[Rada] NIE kupuj tych lusterek do RC46

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Roadrunner
pisarz
pisarz
Imię: Pawelec

Post autor: Roadrunner » śr 18 lis 2009, 19:46

Argail pisze:Dokładnie...
To chłopaki serdeczne dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu, bo byłem pewny że to na pewno od VFRy. Sorki za wprowadzanie w błąd.

Skuciok
teksciarz
teksciarz

Post autor: Skuciok » śr 25 lis 2009, 18:19

Sprawa rozwiązana.
Lusterka zwrócone, kasę w pełnej kwocie zakupu (150 zł) (bez żadnych potrąceń) z powrotem odzyskałem.
W opisie aukcji tych lusterek pojawiła się informacja o rozstawie śrub mocujących.

Moje koszty to przesyłki w obie strony, powołałem się na przytoczone artykuły. Poskutkowało.

Dziękuję kolegom Mike i elco za jednoznaczne wskazanie przepisów i określenie czego można się domagać. Macie za to po punkciku, chociaż tyle ode mnie ;-)

I uważajcie przy zakupach, sprawdzać po 100 razy bo mimo że się kupuje sporo online to jednak można czasem nie wyłapać czegoś i jest kwas ;-)
Pozdrówka dla was i jeszcze raz dzięki.

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » śr 25 lis 2009, 20:44

Rejestrujac sie na allegro, albo innym tego typu portalu, robiac zakupy przez internet 80% spoleczenstwa nigdy nie czyta regulaminu. Zupelnie jak z intrukcjami obslugi. Zanim tam zajrzymy juz zdazymy popsuc :P
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

ODPOWIEDZ