ORANGE-co z nimi zrobić??

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Miping
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

ORANGE-co z nimi zrobić??

Post autor: Miping » pn 30 lis 2009, 21:02

Nie wiem czy to tutaj pisać, ale spróbuję.
Mam taki problem:
Moja Panna ma w laptopie internet w ORANGE. Od jakiegoś czasu mieszka u mnie za miastem gdzie zasięg mamy fatalny i internetu nie łapie.
Mam neta z tepsy więc ten z Orange nie jest już potrzebny.
Co zrobić?
czy można rozwiązać umowę bez płacenia kary, skoro i tak nie mogą świadczyć usługi dostępu do neta?
Umowa jest ważna jeszcze przez kilkanaście miesięcy.
mieliście kiedyś taki problem?
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » pn 30 lis 2009, 21:07

Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej, trzeba by dobrze umowę przestudiować i zobaczyć w jakich przypadkach mozna umowę zerwać.
A jesli nie to zawsze można się z kimś dogadać, kto będzie potrzebował takiego internetu w miejscu gdzie zasięg jest. Koszty abonementu mu obniżyć, a zawsze do końca u mowy będzie troche taniej :)

grizzly
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: grizzly » pn 30 lis 2009, 21:12

Temat raczej nie do ugryzienia. Nie wiem, jak jest skonstruowana umowa, ale myślę, że Orange odkopie piłkę twierdząc, że oni dostęp zapewniają, ale skoro klient przeniósł się za miasto, to nie ich problem, chyba, że zapewniają zasięg w każdym miejscu kraju.,
diesel-naprawa układów wtryskowych, mechanika pojazdowa, wymiana opon, naprawa motocykli, quadów i skuterów-Poznań 519 185 505

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » pn 30 lis 2009, 22:18

Możesz "odsprzedać" komuś net i bd miał do końca umowy.Jeśli nie masz zasiegu dzwoń im i gadaj to ich problem zeby było tak jak ma bvyć i to ich zobowiązanie by było wszędzie!
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Roadrunner
pisarz
pisarz
Imię: Pawelec

Post autor: Roadrunner » pn 30 lis 2009, 22:19

Nie wiem jak jest w Orange, ale w Play, jak chcesz takiego neta, to możesz wziąć najpierw na próbę, żeby sprawdzić czy sieć łapie itp. Jeśli będzie ci to odpowiadać to podpisujesz umowę i płacisz przez cały czas trwania umowy bez najmniejszego ale. Tak jest w Play. A jak w Orange - podejrzewam że podobnie. Także jak to mówią, po ptokach...

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » wt 01 gru 2009, 22:41

Moj ojciec mial podobna sytuacje, tyle ze w Plusie. Dzwonil kilka razy, przyjechali specjalisci, dali dwie anteny i pojechali a zasiegu dalej nie bylo. Pozniej napisal pismo o rozwiazanie umowy z winy operatorsa, znowu przyjechali jacys spece, pomeczli sie, stwierdzili, ze nie da sie nic zrobic i pojechali. Plus wyslal pismo, ze nie mozna rozwiazac umowy bo bla bla bla. No to ojciec odpisal, ze kieruje sprawe do sadu za posrednictwem recznika praw konsumenckich czy jakos tak. Umowe rozwiazali :) Jak nie jestes pewien to kontaktuj sie z tym typem od praw konsumenckich.
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: mrf » wt 01 gru 2009, 22:52

Sprobuj upic antenke do modemu ktory dostales od orange powinno miec wejscie na dodatkowa antene :)
A Rh POSITIVE

ODPOWIEDZ