekawica w stylu cios "mlotkowy"

bez uszczerbku...:/ kilka sekund dluzej i najman moglby skonczyc na wozku lub jeszcze gorzej.

Najman to bokser... jego minusem są nogi

Najman to rowniez kick-boxer. ktokolwiek mial z kick boxingiem kiedykolwiek do czynienia wie ze low kick jest jednym z postawowych kopniec ktory kazdy kickbokser milion razy zadal i milion razy taki cios przyjol. panowie skonczmy dywagacje na temat techniki , praw fizyki nie da sie oszukac. tu byly nieprawdopodobne dysproporcje wzgledem sily i warunkow fizycznych. ot i cala filozofia.

Marcin32
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin32 » sob 12 gru 2009, 15:24

zgadza sie precyzyjne trafienie low kickiem(piszczelem) nie stopa/ w udo jest w stanie Cie wyeliminowac...ale na urodzinach u cioci jak jestes zrelaksowany a nie na takiej walce gdzie adrenalina Ci tak buzuje ze takie kopniecie jestes jeszcze w stanie przetrwac ale od zawodnika o porownywalnych warunkach fizycznych a nie od typa co ma udo wielkosci tulowia:/

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » sob 12 gru 2009, 15:27

Zgadzam się że nierównowagę sił nie sposób było nie zauważyć. Ale spokojnie, Pudzian to bardzo uparty gość i jeśli faktycznie na tym się chce skupić to biada jego przyszłym przeciwnikom, byle by tylko to robił stopniowo i stopniowo nabierał doświadczenia.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
michał RC 46
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie

Post autor: michał RC 46 » sob 12 gru 2009, 17:02

A wg.mnie cała ta dyscyplina to jedno wielkie"g.." powinno być zakazane.Jestem fanem Boksu i ta dyscyplina wydaje mi się najbardziej ucywilizowana jeżeli chodzi o ten sport.
Czerwone najszybsze !

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » sob 12 gru 2009, 17:04

Moim zdanie trzeba wyjść od tego, że Pudzianowski jest kilkukrotnym mistrzem Świata w swojej dyscyplinie. A Najman co? Słyszał tak naprawdę o nim ktoś spoza naszego kraju?
Aby rywalizacja była sensowna trzeba by było przeciwko Mariuszowi postawić kogoś pokroju Silvy, Couture'a, Colemana, Sappa lub Tysona. Znawcy twierdzą, że Marcin jest słabiutki - świadczą zresztą o tym dokonania jego dotychczasowych oponentów. Wygrywał, ale z byle kim.
Z drugiej strony to chyba dobrze, że Pudzian dostał na początek leszcza pokroju Najmana. Jeszcze dostałby bęcki i zraził się do tego sportu :szczerbaty
Moim zdaniem Pudzian jeszcze może zabłysnąć w UFC/KSW. Ma potencjał.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » sob 12 gru 2009, 17:06

robsonic pisze:

Trzymam kciuki za Pudziana ale w starciu z tym gościem miałby ciepło...
http://www.youtube.com/watch?v=jJ8CiyTpjUw

:shock: o kurde - ten koles to jak jakis fanatyk walczy.
Naprawde świetny jest

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » sob 12 gru 2009, 17:18

NAJMAN RULEZZZZZ ;-)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » sob 12 gru 2009, 17:25

Masa, masa, masa :)
Kategorie wagowe to nie przypadek
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » sob 12 gru 2009, 18:01

Gacol pisze:Ja nie mam pytań myslałem że pudzian przy tej wadze bedzie wojlny.O ja pierd...e..po prostu brak słów mistrzostwo jak mozna napierniczyć komuś w 44sec jeszcze z taka klasą..masakra.Naprawde wielkie zaskoczenie ze mamy takiego goscia!!!
pozwolę sobie na mały komentarz :)
Nie wiem czy wiesz ale kulturysci są szybcy.. ale nie wytrzymali. 6 lat ćwiczyłem lekką ( 100m i skok w dal) i zawsze na sprincie na pierwszych 10 m byli lepsi. Później ich juz brałem :)
A co kopniec w noge- może i wytrzymasz 1 kopniecie. ale nie 4 . Pudzian ma jakby nie patrzeć niesamowicie mocne nogi - i 4 wyprowadzone z agresją kopniaki powalą każdego. Jesli nie wierzycie - popoście kogoś kto potrafi kopać - by tak z imptetem i z siła załadował w Wasze udo :) Przysiad murowany :)
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
jordan23
pisarz
pisarz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: jordan23 » sob 12 gru 2009, 18:36

Pozer Najman dostał łomot.. i dobrze :ok !!Trzeba było Pudziana wypromować to dali mu leszczyka z big brothera na początek :mrgreen: Pudzian zero gardy :mrgreen: co świadczyło o lekceważeniu przeciwnika albo .. Fajnie by było zobaczyć teraz Pudziego z Khalidowem :mrgreen:
Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » sob 12 gru 2009, 19:07

Nie mogę sie doczekać kolejnego przeciwnika Pudziana.Wtedy sie pewnie okaże jaki tak naprawdę w nim drzemie potencjał.A dzieki temu że ma duże ambicje i zawsze z wielkim zaangażowaniem podchodzi do tego co robi, myslę że coś z niego będzie ;-)
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » sob 12 gru 2009, 21:06

Zgadzam sie z Bohunem , to wyglądało jak naparzanka pod dyskoteką , nie podoba mie sie ten rodzaj walk
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » sob 12 gru 2009, 22:19

Bo to bardziej była konfrontacja dyscyplin sportowych. Pomimo najszczerszych chęci, żadnej "sztuki" walki w stylu Pudziana się nie dopatrzyłem. Równie dobrze mogli by puścić konfrontacje pływaka w stylu grzbietowym z tyczkarzem.
Nie było widać trenowanego kiedyś kyokushin karate...
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » sob 12 gru 2009, 22:42

Yaco,no nie gadaj,że nie widziałeś tych kjokuszińskich :mrgreen: kopnięc albo albo wyjętych z podręcznika szi fu kyokushin san delikatnych pacnięc łapką po glacy Naymana :mrgreen: :mrgreen:
44sec ,no można było nie zauważyc. :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » sob 12 gru 2009, 23:04

binio pisze:Masa, masa, masa :)
Kategorie wagowe to nie przypadek

W czwartki na eurosporcie jest K-1 gdzie poza K-1 max(do 100 kg) nie ma podziału na wagi,MMA czy KSW po polsku to walka w jakiej każdy ma swojego kata, nawet Pudzian( dlatego mi już go szkoda). Najman to taki kickboxer jak Saleta, niby coś tam było ale nic wielkiego. W K-1 walczy nasz rodak Paweł Słowiński i już z nim Najman w pierwszej rundzie by skończył walkę.
Waga i siła to nie wszystko.... Bob Sapp 180kg!!! i Peter Earts 100kg...

http://www.youtube.com/watch?v=Fq2WUJd2 ... re=related

Tutaj mamy dwukrotnego mistrza świata w K-1 Sammy Shilt: 220 wzrostu i 135 kg a zniszczył go Badr Hari który jest chudy i ma 197 wzrostu

http://www.youtube.com/watch?v=w4sQJRSgp50

Tutaj natomiast brazylijski karateka kontra mistrz świata siłowaniu się na rękę..... popatrzcie na techniczne kopnięcia....

http://www.youtube.com/watch?v=zv_NG018kts

Tutaj znowu Peter Earts ksywa " holenderski drwal" scina low kickami swoich przeciwników

http://www.youtube.com/watch?v=PQ-Gbgr4 ... re=related

Tomasz Słowiński z Kanady...i moc low kick ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=XPDzgoTmphU

Masa i siła to nic, wystarczy pomyślec chwile..... Dlaczego Adamek wygrał z Endriu??? Nie dał się trafic bo mogło to przeważyc los walki. Dlaczego Pudzian nie bawił się w bokserkę tylko low kickami posadził Najmana a póżniej go dobił ręką??? Możesz miec 200 kg wagi i same mięśnie ale na głowie ich nie posiadasz :???: napniesz policzek jak będzie leciał side kick( kopnięcie boczne). Badr Hari jak mu się nie chce to cwiczy 6 godzin dziennie!!!!! Pudzian to strongmen i bardzo go lubie ale nie chce go zobaczyc na dechach.... zle wybrał chłopak
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

ODPOWIEDZ